وایرفریم چیست؟ معرفی صفر تا صد کاربرد Wireframe

آنچه در این مقاله می خوانید :

یکی از مهم‌ترین کارهایی که قبل از توسعه هر وب‌سایت و اپلیکیشنی انجام می‌شود، طراحی وایرفریم است. وایر فریم، به عنوان طرح اولیه یک پروژه دیجیتال عمل می‌کند و تیم‌ها و کارفرماها را قادر می‌سازد تا ساختار، عملکرد و عناصر موجود در صفحه را به شیوه‌ای ساده درک کنند.

در واقع این طرح، پلی بین مفهومی‌سازی و اجرا است و چارچوبی ملموس برای همکاری و تصمیم‌گیری فراهم می‌کند. در ادامه این مقاله، با آژانس دیجیتال مارکتینگ جینجر همراه باشید تا با مزایای Wireframe و ابزارهایی که برای طراحی آن استفاده می‌شود، آشنا شوید.

وایرفریم چیست؟

وایرفریم

وایرفریم (Wireframe) یک راهنمای بصری با کیفیت پایین است که ساختار کلی و اسکلت اصلی وب سایت یا برنامه را نشان می‌دهد. وایر فریم‌ها معمولاً قبل از مرحله طراحی ایجاد می‌شوند و به طراحان کمک می‌کنند تا طرح‌بندی یک وب‌سایت یا برنامه را تجسم کرده و هرگونه مشکل بالقوه را شناسایی کنند. طراحان به این وسیله به یک دید کلی از خدمات طراحی سایت می‌رسند.

Wireframe به دو روش دستی (روی کاغذ) و دیجیتال (با ابزارهایی مانند Balsamiq Mockups یا Axure RP)، طراحی می‌شود.

مزایای وایرفریم

وایرفریم

برخی ممکن است طراحی وایرفریم را کاری زمان‌بر بدانند؛ اما با توجه به مزایایی که در اختیار شما قرار می‌دهد، توصیه می‌شود از آن چشم‌پوشی نکنید. این مزایا عبارتند از:

  • مصورسازی واضح ساختار کلی

طراحی وایر فریم، اولین قدم در شروع یک پروژه طراحی سایت یا اپلیکیشن است. طرح Wireframe این امکان را فراهم می‌کند تا طراح و کارفرما بهتر بتوانند یکدیگر را درک کنند و از هر گونه سردرگمی احتمالی، جلوگیری خواهد کرد.

  • واضح‌سازی ویژگی‌ها برای کارفرما

ممکن است کارفرما با اصطلاحات تخصصی طراحی سایت مانند “اسلایدر تصویر”، “فید خبر”، “فیلتر محصول” و “برد کرامب” آشنایی نداشته باشد. وایرفریم باعث می‌شود تا کارفرما بتواند به خوبی، این ویژگی‌ها و نحوه کارکرد هر کدام را درک کند.

  • تمرکز روی قابلیت استفاده

قابلیت استفاده یا کاربردپذیری، به این معناست که سایت یا اپلیکیشن شما باید برای همه کاربران، به سادگی قابل استفاده باشد. در طراحی وایر فریم، تصاویر و رنگ‌ها نشان داده نمی‌شوند و فقط روی طرح کلی و قابلیت استفاده آن، تمرکز خواهد شد.

  • فراهم کردن امکان تست

شما با وایرفریم می‌توانید امکان دسترسی به ویژگی‌ها و گزینه‌های مختلف را تست کنید تا ببینید که پیدا کردن آن‌ها توسط کاربران سایت، تا چه حد دشوار است؟ آیا گزینه‌ها و منوها، کاربر را گمراه می‌کنند یا او را به هدف می‌رسانند؟

  • امکان بازطراحی سریع

کارفرما پس از مشاهده وایر فریم، در مورد آن نظر می‌دهد. در صورتی که از ابتدای کار، سایت را راه‌اندازی کنید، پیاده‌سازی تغییرات مورد نظر کارفرما، سخت و زمان‌بر خواهد بود. به همین دلیل با استفاده از Wireframe ابتدا نظر کارفرما را پرسیده و سپس به سراغ طراحی اصلی بروید.

