تبلیغات آنلاین بهعنوان یکی از بهترین و سریعترین راهها، برای معرفی کسبوکار محسوب میشود که دانستن اصطلاحات گوگل ادز در مسیر موفقیت آن اهمیت بالایی دارد. واژگان گوگل ادز از مواردی است که امکان دارد در ابتدای کار باعث سردرگمی شما در اجرای کمپینهای تبلیغاتی شود، پس بایستی برای موفق شدن در تبلیغات گوگل، دانش فنی خود را افزایش دهید.
در دنیای پرشتاب بازاریابی دیجیتال، گوگل ادز بهعنوان ابزاری قدرتمند برای جلب توجه مخاطبان و افزایش ترافیک وبسایت، نقشی حیاتی ایفا میکند. با این حال، تسلط بر این پلتفرم پیچیده نیازمند درک عمیقی از انواع کلمات کلیدی در گوگل ادز است، پس در این مقاله از آژانس دیجیتال مارکتینگ جینجر همراه ما باشید تا استفاده از این پلتفرم بهآسانی امکانپذیر شود.
تعریف گوگل ادز
همانطور که در مقاله گوگل ادز اشاره کردیم، این روش یکی از سریعترین و مؤثرترین روشها برای تبلیغات کسبوکار شما در گوگل است. امروزه برای تبلیغات روشهای بسیار زیادی وجود دارد تا مجموعهها و سیستمها بتوانند برای محصولات خود بازاریابی کنند. ازجمله این تبلیغات میتوان به تبلیغات در تلگرام، اینستاگرام، یوتیوب و دیگر روشها استفاده کرد. باید دید که کدام یک از این روشها میتواند بازخورد و بازدهی بیشتری داشته باشد.
گوگل ادز یکی دیگر از روشهای بازاریابی دیجیتال است. درواقع این روش یک سیستم تبلیغاتی کلیکی است که با شارژ اکانت گوگل ادز، در موتور جستجوی گوگل، یوتیوب و دیگر اپلیکیشنهای موبایل قابل نمایش است.
اما باید بدانید که گوگل ادز نیز مانند دیگر روشهای تبلیغاتی، اصطلاحات خاص خود را دارد که در نگاه اول ممکن است کمی شما را آشفته کند. در ادامه این مطلب شما با تمامی اصطلاحات رایج و انواع کلمات کلیدی در گوگل ادز آشنا خواهید شد.
واژگان و اصطلاحات گوگل ادز
گوگل ادز، یکی از قدرتمندترین ابزارهای تبلیغاتی آنلاین در جهان، به کسبوکارها این امکان را میدهد تا به مخاطبان هدف خود دست یابند و تبلیغات خود را بهصورت مؤثر و کارآمد نمایش دهند. با توجه به پیچیدگیها و اصطلاحات خاصی که در این پلتفرم استفاده میشود، درک کامل مفاهیم و اصطلاحات مرتبط با گوگل ادز میتواند به بهینهسازی کمپینهای تبلیغاتی کمک شایانی کند.
مقالات مرتبط:
پلتفرم گوگل ادز اصطلاحات خاص خود را دارد که به شرح زیر هستند:
Campaign (کمپین)
یکی از اصطلاحات کاربردی گوگل ادز کمپین است که درواقع مجموعهای از اقدامات و عملیات در جهت رسیدن به اهداف از پیش تعیین شده است که اغلب در مسائل نظامی کاربرد خود را نشان میدهد. بهطور کلی یک سری برنامههای از قبل تعیین شده است تا به هدفی مشخص منجر شود. کمپین گوگل ادز انواع مختلف دارد که شما بسته به کسبوکار و استراتژی خود میبایست آن را انتخاب کنید. لازم به ذکر است که شما میتوانید از چند کمپین بهطور همزمان استفاده کنید.
Campaign Type(نوع کمپین)
نوع کمپین بهعنوان یکی از اصطلاحات تبلیغات گوگل به شما میگوید که در چه مکانی میتوانید تبلیغات خود را قرار دهید. از میان ۷ نوع کمپین زیر میتوانید با توجه به استراتژی کسبوکارتان موردی را که مناسب هدفتان است، انتخاب کنید.
