ایمیل مارکتینگ چیست؟ آموزش صفر تا صد بازاریابی ایمیلی

ایمیل مارکتینگ چیست
آنچه در این مقاله می خوانید :

نمی‌دانید ایمیل مارکتینگ چیست؟ ایمیل مارکتینگ (Email Marketing) یکی از ابزارهای قدرتمند و مؤثر در دنیای بازاریابی دیجیتال است که به کسب‌وکارها امکان می‌دهد تا به‌طور مستقیم با مخاطبان خود ارتباط برقرار کنند. این نوع بازاریابی به ارسال پیام‌های هدفمند و شخصی‌سازی‌شده به مشتریان بالقوه و فعلی می‌پردازد و می‌تواند به افزایش فروش، تقویت روابط مشتری و افزایش آگاهی از برند کمک کند.

بازاریابی ایمیلی از طریق ارسال خبرنامه‌ها، پیشنهادات ویژه، اطلاعیه‌های محصول جدید و محتوای آموزشی، به کسب‌وکارها این امکان را می‌دهد که با هزینه کمتر نسبت به روش‌های سنتی تبلیغات، به یک مخاطب گسترده دسترسی پیدا کنند. همچنین، با استفاده از تحلیل داده‌های بازخورد ایمیل‌ها، می‌توان به بهینه‌سازی کمپین‌های بازاریابی و بهبود نتایج دست یافت. در ادامه این مقاله از آژانس دیجیتال مارکتینگ جینجر قصد داریم شما را با این مارکتینگ، مزایا، تکنیک‌ها و ابزارهای آن آشنا کنیم. همچنین نکاتی را به شما آموزش می‌دهیم که در هیچ جای دیگری نمی‌توانید آن‌ها را پیدا کنید. پس با ما همراه باشید.

ایمیل مارکتینگ چیست؟

ایمیل مارکتینگ چیست

بازاریابی ایمیلی یا ایمیل مارکتینگ (Email Marketing) به معنای استفاده از ایمیل برای برقراری ارتباط با کاربران است. از این بازاریابی برای اطلاع رسانی به مشتریان، افزایش آگاهی از برند، تبلیغ محصولات و خدمات خاص استفاده می‌شود. بازاریابی با ایمیل به کسب‌وکارها اجازه می‌دهد تا مستقیماً با مشتریان یا مشتریان بالقوه خود ارتباط برقرار کنند و محتوای ارزشمند با آن‌ها به اشتراک بگذارند. به عبارتی دیگر یکی از روش‌های بازاریابی دیجیتال است که به ارسال پیام‌های تبلیغاتی، اطلاع‌رسانی و محتواهای مختلف از طریق ایمیل به مخاطبان هدف می‌پردازد.

تاریخچه ایمیل در بازاریابی

تاریخچه ایمیل در بازاریابی

گری توئرک در سال ۱۹۷۸ برای اولین بار یک کمپین ایمیل انبوه را جهت تبلیغ شرکت تجهیزات دیجیتال، برای حدود ۴۰۰ گیرنده ارسال کرد. این کمپین حدود ۱۳ میلیون دلار فروش داشت. از آن زمان تا الان تغییرات زیادی در عرصه این بازاریابی صورت گرفته است. از سال ۲۰۱۳ به بعد، بازاریابی با ایمیل وارد فاز جدیدی شد و کسب‌وکارها یاد گرفتند که چگونه از این ابزار، به صورت حرفه‌ای استفاده کنند تا بهترین نتایج را به دست آورند.

تفاوت تبلیغات ایمیلی و ایمیل مارکتینگ

تفاوت تبلیغات ایمیلی و ایمیل مارکتینگ

می‌دانید بازاریابی ایمیلی چیست؟ تبلیغات ایمیلی و بازاریابی با ایمیل دو روشی هستند که ارتباطات و هم‌پوشانی زیادی با هم دارند؛ اما متمایز هستند. در تبلیغات ایمیلی، تمرکز روی فروش است و تبلیغات به صورت مستقیم انجام می‌شود. علاوه بر این، ممکن است این تبلیغات بر اساس یک روال منظم انجام نشود و فقط یک بار مورد استفاده قرار گیرد. این در حالی است که در این مارکتینگ، ارتباطات طولانی‌تری با کاربر برقرار می‌شود. از سوی دیگر، بازاریابی با ایمیل، طیف وسیع‌تری از فعالیت‌ها را در برمی‌گیرد که می‌تواند شامل متقاعد کردن کاربران برای انجام یک اقدام خاص، فروش، اطلاع از یک رویداد یا خبر خاص و غیره باشد.