  • صرفه‌جویی در زمان مورد نیاز برای توسعه

هنگامی که وایرفریم در اختیار توسعه دهندگان قرار می‌گیرد، از ابتدا می‌دانند که باید چه چیزی را بسازند و نیازی نیست که برای ایجاد هر بخش، مدت زمانی درباره آن فکر کرده و با آزمون و خطا جلو بروند. همچنین از سوء تفاهم، جلوگیری می‌شود.

  • افزایش همکاری

طراحی Wireframes به بهبود همکاری بین طراحان، توسعه دهندگان و ذینفعان، کمک می‌کند.

  • کاهش هزینه‌ها

پس از طراحی ساختار اولیه، مشکلات طراحی شناسایی می‌شوند و رفع کردن آن‌ها هزینه کمتری خواهد داشت.

چرا به وایر فریم احتیاج داریم؟

وایرفریم

طراحی وایرفریم، همانند طراحی نقشه یک ساختمان است که پیش از شروع ساخت آن، طراحی می‌شود. ارائه Wireframe به کارفرما، به این معناست که طراح، برای پذیرش بازخوردها و نظرات آمادگی دارد و هنوز عملیات توسعه، آغاز نشده است.

این طرح، به توسعه دهندگان امکان می‌دهد تا بازخورد کاربران را جمع‌آوری کنند و در صورت لزوم از آن برای ایجاد طرح دیگری که مناسب‌تر و دقیق‌تر باشد، استفاده کنند.

طرح Wireframe، جهت و اهداف توسعه یک سایت را به صورت واضح نشان می‌دهد و بر اساس آن، بهتر می‌توان در مورد نرم افزار طراحی سایت مناسب، فناوری‌ها، تکنیک‌ها و فرآیندهای لازم برای توسعه و دستیابی به یک نتیجه عالی، تصمیم گرفت.

همانطور که گفتیم طراحی وایر فریم، طرح اولیه برای داشتن یک وب‌سایت است و یک پیش‌زمینه کلی به طراح سایت و کارفرما می‌دهد. اما برای توسعه وب‌سایت و کسب و کار به سئو سایت نیاز دارید که این مورد از طریق یک تیم قوی و مجرب امکان‌پذیر است.

Wireframe چگونه طراحی می‌شود؟

در ادامه، مراحل طراحی یک وایرفریم را بررسی می‌کنیم.

  • مرحله 1: اهداف خود را مشخص کنید

هدف شما از طراحی وب سایت یا اپلیکیشن مورد نظرتان چیست؟ کدام ویژگی‌های کلیدی که باید در آن گنجانده شود؟

  • مرحله 2: درباره کاربران خود تحقیق کنید

کاربران هدف شما چه کسانی هستند؟ نیازها و خواسته‌های آن‌ها چیست؟ چگونه از وب سایت‌ها و برنامه‌های دیگر استفاده می‌کنند؟

  • مرحله 3: ایده‌های مختلف را جمع‌آوری کنید

هنگامی که درک خوبی از اهداف و نیازهای کاربران خود پیدا کردید، می‌توانید ایده‌پردازی در مورد طرح وب سایت یا اپلیکیشن خود را شروع کنید.

  • مرحله 4: یک وایرفریم طراحی کنید

می‌توانید از ابزارهای مختلفی موجود برای طراحی وایر فریم کمک بگیرید یا طرح خود را روی کاغذ بیاورید.

  • مرحله 5: بازخوردها را دریافت کنید

پس از طراحی وایرفریم، آن را به کارفرما و توسعه دهندگان نشان داده و بازخورد دریافت کنید. این بازخورد به شما کمک می‌کند تا هر گونه مشکل بالقوه در طراحی را شناسایی کنید.