دیسپلی: نشان دادن تبلیغ در شبکه نمایش گوگل.
شبکه سرچ: تبلیغ متنی در صفحه جستجوی نمایش.
ویدئویی: تبلیغ ویدئوها در قبل، حین و بعد از ویدئوها.
فروش: نشان دادن تبلیغات شما در اسلایدر محصولات صفحهنمایش.
محلی: نشان دادن تبلیغات به مخاطبان محلی شما.
دیسکاوری: نمایش دادن تبلیغات با توجه به رفتار کاربران.
افزایش نصب اپلیکیشن: رساندن تبلیغ اپلیکیشن از کانالهای متفاوت به مخاطب هوشمند: اجرای نوع کمپین توسط گوگل.
Match Type Keywords (انواع کلمات کلیدی)
یکی از اصطلاحات گوگل ادز کلمات کلیدی است که درواقع شامل عبارات و کلمههایی میشوند که با محصولات شما مرتبط هستند. به عبارتی زمانی تبلیغات محصولات شما به کاربر نمایش داده میشود که عبارت سرچ شده از سمت او با کلمات کلیدی شما مطابقت داشته باشد.
درست در کنار کلمات کلیدی در صفحات نتایج جستجو (SERP)، نوع دیگری از کلمات کلیدی به نام کلمات کلیدی منفی وجود دارند که وظیفهای کاملاً متضاد را بر عهده دارند. این انواع کلمات کلیدی در گوگل ادز درواقع لیستی از عبارات و واژگان ناخواسته را تشکیل میدهند که شما به هیچ وجه تمایل ندارید با آنها در نتایج جستجو رتبه بگیرید.
CTR(نرخ کلیک)
نرخ کلیک یکی دیگر از اصطلاحات کاربردی گوگل ادز است. درواقع با کمک آن میتوانید عملکرد خود را بسنجید. نرخ کلیک آمار نمایش تبلیغات را به شما میدهد و به شما میگوید که چه تعداد افراد بر روی سایت شما کلیک کردهاند. درنهایت خواهید فهمید که تبلیغات در گوگل شما تا چه اندازه با نیازهای کاربر مرتبط بوده است.
Quality Score(امتیاز کیفیت)
از اصطلاحات گوگل ادز که دستیابی به اهدافتان را آسان میکند، امتیاز کیفیت یا Quality Score است. با توجه به مفهوم تبلیغات گوگل به این ترتیب با در نظر گرفتن ۳ پارامتر زیر، تبلیغ شما را میسنجد و برای آن امتیاز در نظر میگیرد:
- میزان مرتبط بودن صفحه لندینگ و سرعت آن: به این معنا که صفحه لندینگ سایت شما برای افرادی که بر روی سایت و تبلیغ شما کلیک میکنند، مفید است.
- نرخ کلیک: به شما میگوید که چه تعداد کاربر روی لینک شما کلیک میکنند.
- مرتبط و مطابق بودن تبلیغ: درواقع به این صورت است که تا چه اندازه تبلیغ سایت شما با نیاز کاربر مطابقت دارد.
گوگل با مقایسه تبلیغ شما با دیگر تبلیغات در ۳ ماه گذشته و در نظر گرفتن پارامترهای گفته شده، سه وضعیت زیر را برای شما در نظر میگیرد:
- بالاتر از حد میانگین
- به اندازه میانگین
- کمتر از میانگین
درواقع با استفاده از این آمار شما خواهید فهمید که کدام بخش نیاز به تغییر دارد تا گوگل بتواند رتبه و کیفیت تبلیغ شما بهبود ببخشد.
Ad group (گروه تبلیغات)
گروه تبلیغات به عبارتی کلمات کلیدی و تبلیغات مرتبط را شامل میشود. برای مرتبط کردن تبلیغات خود بر مبنای موضوعی مشترک میتوانید از گروههای تبلیغاتی سودجویی کنید. درواقع بهتر است گروههای تبلیغاتی را مطابق با خدماتی که ارائه میدهید، از هم جدا کنید.