مزایای بازاریابی ایمیلی

مزایای بازاریابی ایمیلی

در دنیای دیجیتال امروز، کسب‌وکارها به دنبال راهکارهای مؤثری هستند تا بتوانند به صورت مستقیم و با هزینه‌های کم‌تر با مخاطبان خود ارتباط برقرار کنند. یکی از ابزارهای قدرتمند و کارآمد در این زمینه، مارکتینگ از طریق ایمیل است. این روش به کسب‌وکارها این امکان را می‌دهد که پیام‌های خود را به صورت شخصی‌سازی شده و هدفمند به دست مخاطبان برسانند. استفاده صحیح و استراتژیک از این بازاریابی می‌تواند منجر به افزایش آگاهی از برند، تقویت روابط با مشتریان و در نهایت افزایش فروش و سودآوری شود. شما می‌توانید برای استفاده از این بازاریابی از متخصصان مشاوره دیجیتال مارکتینگ راهنمایی بگیرید. با توجه به اینکه می‌دانیم ایمیل مارکتینگ چیست، پس مزایای آن عبارت‌اند از:

  • مقرون‌به‌صرفه

این بازاریابی روشی مقرون‌به‌صرفه برای دستیابی به تعداد زیادی از مخاطبان با حداقل سرمایه است. بسیاری از پلتفرم‌های این بازاریابی، طرح‌هایی ارائه می‌دهند که با استفاده از آن‌ها می‌توان ایمیل‌های انبوه را در مقایسه با سایر روش‌های مارکتینگ، با قیمتی مناسب ارسال کرد.

  • ارتباطات هدفمند و شخصی

این مارکتینگ به کسب‌وکارها اجازه می‌دهد تا مخاطبان خود را بر اساس معیارهای مختلف، ازجمله تعاملات قبلی، تقسیم‌بندی کرده و پیام‌ها را بر اساس آن ارسال کنند. این کار تضمین می‌کند که کاربران، محتوای مرتبط با نیازها و علایق خود را دریافت خواهند کرد که منجر به تعامل و نرخ تبدیل بالاتر می‌شود.

  • نتایج قابل اندازه‌گیری

پلتفرم‌های بازاریابی با ایمیل، داده‌های زیادی مانند نرخ باز شدن ایمیل، نرخ کلیک و نرخ تبدیل را به شما ارائه می‌کنند که می‌توانید از این اطلاعات برای سنجش موفقیت کمپین‌های بازاریابی خود استفاده کنید؛ بنابراین کسب‌وکارها می‌توانند به‌طور مداوم استراتژی‌های خود را برای دریافت نتایج بهتر، بهینه کنند.

  • تقویت روابط با مشتری

مارکتینگ با ایمیل ابزاری عالی برای تقویت روابط با مشتری است که او را از به‌روزرسانی‌های منظم مطلع کرده و محتوای ارزشمند و تبلیغات شخصی‌سازی‌ شده را به آن‌ها ارائه می‌دهد. البته که تبلیغات در یوتیوب نیز می‌تواند تا حدودی در تقویت روابط با مشتری تاثیرات خوبی داشته باشد. کسب‌وکارها می‌توانند با تعامل مداوم با مشتریان از طریق ایمیل، وفاداری را تقویت کرده و آن‌ها را مجددا به خرید، تشویق کنند.

  • بازگشت سرمایه بالا (ROI)

آمارها نشان می‌دهد که این بازاریابی در مقایسه با سایر کانال‌های بازاریابی، نرخ بازگشت سرمایه بالاتری دارد. علت این است که این مارکتینگ، ماهیتی مقرون‌به‌صرفه دارد، مخاطبان را به‌طور دقیق هدف‌گیری می‌کند و توانایی هدایت مستقیم کاربر به اقداماتی مانند خرید یا ثبت نام را دارد. با اجرای یک استراتژی بازاریابی ایمیلی برنامه‌ریزی شده، کسب‌وکارها می‌توانند بازدهی قابل توجهی را در سرمایه‌گذاری خود تجربه کنند.

  • مقیاس پذیری و انعطاف پذیری

یکی از مزایای کلیدی بازاریابی با ایمیل، مقیاس‌پذیری و انعطاف‌پذیری آن است. کسب‌وکارها در هر اندازه، می‌توانند از این کانال بهره‌مند شوند، زیرا پلتفرم‌های این بازاریابی اغلب پلن‌های قیمت‌گذاری و امکانات مختلفی را متناسب با نیازهای شما ارائه می‌دهند.

علاوه بر این، بازاریابی با ایمیل به کسب‌وکارها اجازه می‌دهد تا استراتژی‌های خود را به سرعت و به راحتی آزمایش و تکرار کنند؛ بنابراین به راحتی می‌توانند عناصر مختلف را تست کرده و دریابند که کاربران به چه چیزهایی بیشتر علاقه دارند و چه اقداماتی نتایج مطلوب را به همراه خواهد داشت. این انعطاف‌پذیری تضمین می‌کند که آن‌ها می‌توانند به‌طور مداوم استراتژی‌های این بازاریابی خود را برای دریافت بهترین نتایج، بهینه کنند. شما برای استفاده درست از این نوع بازاریابی می‌توانید درباره اینکه دیجیتال مارکتینگ چیست، اطلاعات بیشتری کسب کنید.