  • مرحله 6: اصلاحات لازم را انجام دهید

بعد از دریافت بازخورد، طرح خود را تکرار کرده و بهبود دهید. این فرآیند برای اطمینان از ایجاد طرحی کاربر پسند و مفید، اهمیت دارد.

انواع سطح جزئیات در وایرفریم

وایرفریم

به طور کلی، سه نوع وایرفریم وجود دارد که عبارتند از:

  • وایرفریم Low Fidelity
  • وایرفریم Mid Fidelity
  • وایرفریم High Fidelity

این وایر فریم‌ها در سطح جزئیات با هم تفاوت دارند. در ادامه، به بررسی هر کدام می‌پردازیم.

  • وایرفریم Low Fidelity

وایرفریم Low Fidelity، معمولا از لحاظ جزئیات، پایین‌ترین کیفیت را دارد زیرا معمولاً اولین مرحله از فرآیند وایرفریمینگ است و روی جریان دسترسی کاربر به اهدافش تمرکز می‌کند. هدف وایرفریم‌های Low Fidelity، تعریف سلسله مراتب و ساختار یک صفحه است و معمولاً به صورت طرح‌های ساده و دستی پیاده سازی می‌شوند و در طراحی آن‌ها از اشکال ساده برای به تصویر کشیدن ایده‌های طرح‌بندی اولیه، استفاده می‌کنند.

از جزئیات مربوط به استایل، مانند رنگ و متن، صرف نظر می‌شود زیرا هدف اصلی در این مرحله، طراحی کلی ساختار صفحه و استراتژی است.

  • وایرفریم Mid Fidelity

وایرفریم Mid Fidelity، در مقایسه با وایر فریم Low Fidelity، جزئیات بیشتری دارد. در این Wireframe، علاوه بر طراحی ایده‌های محتوایی و ساختار کلی، عناصر مختلف رابط کاربری برای بخش‌های مختلف، با تمرکز بر عملکرد تعریف می‌شود. این طرح نیز، می‌توانید به صورت دستی یا با استفاده از ابزارهای طراحی، تهیه شود. چیدمان محتوا و ساختار کلی در این مرحله با وضوح بیشتری تعریف می‌شوند؛ با این حال، برای طراحی ویژگی‌های خاص‌تر استایل و طراحی، باید به مرحله بعد بروید.

  • وایرفریم High-fidelity

وایرفریم High-fidelity، در مقایسه با دو طرح قبلی، جزئیات بسیار بیشتری را ارائه می‌دهد و با تمرکز واضح بر قابلیت استفاده ساخته می‌شود. این طرح، شباهت زیادی با محصول نهایی دارد.

معرفی ابزارهای ایجاد وایرفریم

وایرفریم

در این بخش، با درک اینکه می‌دانیم در کل طراحی سایت چیست،محبوب‌ترین ابزارهای طراحی وایرفریم و ویژگی‌های هر کدام را معرفی می‌کنیم.

  • ابزار Sketch

ابزار Sketch در سال 2010 ارائه شد و از آن زمان تا کنون محبوبیت خود را در بین کاربران مک، حفظ کرده است. اسکچ می‌تواند برای طراحی وایر فریم، رابط‌های کاربری مدرن (UI)، وکتور آیکون و برخی طراحی‌های تعاملی استفاده شود. رابط کاربری Sketch، بسیار ساده‌تر و کاربرپسندتر از ابزارهای طراحی‌های وکتور سنگین‌وزن مانند Affinity Designer و Adobe Illustrator است.

اسکچ به لطف این سادگی، می‌تواند برای ایجاد سریع وایرفریم‌هایی با چندین فریم مختلف استفاده شود. جامعه آنلاین کاربران اسکچ، بسیار گسترده است و طراحان زیادی، کیت‌های طراحی Wireframe را ایجاد کرده و به صورت رایگان به اشتراک گذاشته‌اند. شما می‌توانید این طرح‌ها را دانلود کرده و در پروژه‌های خود استفاده کنید.