Impressions (نمایش تبلیغ)
نمایش تبلیغ یا Impressions درواقع گزارش دفعاتی است که تبلیغ شما به کاربر نمایش داده میشود. دقت داشته باشید که این دسته از اصطلاحات گوگل ادز به این معنا نیست که کاربر تبلیغ شما را دیده است یا خیر، بلکه این مفهوم را دارد که تبلیغ شما توسط سرچ کاربر در سرپ نمایش داده شده است.
با استفاده از ایمپرشن میتوانید به تعداد افرادی که تبلیغ شما را مشاهده کردهاند، دست پیدا کنید. این افراد میتوانند شامل کسانی باشند که روی لینک تبلیغ کلیک میکنند یا آن را بدون کلیک مشاهده میکنند.
با دانستن تعداد کلیکها و ایمپرشن، میتوانید نرخ کلیک (CTR) را محاسبه کنید. با بهینهسازی CTR، میتوانید کارایی تبلیغات خود را افزایش دهید و به مخاطبان بیشتری برسید.
Maximum CPC Bid
یکی دیگر از واژگان گوگل ادز Maximum CPC Bid است. درواقع شما مشخص میکنید که برای هر کلیک چه مقدار مبلغی را میخواهید هزینه کنید. به عبارتی با تعیین کردن این مبلغ، به گوگل اعلام میکنید که برای هر کلیک بیشتر از این مقدار هزینه نمیکنم.
Ad Rank(رتبه تبلیغ)
از اصطلاح رتبه تبلیغ میتوانید برای مشخص کردن جایگاه نمایش در صفحهنمایش استفاده کنید. در نظر داشته باشید که جایگاه آگهی شما به معنای جایگاه شما در صفحهنمایش گوگل نخواهد بود. بهطور مثال، اگر رتبه آگهی شما در صفحهنمایش گوگل ۱ است، قطعا به معنا نیست که همیشه در همین وضعیت باقی میماند.
به عبارت دیگر این رتبه به این معنی است که رتبه و جایگاه شما را نسبت به دیگر تبلیغ دهندگان نشان میدهد. درواقع این یک روش تبلیغاتی، مانند تبلیغات در تلگرام است و به معنای تثبیت شدن جایگاه و رتبه سایت شما نیست.
مقالات مرتبط:
Ad Extentions(اضافه کردن تبلیغات)
یکی از اصطلاحات رایج گوگل ادز با نام Ad Extention این امکان را به شما میدهد که بتوانید اطلاعات بیشتری را در تبلیغ خود بگنجانید. به این ترتیب علاوه بر اینکه تبلیغی جذاب و چشمگیر خواهید داشت، کاربر را نیز به سمت تبلیغ خود میکشانید و به هدف کاربر هم نزدیک میشوید.
با استفاده از افزونههای تبلیغاتی که گوگل در اختیار شما قرار میدهد، میتوانید اطلاعات ارزشمند و جامعی را به کاربر ارائه کنید. علاوه بر این با بهکارگیری آن میتوانید نرخ کلیک و همینطور کیفیت آن را بهبود ببخشید.
از آنجایی که استفاده از تمامی اکستنشنها در ایران به دلیل تحریم امکانپذیر نیست، به برخی از آنها که کاربردی هستند، اشاره میکنیم:
Callout : این افزونه به شما کمک میکند تا به کاربر نشان دهید که مزیت و برتری کسبوکار شما نسبت به دیگر رقبا به چه صورت است.
Call: کاربر به محض دیدن تبلیغ شما میتواند از صفحهنمایش جستجو با شما ارتباط بگیرد.
Structure Snippet: این اکستنشن به شما این امکان را میدهد تا بتوانید ویژگیهای محصولات خود را در تبلیغ خود قرار دهید.
Sitelink: یک افزونه بسیار کاربردی که به شما این امکان را میدهد تا علاوه بر صفحه لندینگ خود، دیگر صفحات از سایت خود را نیز در کمپین تبلیغاتی گوگل ادز قرار دهید. صفحات وبینارها و درباره ما مثالهایی از این دست هستند.
Promotion: چنانچه شرایط خاص و یا تخفیفی برای محصول و تبلیغ خود در نظر گرفتهاید، این اسکریپت گوگل ادز میتواند به شما کمک کند تا آن را برای نمایش کاربر در قرار دهید.