  • حفظ و وفاداری بیشتر مشتری

این بازاریابی نقش مهمی در تقویت روابط با مشتری و ایجاد وفاداری دارد. با تعامل مداوم با مخاطبان از طریق محتوای شخصی شده، تبلیغات و به‌روزرسانی‌ها، می‌توانید ارتباط قوی را با مشتریان خود حفظ کنید. با استفاده از ابزارهای اتوماسیون (مانند افزونه‌های ارسال ایمیل خودکار)، کسب‌وکارها این امکان را دارند تا بر اساس معیارهای خاص، مانند خرید اخیر مشتری یا سالگرد اشتراک، ایمیل‌های هدفمند ارسال کنند. این پیام‌های به‌موقع و مرتبط، رابطه مشتری و برند را تقویت می‌کنند که منجر به ماندگاری نام برند شما در ذهن آن‌ها می‌شود.

معایب بازاریابی یا ایمیل

معایب بازاریابی یا ایمیل

اگرچه بازاریابی از طریق ایمیل یکی از ابزارهای قدرتمند در دیجیتال مارکتینگ است و مزایای بسیاری دارد، اما همانند هر روش دیگری، دارای چالش‌ها و معایبی نیز است. شناخت و درک این معایب می‌تواند به کسب‌وکارها کمک کند تا با استراتژی‌های مناسب، اثرات منفی را کاهش داده و نتایج بهتری را از کمپین‌های ایمیلی خود به دست آورند. در ادامه به بررسی معایب و چالش‌های اصلی این مارکتینگ خواهیم پرداخت.

  • امکان اسپم شدن

در صورتی که ایمیل‌ها را برای کاربران به صورت هدفمند ارسال نکنید، گیرنده ممکن است ایمیل شما را اسپم اعلام کرده و اشتراک ایمیل خود را لغو کند.

  • عدم تحویل ایمیل‌ها

برخی از سرویس‌دهندگان ایمیل، آن دسته از ایمیل‌هایی که شامل برخی کلمات خاص هستند را فیلتر می‌کنند.

  • مشکلات طراحی

ایمیل شما باید به نحوی طراحی شده باشد که در دستگاه‌هایی با سایزهای مختلف، به خوبی و به درستی نمایش داده شود. برخی از افراد ترجیح می‌دهند فقط متن ایمیل‌ها را دریافت کنند. در نظر بگیرید که اگر عناصر و المان‌های گرافیکی، لود نشوند یا کاربر تنظیماتی اعمال کند که آن‌ها را مشاهده نکند، شیوه نمایش پیام شما چگونه خواهد بود.

  • مشکلات بارگذاری فایل

فایل‌ها باید به اندازه کافی کوچک باشند تا سریع دانلود شوند. ایمیل‌هایی که حاوی تصاویر زیادی هستند، ممکن است زمان زیادی طول بکشد تا بارگیری شوند و مخاطبان شما در این مدت، کلافه شوند.

بیشتر بخوانید: تبلیغات بنری چیست؟

آموزش نحوه جلوگیری از اسپم شدن ایمیل

آموزش نحوه جلوگیری از اسپم شدن ایمیل

یکی از چالش‌های اساسی در این بازاریابی، جلوگیری از اسپم شدن ایمیل‌ها است. اسپم شدن ایمیل‌ها می‌تواند منجر به کاهش نرخ باز شدن، کاهش تعامل با مخاطبان و در نهایت، کاهش اثربخشی کمپین‌های ایمیلی شود. برای اطمینان از اینکه ایمیل‌های شما به دست مخاطبان هدف می‌رسد و در پوشه اسپم قرار نمی‌گیرد، نیاز به رعایت اصول و تکنیک‌های خاصی دارید. در این بخش، به بررسی و آموزش نحوه جلوگیری از اسپم شدن ایمیل‌ها خواهیم پرداخت. با درک اینکه بازاریابی ایمیلی چیست و با بهره‌گیری از این نکات و استراتژی‌ها، می‌توانید اطمینان حاصل کنید که پیام‌های شما به صورت صحیح و موثر به مخاطبان منتقل می‌شود و نرخ باز شدن و تعامل با ایمیل‌ها افزایش می‌یابد.

  • استفاده از پلتفرم بازاریابی با ایمیل قابل اعتماد

پلتفرم‌های معتبر از زیرساخت‌هایی برای ارسال ایمیل استفاده می‌کنند که تضمین شده هستند و ایمیل‌های شما را به صندوق ایمیل کاربر می‌رسانند. علاوه بر این، پلتفرم‌های معتبر، لینک لغو اشتراک ایمیل را در دسترس کاربران قرار می‌دهند تا آن‌ها در صورت عدم تمایل به دریافت ایمیل‌های شما، اشتراک خود را لغو کنند.

  • یادگیری قوانین اسپم ایمیل

برخی کشورها، دارای قوانین ضد اسپم هستند که باید هنگام ارسال ایمیل، از آن‌ها پیروی کنید. این قوانین به‌منظور محافظت از کاربران در برابر ایمیل اسپم، وضع شده‌اند. شما باید با قوانین اسپم ایمیل کشوری که در آن فعالیت می‌کنید، آشنا شوید وگرنه ناچار خواهید بود تا جریمه سنگینی برای عدم رعایت آن‌ها پرداخت کنید.