  • ابزار Adobe XD

با وجود این که محصولات Adobe به خاطر سنگین بودن و یادگیری دشوار، شناخته شده‌اند، Adobe XD یک ابزار سبک و آسان برای استفاده در پروژه‌های طراحی وایرفریم و رابط کاربری است. کاربران ویندوز و مک، می‌توانند از این ابزار برای طراحی‌های خود استفاده کنند.

همه چیز از Wireframe گرفته تا طراحی پروتوتایپ را در ادوبی ایکس دی می‌توانید انجام دهید. کار کردن با این ابزار و یادگیری آن حتی برای مبتدیان، بسیار ساده است. در نوار سمت چپ ادوبی ایکس دی، ابزارهای اصلی مورد نیاز برای وایرفریمینگ وجود دارد.

از آنجایی که XD بخشی از Adobe Creative Cloud است، فقط باید طرح خود را در فضای ابری ذخیره کرده و تیم خود را دعوت کنید. آن‌ها سپس می‌توانند طرح را به طور همزمان در برنامه‌های دسکتاپ خود مشاهده و ویرایش کنند. در بسیاری از برنامه‌های Wireframing، برای این که بتوانید یک پروتوتایپ تعاملی ایجاد کنید، فایل‌های طراحی رابط باید به ابزار دیگری صادر شوند.

Adobe XD به شما امکان می‌دهد تا وایرفریم، موکاپ و پروتوتایپ را در یک فایل طراحی ایجاد کنید. بدون این که نیاز به ابزار دیگری داشته باشید. بنابراین نیازی به ادغام ابزارهای مختلف یا چندین بار صادرات مجدد هر طرح بعد از انجام تغییرات ندارید.

  • ابزار Figma

فیگما یک ابزار قدرتمند است که کاربران لینوکس، ویندوز و مک می‌توانند از آن استفاده کنند. Fgma همچنین از طریق مرورگر وب نیز در دسترس است. این ویژگی، باعث شده تا از ابزارهای دیگر مانند Sketch و XD متمایز شود. بهترین ویژگی فیگما، این است که به اعضایی که طرح رایگان را استفاده می‌کنند، امکانات خوب و بسیار عالی ارائه می‌دهد.

چه یک طراح فریلنسر باشید و چه عضوی از یک تیم بزرگ، استفاده از فیگما برای شما لذت‌بخش خواهد بود. فرایند طراحی وایر فریم با فیگما، بسیار ساده و سریع است.

با ابزارهایی که فیگما در اختیارتان قرار می‌دهد، این امکان را دارید تا اجزای Wireframe خود را طراحی کنید. امکان اضافه کردن این اجزا، از کیت‌های آماده نیز وجود دارد. از آنجایی که فیگما، یک برنامه Wireframing مبتنی بر وب است، چندین عضو تیم می‌توانند به طور همزمان وارد یک پروژه شوند و به فایل طراحی دسترسی داشته باشند.

مالک پروژه برای هر عضو، سطح دسترسی تعیین می‌کند. برخی می‌توانند فقط روی طرح کامنت بگذارند و برخی دیگر، امکان ایجاد تغییر روی طرح را خواهند داشت. همچنین می‌توانند با هم مکالمه کرده و به کامنت‌ها پاسخ دهند. حتی توسعه دهندگان، این امکان را دارند تا کدهای CSS را از داخل فایل طراحی بردارند یا عناصر مورد نیاز خود را به صورت جداگانه، صادر (Export) کنند. در نهایت موجب داشتن سایتی می‌شود که از لحاظ بصری مخاطب را جذب خود می‌کند و ماندگاری آن را در صفحه شما افزایش می‌دهد که این باعث افزایش رتبه سایت شما می‌شود.

تا به اینجای مقاله در مورد وایرفریم و ابزارهای طراحی آن صحبت کردیم. حال سوال اینجاست که بعد از طراحی نهایی سایت آیا تمایل دارید میزان فروش محصولات و خدمات خود را افزایش داده و کسب و کار آنلاین خود را گسترش دهید؟ اگر جواب شما بله است، پیشنهاد می‌کنیم که از شارژ اکانت گوگل ادز بهره ببرید. برای دریافت مشاوره در این زمینه می‌توانید با مشاورین ما در جینجر ادز در ارتباط باشید.