Landing Page(صفحه فرود)
یکی از اصطلاحات پرکاربرد و از انواع کلمات کلیدی در گوگل ادز Landing Page محسوب میشود. صفحه فرود درواقع صفحهای است که شما برای دریافت کلیک از طرف کاربر برای آن هزینه کردهاید. درواقع کاربر با کلیک بر روی تبلیغ شما به صفحه فرود وارد میشود.
Daily Budget(بودجه روزانه)
یکی از مهمترین اصطلاحات گوگل ادز بودجه روزانه یا Daily Budget که درواقع بیشترین هزینهای است که شما میخواهید در یک روز برای تبلیغات خود انجام دهید. گوگل ادوردز شاید در طول چندین روز حتی بالاتر از میزانی که شما در نظر گرفتهاید، هزینه کند؛ اما این میزان هزینه از آنچه که معین کردهاید، بیشتر نخواهد شد. درواقع گوگل با مدیریت هزینه و کم کردن آن، به شما این اطمینان را میدهد که از بودجهای که در نظر گرفتهاید بالاتر نمیرود.
Call To Action(کال تو اکشن)
کال تو اکشن بهعنوان یکی از اصطلاحات رایج گوگل ادز، درواقع هدف شما از تبلیغات گوگل است. به عبارتی شما با استفاده از گوگل ادز میخواهید مخاطب را به سمت خرید محصولتان هدایت کنید. برای دستیابی به این هدف میبایست در تبلیغات خود از عباراتی مانند «همین حالا تماس بگیرید»، «خرید» و کلمات و جملاتی از این دست استفاده کنید.
Cost Per Click(هزینه هر کلیک)
از دیگر واژگان گوگل ادز، CPC است که بیشتر تبلیغ دهندگان از آن استفاده میکنند. به عبارتی CPC هزینه هر کلیک را معنی میدهد. شما پس از شارژ اکانت گوگل ادز و درک مفاهیم آن، بایستی به درک کاربرد هر واژه بپردازید. پس لازم است بدانید برای تعیین CPC از حداکثر پیشنهاد به ازای هر کلیک، امتیاز کیفیت تبلیغ شما و رتبه تبلیغات سایر رقبا استفاده میشد. کاربرد CPC در سنجش کمپینهای بازاریابی دیده میشود، درواقع با این شاخص بازاریابان هزینه جذب هر کاربر بهعنوان سرنخ یا مشتری را متوجه میشوند.
Convesion(تبدیل)
در تبلیغات گوگل، تبدیل زمانی اتفاق میافتد که کاربر بعد از دیدن تبلیغ محصول مورد نظر، وارد سایت شما شده و صفحه را اسکرول کند؛ اما به این معنا نیست که با استفاده از این عمل، بتوانید میزان موفقیت خود را بسنجید.
موفقیت شما زمانی اتفاق میافتد که تبلیغ شما به خرید محصول، دانلود اپلیکیشن و یا تکمیل فرم منجر شود. درواقع نرخ تبدیل به تعداد افرادی که بین مخاطبان کسبوکار شما، اقدام و اهداف مورد نظر شما را انجام میدهند، گفته میشود. فرض کنید وبسایت شما 2000 نفر مخاطب دارد که 200 نفر آنها مشتری خدمات یا محصولات شما هستند و از وبسایت خرید میکنند، پس درنتیجه نرخ تبدیل شما، 10 درصد میشود.
Final URL(آدرس صفحه فرود)
آدرس صفحه فرود درواقع همان صفحهای است که کاربر وارد آن میشود. با وارد کردن Final URL، کاربر با کلیک بر روی آن وارد صفحه مورد نظر شما خواهد شد. پیشنهادی که برای شما داریم اینکه سعی کنید از هدایت کردن کاربر به صفحه اصلی وبسایتتان اجتناب کنید. بهتر است کاربر را به چیزی که نیاز دارد، مرتبط کنید.
Google Display Network(شبکه نمایش گوگل)
بیشتر از ۲ میلیون وبسایت در شبکه نمایش گوگل وجود دارد. درواقع اینها در قلمرو داراییهای با ارزش گوگل محسوب میشوند. به عبارتی همینها هستند که به گوگل مجوز میدهند تا تبلیغات شما در آنها نمایش داده شود.