برخی از قوانین ضد اسپم که باید از آن‌ها پیروی کنید عبارت‌اند از:

  • قانون CAN-SPAM – فرستنده موظف است آدرس فیزیکی خود را در ایمیل قرار دهد. از اطلاعات گمراه کننده نباید استفاده شود. انصراف کاربران از لیست ایمیل شما باید به راحتی امکان‌پذیر باشد.
  • قانون ضد هرزنامه کانادا (CASL) – بازاریابان دیجیتال باید مجوز ارسال ایمیل را دریافت کنند.
  • مقررات عمومی حفاظت از داده‌ها (GDPR) – سازمان‌ها باید از داده‌های شخصی جمع‌آوری شده از کاربران، محافظت کنند.
  • فقط به کسانی ایمیل ارسال کنید که به شما اجازه داده‌اند

به جای هدر دادن منابع خود برای خرید یک لیست ایمیل، تلاش خود را بر رشد ارگانیک لیست مشترکین خود متمرکز کنید. لیست‌هایی که به صورت ارگانیک ساخته شده‌اند، نسبت به لیست‌هایی که خریداری می‌شوند، نرخ باز شدن بالاتر و شکایات اسپم کمتری دارند و شما به شاخص کلیدی عملکرد مورد نظر می‌رسانند.

  • فایل پیوست به ایمیل خود اضافه نکنید

از آنجایی که ارسال‌کنندگان ایمیل‌های اسپم، از پیوست‌های ایمیل برای آسیب رساندن به کاربران استفاده می‌کنند، پیوست‌های اضافی شما، فیلترهای هرزنامه آن‌ها را به صورت خودکار فعال می‌کند. اگر قصد دارید یک فایل در ایمیل خود قرار دهید، فقط یک تصویر و لینک دانلود فایل را به ایمیل اضافه کنید.

کاربردهای Email Marketing

کاربردهای Email Marketing

مفهوم ایمیل مارکتینگ چیست تا کنون برایمان روشن شد. این روش با انعطاف‌پذیری بالا و قابلیت شخصی‌سازی پیام‌ها، می‌تواند در زمینه‌های مختلفی مورد استفاده قرار گیرد. از ایجاد ارتباطات مستمر با مشتریان گرفته تا افزایش فروش و ارتقاء برند، این بازاریابی نقش مهمی در استراتژی‌های بازاریابی ایفا می‌کند. در ادامه به بررسی کاربردهای متنوع و مهم آن خواهیم پرداخت.

  • ایجاد اعتبار در دنیای اینترنت

کاربران معمولا از افرادی که می‌شناسند و به آن‌ها اعتماد دارند، خرید می‌کنند. ایمیل به شما این امکان را می‌دهد که با به اشتراک گذاشتن محتوای مفید و آموزنده، در دنیای اینترنت شناخته شوید و نزد مخاطبان، اعتبار به دست آورید.

  • افزایش فروش

این مارکتینگ به راحتی فروش شما را افزایش می‌دهد. برای این منظور تنها کافی است کمپین‌هایی خودکار ایجاد کنید که پیشنهادات ویژه به مشتریان ارائه می‌دهند. اگرچه در دنیای امروز سایر روش‌های تبلیغات همچون تبلیغات و شارژ اکانت گوگل ادز برای افزایش فروش مورد توجه است اما؛ بازاریابی با ایمیل همواره می‌تواند به‌عنوان یکی از کانال‌های درآمدزایی شما شناخته شود.

  • تقویت روابط با مشتریان

اگر می‌‌خواهید روابط قوی با مشتری خود ایجاد کنید، باید ابزاری موثر داشته باشید تا بتوانید با افرادی که برای کسب‌وکار شما اهمیت بیشتری دارند، ارتباط برقرار کنید. مارکتینگ با ایمیل به شما این توانایی را می‌دهد که در بازه‌های زمانی مختلف، با این کاربران ارتباط برقرار کرده و در ذهن آن‌ها ماندگار شوید.

  • دسترسی به کاربران با انواع دستگاه‌ها

با توجه به اینکه تقریباً دو سوم ایمیل‌ها بر روی دستگاه‌های موبایل باز می‌شوند، این مارکتینگ یکی از بهترین ابزارهایی است که می‌توان برای دسترسی به مخاطبان مختلف با هر دستگاهی، استفاده کرد.

انواع استراتژی‌های ایمیل مارکتینگ

انواع استراتژی‌های ایمیل مارکتینگ

گفتنی است انواع مختلفی از بازاریابی‌های ایمیلی وجود دارد که می‌توانید آن‌ها را در استراتژی بازاریابی دیجیتال خود بگنجانید. برخی از انواع رایج ایمیل عبارت‌اند از:

  • ایمیل‌های خوش‌آمد گویی
  • خبرنامه‌های ایمیلی
  • ایمیل دعوت مشتری به نوشتن نظر درباره محصول خریداری شده
  • ایمیل‌های تبلیغاتی
  • ایمیل‌های پرورش دهنده لید یا ایمیل‌های مشارکت مجدد
  • ایمیل‌های تراکنشی، مانند ایمیل‌های تأیید یا اعلامیه‌های بازنشانی رمز عبور
  • ایمیل‌های بازخورد یا نظرسنجی
  • ایمیل فاکتور خرید
  • ایمیل‌های مایل استون، مانند تولد یا سالگرد مشتری
  • و غیره