چگونه وایرفریم آماده دانلود کنیم؟

وایرفریم

دانلود طرح‌های وایرفریم آماده، می‌تواند راهی عالی برای شروع فرایند طراحی شما باشد. وب سایت‌ها و منابع زیادی در دسترس هستند که قالب‌ها و کیت‌های رایگان Wireframe را ارائه می‌دهند. می‌توانید با کمی جستجو در اینترنت، طرح‌های زیادی پیدا کرده و آن‌ها را برای پروژه خود، سفارشی‌سازی کنید. این کار باعث می‌شود تا در زمان خود، صرفه‌جویی کنید. این طرح‌ها همچنین به شما در درک بهتر فرایند اصولی وایرفریمینگ، کمک خواهند کرد. توجه داشته باشید که برخی از طرح‌های رایگان، قابلیت سفارشی‌سازی پایینی دارند و برای دسترسی به امکانات بیشتر باید نسخه پولی آن‌ها را خریداری کنید.

سخن پایانی

ما در این مقاله از جینجر ادز به زبان ساده توضیح دادیم که وایر فریم چیست و چرا باید پیش از توسعه، طراحی شود. چه بخواهید وب سایت یا اپلیکیشن را برای اولین بار توسعه دهید و چه مایل باشید در طرح فعلی یک محصول موجود، تغییراتی ایجاد کنید، طراحی Wireframe باید انجام شود. این طرح به شما کمک می‌کند تا قبل از تمرکز بر جنبه‌های بصری، روی عملکرد و ارائه عالی خدمات به مخاطبان هدف، تمرکز کنید.

طراحی Wireframe مزایای متعددی دارد، اما مهم‌‍ترین مزیت آن، صرفه جویی در زمان و هزینه شما است. بنابراین ارزش انجام دادن را دارد. امیدوار هستیم که این مقاله برای شما مفید بوده باشد. اگر در زمینه طراحی وایرفریم که خود بخشی از خدمات طراحی سایت بشمار می‌آید سوالی دارید، می‌توانید از طریق سایت با کارشناسان ما که در زمینه خدمات مشاوره دیجیتال مارکتینگ فعالیت دارند، در ارتباط باشید.

امتیاز این صفحه

جدید ترین مقالات :

میزان پیشرفت خواندن شما

زمان مطالعه: 8 دقیقه

میزان پیشرفت خواندن شما

زمان مطالعه: 8 دقیقه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فرم را به صورت کامل پر کنید تا همکاران ما با شما تماس بگیرند.

اطلاعات شما با موفقیت ثبت شد.

 همکاران ما در سریع ترین زمان ممکن با شما تماس می‌گیرند.

رسیدن به رتبه یک گوگل دیگر آرزو نیست!

شما با یک کتاب سئو الکترونیکی جذاب و کم حجم روبه‌رو هستید که نکات کلیدی و پایه سئو را به زبانی ساده آموزش می‌دهد. این کتاب برای مبتدیان جنبه آموزشی دارد و برای حرفه‌ای‌ها چک لیستی جامع به‌حساب می‌آید. این ایبوک به مفهوم سئو و اهمیت آن، آنالیز سایت، انواع سئو، محتوای سئو شده و نظارت و ارزیابی عملکرد سئو می‌پردازد تا با کمک آن‌ها بتوانید رتبه سایت خود را در موتورهای جستجو ارتقا دهید و ترافیک بیشتری جذب کنید. بنابراین اگر بدنبال یک راهنمای سئو خلاصه و کاربردی هستید کتاب الکترونیکی سئو به زبان ساده آژانس جینجر را دانلود کنید.

اطلاعات شما با موفقیت ثبت شد جهت دانلود بر روی دکمه زیر کلیک کنید