این شبکه عظیم، شامل میلیونها وبسایت، سرویسهای گوگل مانند جیمیل و یوتیوب و برنامههای مختلف، بستر قدرتمندی را برای نمایش تبلیغات شما به مخاطبان هدفتان فراهم میکند. این نوع تبلیغات که شامل تصاویر، لوگو، متن و حتی انیمیشنهای جذاب میشوند، توجه مخاطبان را به خود جلب میکنند و به شما کمک میکنند تا برند خود را در ذهنها حک کنید و پیامتان را بهطور موثرتر منتقل کنید.
Headline(عنوان)
عنوان یا Headline، همان تبلیغ متنی شما است که در نتایج جستجوی گوگل آن را میبینید. در زمان ظاهر شدن تبلیغ شما در سرپ، هدلاین یا عنوان به جهت متمایز شدن از تبلیغات سایت، با رنگ آبی مشخص میشود. کاربر ۲ الی ۳ هدلاین را در صفحهنمایش میبیند و شما این امکان را دارید تا برای نوشتن هر عنوان از ۳۰ کاراکتر استفاده کنید. گوگل ادوردز با استفاده از «ا» هدلاینها را از هم جدا میکند.
Bidding Strategies(استراتژی قیمت گذاری)
تبلیغات شما در گوگل ادز مستلزم گذشتن از بخش مزایده است. درواقع نتیجه مزایده است که مشخص میکند کدام تبلیغات در صفحهنمایش گوگل به کاربر نمایش داده شود. برای این منظور میتوانید از دو استراتژی قیمتگذاری اتوماتیک و قیمت گذاری دستی بهره ببرید که در آن هزینه تبلیغات گوگل شما قابل برآورد است. احتمالا این سوال برای شما پیش میآید که این دو استراتژی چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟
قیمتگذاری اتوماتیک به این شکل است که شما دیگر دخالتی در تعیین کردن قیمت ندارید و گوگل با استفاده از الگوریتمهای خاص خود، قیمت را مشخص میکند. در این استراتژی برای گوگل مشخص میکنید که هدف شما چیست. سپس گوگل بر همین مبنا و همینطور بر اساس بودجه مشخص شده از سمت شما، به قیمتگذاری میپردازد.
و اما قیمتگذاری دستی کاملا دست خودتان است. به این ترتیب این شما هستید که آن را به درستی جلو ببرید. با چک کردن مداوم قیمت میتوانید تبلیغ خود را با مناسبترین قیمت نمایش دهید. اما این نکته را در نظر داشته باشید که چنانچه قیمت شما از حدی کمتر باشد، این امکان وجود دارد که از میز مزایده کنار بروید؛ بنابراین برای تبلیغ باید قیمت خود را کمی افزایش دهید.
Invalid Clicks(کلیکهای نامعتبر)
یکی دیگر از انواع کلمات کلیدی در گوگل ادز و به نفع تبلیغکنندگان گوگل ادوردز، کلیکهای نامعتبر است. فرض کنید که رباتی از طرف شخصی طراحی شده تا بر روی تبلیغات گوگل ادوردز کلیک کند. به این ترتیب تبلیغکنندگان قطعا هزینههای زیادی را متحمل میشوند. گوگل برای اینکه کاربران پلتفرم گوگل ادز، یکی از مهمترین منابع درآمدیاش، ضرر نکنند و دیدشان نسبت به این ابزار بد نشود، از کلیکهای فیک جلوگیری میکند.
بدافزارها و برنامههای مخرب میتوانند بدون دخالت انسان، بارها و بارها روی تبلیغات شما کلیک کنند. همچنین برخی افراد سودجو با انگیزههای مختلف، مانند کسب درآمد بیشتر یا تخریب رقبا، بهطور عمدی روی تبلیغات کلیکهای نامعتبر انجام میدهند.
Lost Impression Share
Lost Impression Share یکی دیگر از اصطلاحات گوگل ادز است. زمانی که تبلیغ شما شامل تمامی شرایط برای نمایش دادن را دارند، اما به دلیل پایین بودن رتبه، نمایش داده نمیشود. اصطلاح Lost Impression Share نیز به دفعاتی که چنین اتفاقی پیش آمده، اشاره دارد. برای حل این مشکل، میتوانید فرصتهایی را که از دست دادهاید شناسایی کرده و راهحلی برای آن در نظر بگیرید.