آیا همه کسب‌وکارها می‌توانند از طریق ایمیل بازاریابی کنند؟

آیا همه کسب‌وکارها می‌توانند از طریق ایمیل بازاریابی کنند

ممکن است همه کسب‌وکارها به این مارکتینگ نیاز نداشته باشند. این موضوع با توجه به مفهوم ایمیل مارکتینگ چیست، کاملا به استراتژی‌های بازاریابی دیجیتال و بودجه شما بستگی دارد. با این حال، با توجه به اینکه این روش یک روش بازاریابی ارزان اما پربازده است، اکثر کسب‌وکارهای بزرگ و کوچک سعی می‌کنند تا به روش‌های مختلف، ایمیل‌های کاربرانی که به محصولات و خدمات آن‌ها علاقه‌مند هستند را جمع‌آوری کنند تا در فرصت مناسب از آن‌ها برای هدف‌های مختلف مانند اطلاع‌رسانی درباره خدمات و محصولات جدید، تخفیف‌های شگفت‌انگیز و غیره استفاده کنند.

البته در نظر داشته باشید که کمپین‌های بازاریابی با ایمیل تنها در صورتی موثر و پربازده خواهند بود که به درستی طراحی شده باشند و فقط به دست مخاطبان هدف برسند. کسب‌و‌کار‌ها می‌توانند در سایر روش‌های بازاریابی دیجیتال مثل ایونت مارکتینگ از این بازاریابی بهره ببرند.

در ایران بسیاری از کسب‌وکارها صرفا به سراغ دیگر کانال‌های بازاریابی همچون تبلیغات در اینستاگرام می‌روند و از این مارکتینگ غافل می‌شوند. به یاد داشته باشید که تنوع در شیوه تبلیغاتی یکی از راهکارهایی است که می‌تواند شما را به موفقیت و سوددهی برساند.

آموزش مراحل انجام ایمیل مارکتینگ

آموزش مراحل انجام ایمیل مارکتینگ

بازاریابی با ایمیل یکی از مؤثرترین روش‌ها برای برقراری ارتباط مستقیم با مخاطبان و مشتریان است. با وجود امکانات و ابزارهای مختلف، اجرای یک کمپین موفق این بازاریابی نیازمند برنامه‌ریزی دقیق و آگاهی از مراحل مختلف آن است. در این بخش، به بررسی و آموزش مراحل انجام این مارکتینگ می‌پردازیم تا شما بتوانید با بهره‌گیری از تکنیک‌ها و استراتژی‌های مناسب، کمپین‌های ایمیلی خود را به بهترین شکل ممکن مدیریت و اجرا کنید. از تهیه لیست مخاطبان تا تحلیل نتایج، هر مرحله‌ای در این فرآیند اهمیت خاص خود را دارد و می‌تواند تاثیر بسزایی در موفقیت کلی کمپین داشته باشد.

  • مخاطب هدف خود را تعریف کنید

اگر می‌خواهید به صورت انبوه، ایمیل‌هایی را به مشتریان فعلی یا مشتریان بالقوه خود ارسال کنید، اولین قدم این است که بدانید آن‌ها چه کسانی هستند. شناخت مشتریان مهم است زیرا به شما در تولید محتوای مناسب با توجه به نیازهای کاربر کمک می‌کند.

مواردی مانند سن، مکان، جنسیت، شغل و علایق کاربران را در نظر بگیرید. هرچه درک بهتری از مشتریان خود داشته باشید و بدانید که چه کسانی به محصول یا خدمات شما علاقه‌مند هستند، کمپین ایمیلی شما موفق‌تر خواهد بود.

به‌عنوان مثال، اگر شرکت شما غذای ارگانیک کودک می‌فروشد، می‌توانید مخاطبان هدف خود را به مادران جوانی که علاقه‌مند به تغذیه کودک خود با محصولات سالم هستند، محدود کنید؛ بنابراین ایمیل خود را فقط برای این افراد ارسال می‌کنید، نه برای پسران نوجوان!

هر چقدر که تمرکز خود را محدود‌تر کنید، بودجه شما هدفمندتر خرج خواهد شد و نتیجه بهتری می‌گیرید.

  • اهداف خود را تعیین کنید

تعیین هدف به شما در متمرکز کردن ایمیل و جلوگیری از اسپم شدن کمک می‌کند. اهداف شما باید قابل اندازه‌گیری باشند و بتوانید نتایج آن‌ها را ارزیابی کنید.

چند نمونه از اهدافی که ممکن است برای بازاریابی با ایمیل داشته باشید عبارت‌اند از:

  • خوش‌آمد گویی به کاربران جدید
  • هدایت ترافیک به وب‌سایت
  • درخواست حمایت مالی
  • تبلیغ خدمات یا محصولات
  • ارسال اخبار و اطلاعیه‌ها
  • یادآوری خریدهای تکمیل نشده
  • یک پلتفرم انتخاب کنید

یک پلتفرم خوب به شما کمک می‌کند تا به راحتی ایمیل‌های خود را ارسال کرده و به نتایج مد نظرتان دست پیدا کنید. هنگام انتخاب باید به این نکته توجه داشته باشید که پلتفرم مورد نظر، قدرت کافی برای ارسال ایمیل در مقیاس مد نظر شما را دارد و خدمات پشتیبانی به خوبی ارائه می‌شود.