Ad Schedule(زمانبندی تبلیغات)
زمانبندی به شما این امکان را میدهد که ساعتها و روزهای هفتهای را که میخواهید تبلیغاتتان نمایش داده شود، مشخص کنید. بهعنوان مثال، میتوانید تنظیم کنید که آگهیها فقط در روزهای کاری و بین ساعات 9 صبح تا 5 بعدازظهر نمایش داده شوند.
اگر برای نمایش تبلیغات خود در گوگل برنامه زمانی تعیین نکنید، گوگل آنها را بهصورت شبانهروزی نمایش خواهد داد. این کار میتواند هزینه زیادی را به شما تحمیل کند، چرا که در بسیاری از کسبوکارها، زمانهایی وجود دارد که امکان ارائه خدمات به مشتریان وجود ندارد. با تعیین زمانبندی دقیق برای نمایش تبلیغاتتان، میتوانید در هزینههای خود صرفهجویی کنید، عملکرد تبلیغات خود را بهبود بخشید و از نمایش تبلیغات در زمانهای نامناسب خودداری کنید.
Ad relevance(ارتباط تبلیغ و کلمه کلیدی)
این مفهوم کلیدی در گوگل ادز، میزان همخوانی بین کلمات کلیدی، تبلیغات و صفحات فرود را نشان میدهد و نقشی اساسی در جذب مخاطبان هدف و ارتقای نرخ تبدیل ایفا میکند.
به زبان سادهتر، ارتباط آگهی به شما میگوید که آگهی شما چقدر برای کاربرانی که عبارت خاصی را جستجو میکنند، مرتبط و جذاب است. هرچه این ارتباط دقیقتر باشد، احتمال کلیک کاربر بر روی آگهی و ورود به صفحه فرود شما بیشتر میشود.
Local Extension (افزونه محلی)
این افزونه از افزونه های تبلیغاتی گوگل ادز، موقعیت مکانی دقیق کسبوکارتان را به همراه نقشهای گویا به کاربران نشان میدهد تا بهآسانی شما را پیدا کنند. با Local Extension مشتریان بالقوهای که در نزدیکی شما هستند میتوانند بهراحتی آدرس و مسیر رسیدن به شعبه شما را پیدا کنند. همچنین با قرار دادن اطلاعات تماس و ساعات کار شعبه در افزونه، احتمال مراجعه حضوری و خرید مشتریان افزایش مییابد.
App Extension (افزونه اپلیکیشن)
افزونه اپلیکیشن گوگل ادز ابزاری است که به شما امکان میدهد لینک دانلود اپلیکیشن خود را به تبلیغات گوگل ادزتان اضافه کنید. این کار به کاربران این امکان را میدهد که اپلیکیشن شما را مستقیماً از نتایج جستجو دانلود کنند. با قرار دادن لینک دانلود در مقابل کاربران، احتمال دانلود اپلیکیشن را افزایش میدهید. افزونههای اپلیکیشن میتوانند تبلیغات شما را برجستهتر کنند و CTR را افزایش دهند.
سخن پایانی
در این مقاله از سایت جینجر سعی کردیم با تعاریف و شفافسازی اصطلاحات گوگل ادز، شما را با این پلتفرم بسیار پربازده آشنا کنیم. شاید نداشتن آگاهی و اطلاعات در این موضوع شما را از بهکارگیری این روش تبلیغ بازدارد؛ اما بدانید که با دانستن نکات بسیار ریز و کاربردی در زمان کوتاهی خواهید توانست به کسبوکار خود وسعت ببخشید.
چنانچه در زمینه خدمات تبلیغات در گوگل نیاز به کمک دارید، جینجر با داشتن تیم حرفهای و متخصص میتواند به شما در برنامهریزی، یافتن انواع کلمات کلیدی در گوگل ادز، اجرا و همینطور مدیریت کمپین به شما کمک کرده و درنهایت موجب رشد مجموعه شما شود.