  • نوع کمپین را تعیین کنید

تعیین نوع کمپین از آن جهت اهمیت دارد که به شما کمک می‌کند روی تولید محتواهایی تمرکز کنید که برای مخاطبان، مفید‌تر هستند. کمپین بازاریابی ایمیلی باید یک فراخوان اقدام به عمل (CTA) برای مشتریان شما داشته باشد. هنگام تصمیم‌گیری در مورد نوع کمپین این بازاریابی که می‌خواهید راه‌اندازی کنید، به اهداف خود و همچنین علاقه مخاطبان، توجه داشته باشید. اطمینان حاصل کنید که CTA به کاربران در دستیابی به اهداف خودشان و شما کمک می‌کند.

به‌عنوان مثال، فرض کنید که مخاطبان شما می‌خواهند از جدیدترین اخبار حوزه کسب‌وکارتان مطلع شوند و شما نیز می‌خواهید تعداد کلیک‌ها و مدت زمان ماندگاری کاربران در سایت خود را افزایش دهید تا سئوی سایتتان بهبود پیدا کند. برای دست‌یابی به این هدف، یک کمپین خبرنامه ایمیلی ایجاد کرده و به صورت هفتگی، لیست اخبار جدید به همراه لینک هر خبر را برای آن‌ها ارسال کنید.

بسیاری از کسب‌وکارها کمپین‌های بازاریابی خود را به صورت هدفمند در کانال‌های مختلف منتشر می‌کنند. به‌عنوان مثال شما می‌توانید تبلیغات در تلگرام را در کنار تبلیغات ایمیلی خود و با هدف جذب مخاطب بیشتر، انجام دهید. برای اجرای بهتر این موضوع لازم است بدانید کمپین تبلیغاتی چیست.

  • یک لیست ایمیل بسازید

شما با تهیه یک لیست ایمیل، در واقع مخاطبان هدف خود را در یک جا جمع‌آوری می‌کنید. اگرچه ممکن است خرید یک لیست ایمیل آسان‌تر به نظر برسد، اما بهتر است که این کار را نکنید. خرید لیست به احتمال زیاد، وقت و هزینه شما را با افرادی که مخاطبان شما نیستند، تلف می‌کند.

بهترین راه برای ایجاد یک لیست ایمیل، استفاده از ایمیل‌هایی است که خودتان به صورت ارگانیک به دست آورده‌اید. برای مثال در وب‌سایت خود از کاربران بخواهید تا ایمیلشان را برای اطلاع از تخفیفات جدید وارد کنند. راه دیگر، می‌تواند این باشد که چت بات‌های شما در رسانه‌های اجتماعی، پیشنهاد دریافت ایمیل برای تبلیغات را بدهند.

  • لیست ایمیل خود را تقسیم‌بندی کنید

لیست ایمیل خود را با جدا کردن کاربران به گروه‌های مختلف، تقسیم کنید. گروه‌بندی به شما این امکان را می‌دهد که ایمیل‌های سفارشی شده ارسال کنید و احتمال باز شدن و تعامل مشتریان با پیام‌های شما، بیشتر خواهد شد.

هنگامی که لیست ایمیل خود را تقسیم‌بندی می‌کنید، به تفاوت‌های احتمالی بین مشتریان خود توجه داشته باشید. این تقسیم‌بندی را می‌توان بر اساس معیارهای مختلفی انجام داد. برای مثال:

جغرافیا

ایمیل‌های اخبار یا تخفیف‌ها را بر اساس جغرافیا و محل زندگی کاربران، ارسال کنید.

گروه‌های سنی

محتوا و موضوع ایمیل‌های خود را طوری تنظیم کنید که برای گروه‌های سنی مختلف، جذاب باشد.

خریداران قبلی

اگر مشتریانی دارید که محصولات خاصی را در وب‌سایت شما خریداری کرده‌اند، می‌توانید برای آن‌ها تبلیغات ویژه برای محصولات مشابه ارسال کنید. البته در این خصوص طراحی سایت شما جهت بازگشت کاربران بسیار مهم و کاربردی است.

رفتار خریدار

مشتریانی که بعد از مشاهده ایمیل‌های تبلیغاتی شما، خرید انجام می‌دهند را انتخاب کرده و تبلیغات بیشتری را برای آن‌ها ارسال کنید.

ابراز علاقه

از مشتریان خود در مورد علایق آن‌ها بپرسید، می‌توانید پیشنهاد خرید محصولات مورد علاقه‌شان را برای آن‌ها ارسال کنید. این موضوع آگاهی از برند شما را نیز بیشتر می‌کند.

  • ایمیل خود را ایجاد کنید

محتوای ایمیل شما باید به حدی جذاب باشد که گیرندگان را ترغیب کند تا اقدام مورد نظر شما را دنبال کنند. محتوای خوب، در نهایت به شما در دستیابی به اهدافتان (مانند افزایش فروش یا آموزش مشتری) کمک می‌کند. بسیاری از پلتفرم‌های بازاریابی، قالب‌هایی را در اختیار شما قرار می‌دهند تا فرآیند ایجاد ایمیل‌ها را آسان‌تر کنند.

شما می‌خواهید که گیرندگان، ایمیل‌هایی که ارسال می‌کنید را بخوانند؛ بنابراین عنوان اصلی ایمیل شما باید جذاب باشد. داشتن خلاقیت در ایجاد عنوان‌های جذاب، ایمیل‌های شما را حتی موثرتر می‌کند. طی یک نظرسنجی که توسط OpinionMonster انجام شد، نشان داد که 47٪ از کاربران، ایمیل را بر اساس عنوان آن قضاوت می‌کنند تا تشخیص دهند که ایمیل اسپم است یا خیر. سپس، بر این اساس تصمیم می‌گیرند ایمیل شما را باز کرده یا روی دکمه اسپم، کلیک کنند.

  • ایمیل خود را تست کنید

از آنجایی که کمپین‌های ایمیل نسبتاً ارزان هستند، ایده خوبی است که نسخه‌های مختلف از ایمیل‌های خود را آزمایش کنید تا ببینید چه چیزی برای کسب‌وکار شما مؤثرتر است. نتایج تست‌های مختلف، به شما کمک می‌کند تا ببینید که کدام نوع محتوا، CTA و موارد دیگر به کسب‌وکار شما کمک می‌کند تا به اهداف  مورد نظر برسید. شما بر اساس نتایج تست، کمپین ایمیل خود را تقویت می‌کنید تا نتایج مورد نظر را به دست آورید.

یکی از ساده‌ترین راه‌ها برای تست کمپین‌های این بازاریابی، تست A/B نام دارد. در تست A/B، نسخه‌های مختلفی از ایمیل‌ها ایجاد می‌کنید و در هر کدام، یک فاکتور خاص را تغییر می‌دهید. سپس نتایج نسخه‌های مختلف خود را مقایسه خواهید کرد تا ببینید کدام تغییرات مؤثرتر هستند. برای مثال، می‌توانید آزمایش کنید که کدام موضوعات، منجر می‌شود ایمیل‌هایتان بیشتر باز شود.

  • نتایج خود را اندازه‌گیری کنید

بعد از اینکه درک کردید که ایمیل مارکتینگ چیست، اندازه‌گیری نتایج، تنها راهی است که می‌توانید از عملکرد کمپین ایمیل در رابطه با اهداف خود مطلع شوید. شما می‌توانید از ابزارهای تحلیلی پلتفرم بازاریابی با ایمیل خود، جهت ارزیابی معیارهای مختلف برای اندازه‌گیری موفقیت، استفاده کنید.

وقتی تصمیم می‌گیرید که چندین تحلیل را انجام دهید، به این فکر کنید که کدام معیارها با اهداف شما مطابقت دارند.

معیارهای مختلفی را می‌توانید مد نظر قرار دهید. برخی از معیارهای مهم تحلیل عبارت‌اند از:

نرخ باز شدن

نرخ باز شدن (open rate)، تعداد کاربرانی که ایمیل‌های شما را باز می‌کنند را ارزیابی می‌کند. نرخ باز شدن، یک راه خوب برای مشاهده نحوه عملکرد محتوا و استراتژی شماست. همچنین متوجه می‌شوید که آیا ایمیل‌های شما به دست گیرندگان مرتبط می‌رسد یا خیر.

نرخ کلیک

نرخ کلیک (Click-through rate)، تعداد افرادی که روی لینک‌های درون ایمیل شما کلیک کرده‌اند را بررسی می‌کند. نرخ کلیک می‌تواند به شما کمک کند تا اثربخشی محتوای خود را اندازه‌گیری کنید.

نرخ پرش

نرخ پرش (Bounce rate)، پرش زمانی اتفاق می‌افتد که ایمیل‌ها را نتوان به آدرس‌های ایمیل تحویل داد. این مشکل ممکن است به دلیل مشکلات سرور رخ دهد. همچنین این امکان وجود دارد که لیست ایمیل خوبی انتخاب نکرده باشید و ایمیل‌ها به کاربران غیر مولد ارسال و به پوشه اسپم آن‌ها وارد شده باشد.

به‌طور کلی دو نوع نرخ پرش ایمیل وجود دارد و مهم است که شما تفاوت بین این دو نوع نرخ پرش را درک کنید.

پرش نرم

پرش نرم (Soft Bounce) زمانی رخ می‌دهد که ایمیل به دلیل مشکلات موقتی بالقوه ارسال نمی‌شود. برای مثال، صندوق دریافت ایمیل کاربر، پر شده است.

معمولا در پرش نرم، سرور چندین بار برای تحویل ایمیل تلاش می‌کند، با این امید که به صندوق ورودی برسد.

پرش سخت

پرش سخت (Hard Bounce) زمانی اتفاق می‌افتد که ایمیل به دلیل مشکلات بالقوه دائمی تحویل داده نمی‌شود. به‌عنوان مثال، آدرس ایمیل ممکن است دیگر وجود نداشته باشد، دامنه ایمیل شاید دیگر در دسترس نباشد یا آدرس ایمیل دارای یک اشتباه تایپی باشد. در این موارد، ایمیل هرگز تحویل داده نخواهد شد، حتی اگر چندین بار تلاش شود.

نرخ لغو اشتراک

نرخ لغو اشتراک (Unsubscribe rate)، تعداد افرادی که اشتراک ایمیل‌های شما لغو کرده‌اند را نشان می‌دهد. نرخ لغو اشتراک به شما اطلاع می‌دهد که ایمیل‌های شما اسپم یا بی‌ربط به گیرندگان هستند.

روش‌های ارسال ایمیل انبوه به تعداد زیادی از کاربران

روش‌های ارسال ایمیل انبوه به تعداد زیادی از کاربران

فهمیدیم ایمیل مارکتینگ چیست و با انواع آن، اهمیت و مزایای این بازاریابی آشنا شدیم، لازم به ذکر است که ارسال ایمیل انبوه به تعداد زیادی از کاربران به روش‌های مختلفی امکان‌پذیر است؛ ازجمله:

  • استفاده از ارائه‌دهندگان سرویس ایمیل مانند Mailchimp و این ارائه دهندگان در مدیریت ارسال ایمیل‌ها به شما کمک می‌دهند و می‌توانید از قالب‌های آماده آن‌ها استفاده کنید.
  • سرور ایمیل خودتان را راه‌اندازی کرده و ارسال ایمیل انبوه را از طریق آن انجام دهید.
  • ارسال ایمیل از طریق سیستم‌های مدیریت ارتباطات با مشتریان (CRM) مانند این سیستم‌ها به شما امکان می‌دهند تا علاوه بر مدیریت ارتباطات خود با مشتریان، لیستی از مخاطبان را ایجاد کرده و به آن‌ها ایمیل ارسال کنید.
  • از ابزارهای اتوماسیون دیجیتال مارکتینگ مانند Marketo، Pardot یا ActiveCampaign استفاده کنید. با این ابزارها می‌توانید مخاطبان خود را بر اساس معیارهای مختلف، تقسیم‌بندی کرده و عملکرد کمپین ایمیلی خود را ارزیابی کنید.
  • اگر سایت شما روی پلتفرم وردپرس توسعه داده شده است، افزونه‌های ایمیل مانند MailPoet، Newsletter و Sendinblue را روی آن نصب کرده و برای ارسال ایمیل انبوه از طریق داشبورد وردپرس استفاده کنید.

در نهایت استفاده از روش‌ها و ابزار‌های این بازاریابی بایستی به افزایش بازدید سایت کمک و مخاطب را به جذب کند.

سخن پایانی

در این مقاله از آژانس دیجیتال مارکتینگ جینجر به شما گفتیم که ایمیل مارکتینگ چیست و با مزایای آن آشنا شدیم. همچنین دانستیم که اگر این مارکتینگ به درستی اجرا شود، روی فروش خدمات و محصولات شما تاثیر بالایی می‌گذارد. با توجه به این که بازاریابی با ایمیل در مقایسه با سایر روش‌های بازاریابی دیجیتال، مقرون‌به‌صرفه و تقریبا ارزان است، اکثر کسب‌وکارها تمایل به استفاده از آن دارند.

اگر شما هم قصد دارید این بازاریابی را در استراتژی دیجیتال مارکتینگ خود بگنجانید، با جینجر تماس بگیرید. ما در راه‌اندازی صفر تا صد کمپین‌های ایمیلی اثربخش و مفید، همراه شما خواهیم بود. اگر در این زمینه سوال دارید، حتما آن را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.

امتیاز این صفحه

جدید ترین مقالات :

میزان پیشرفت خواندن شما

زمان مطالعه: 16 دقیقه

میزان پیشرفت خواندن شما

زمان مطالعه: 16 دقیقه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فرم را به صورت کامل پر کنید تا همکاران ما با شما تماس بگیرند.

اطلاعات شما با موفقیت ثبت شد.

 همکاران ما در سریع ترین زمان ممکن با شما تماس می‌گیرند.

رسیدن به رتبه یک گوگل دیگر آرزو نیست!

شما با یک کتاب سئو الکترونیکی جذاب و کم حجم روبه‌رو هستید که نکات کلیدی و پایه سئو را به زبانی ساده آموزش می‌دهد. این کتاب برای مبتدیان جنبه آموزشی دارد و برای حرفه‌ای‌ها چک لیستی جامع به‌حساب می‌آید. این ایبوک به مفهوم سئو و اهمیت آن، آنالیز سایت، انواع سئو، محتوای سئو شده و نظارت و ارزیابی عملکرد سئو می‌پردازد تا با کمک آن‌ها بتوانید رتبه سایت خود را در موتورهای جستجو ارتقا دهید و ترافیک بیشتری جذب کنید. بنابراین اگر بدنبال یک راهنمای سئو خلاصه و کاربردی هستید کتاب الکترونیکی سئو به زبان ساده آژانس جینجر را دانلود کنید.

اطلاعات شما با موفقیت ثبت شد جهت دانلود بر روی دکمه زیر کلیک کنید