طراحی سایت چیست؟ آموزش طراحی سایت به زبان ساده

طراحی سایت چیست
آنچه در این مقاله می خوانید :

طراحی سایت چیست؟ طراحی سایت فرآیندی است که طی آن صفحات وب ایجاد و راه‌اندازی می‌شوند. این کار با استفاده از زبان‌های برنامه‌نویسی و ابزارهای مختلف انجام می‌شود و هدف نهایی آن ایجاد یک وب‌سایت زیبا، کاربردی و کاربرپسند است که به نیازهای مخاطبان خود پاسخ دهد.

در دنیای امروز، اینترنت به یکی از اصلی‌ترین ابزارهای ارتباطی و اطلاع‌رسانی تبدیل شده است. افراد و کسب‌وکارها برای ارائه خدمات و محصولات خود به میلیون‌ها کاربر اینترنتی نیاز دارند که وب‌سایت‌های حرفه‌ای و کارآمد را ایجاد کنند. طراحی سایت به فرآیندی گفته می‌شود که در آن با استفاده از ابزارها و تکنیک‌های مختلف، صفحات وب ایجاد و بهینه‌سازی می‌شوند تا بهترین تجربه کاربری و بیشترین بازدهی را داشته باشند.

طراحی سایت شامل جنبه‌های مختلفی است، ازجمله طراحی رابط کاربری (UI)، تجربه کاربری (UX)، بهینه‌سازی موتورهای جستجو (SEO) و برنامه‌نویسی سمت سرور و کلاینت. این فرآیند نیازمند دانش و مهارت‌های تخصصی در زمینه‌های مختلف تکنولوژی و طراحی است.

ما در ادامه این مقاله از آژانس دیجیتال مارکتینگ جینجر، به مقدمات آموزش طراحی سایت می‌پردازیم و هر آنچه که در شروع کار باید درباره این حوزه بدانید را به شما معرفی خواهیم کرد.

به زبان ساده طراحی سایت چیست؟

طراحی سایت چیست

طراحی سایت، فرآیندی است که در آن صفحات یک وب‌سایت، طراحی شده و سپس توسعه داده می‌شوند. طراحی وب‌سایت، به شیوه‌های مختلفی انجام می‌گیرد. روشی که برای طراحی سایت به کار می‌رود، با توجه به نیاز و سلیقه کارفرما تعیین می‌شود.

برخی از سایت‌ها از صفر تا صد برنامه‌نویسی می‌شوند و در طراحی بعضی دیگر از سایت‌ها، از سیستم‌ها و ابزارهایی استفاده می‌شود و دیگر نیازی به برنامه‌نویسی نیست. برای مثال، دو سیستم مدیریت محتوای محبوب وردپرس و جوملا، به شما این امکان را می‌دهند که وب‌سایت خود را به‌راحتی و با چند کلیک راه‌اندازی کنید.

آموزش طراحی سایت به شما کمک می‌کند تا هم بتوانید سایت خودتان را طراحی کرده یا برای سایر افراد و کسب‌وکارها، طراحی سایت انجام دهید. ولی اگر قصدتان این نیست از متخصصان این حوزه خدمات طراحی سایت را بخواهید.

چرا یک کسب‌وکار نیازمند داشتن سایت است؟

طراحی سایت چیست

آموزش طراحی سایت از آن جهت اهمیت دارد که روزبه‌روز افراد و کسب‌وکارهای بیشتری به طراحی و توسعه سایت، نیاز پیدا می‌کنند؛ بنابراین شما مهارتی را یاد خواهید گرفت که همیشه برای آن تقاضا وجود دارد. در ادامه، دلایل نیاز همه کسب‌وکارها به داشتن یک وب‌سایت را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

  •  کسب درآمد از طریق فروش بیشتر

یکی از مهم‌ترین دلایلی که کسب‌وکارها را به طراحی سایت ترغیب می‌کند، افزایش درآمد آن‌ها با فروش بیشتر است. داشتن یک وب‌سایت، از جهات مختلفی بر درآمد یک کسب‌وکار اثر می‌گذارد. در عصر دیجیتال امروز، با یک وب‌سایت به‌عنوان یک ابزار قدرتمند برای دستیابی به مخاطبان گسترده و مشتریان بالقوه شناخته می‌شود؛ بنابراین، داشتن سایت می‌تواند فروش بیشتر و افزایش تعامل با مشتریان را به همراه داشته باشد.

  • مزیت رقابتی در مقایسه با سایر رقبا

کاربران به دلایل مختلفی، آن دسته از کسب‌وکارهایی که دارای وب‌سایت هستند را به سایرین ترجیح می‌دهند. پس شناخت مزایای آن لازم و ضروری است. مزیت‌هایی که ایجاد می‌کند ازجمله:

  • دسترس‌پذیری بهتر

افراد معمولا از کسب‌وکارهایی خرید می‌کنند که دارای وب‌سایت هستند. آن‌ها در صورت خرید خدمات و محصولات مورد نظر خود از کسب‌وکارهای سنتی و آفلاین، نمی‌توانند از قبل، اطلاعات کافی درباره محصول مورد نیاز را کسب کنند. این در حالی است که اگر کسب‌وکار مد نظر شما، وب‌سایت داشته باشد، بارها از آن بازدید کرده و اطلاعات مورد نیاز خود را جمع‌آوری می‌کنید. درنهایت، درباره خرید یا همکاری خود، به‌راحتی تصمیم خواهید گرفت.

همچنین بسیاری از کسب‌وکارها سعی می‌کنند محصولات و خدمات خود را علاوه بر سایت، در شبکه‌های اجتماعی نیز قرار داده و به این ترتیب مخاطبین در هر فضایی را جذب کنند. همچنین می‌توان کمپین‌های تبلیغاتی را بر بستر سایر پلتفرم‌ها اجاره نموده و سپس ترافیک را به سایت خود هدایت کنید؛ مثلا می‌توانید ترافیک تبلیغات در اینستاگرام خود را از طریق یک لینک، وارد سایت کنید. برای این موارد می‌توانید از متخصصان حوزه خدمات طراحی سایت راهنمایی بگیرید.

  • راحت بودن کاربر

کاربران در هر زمان و مکانی که باشند، بدون نیاز به خروج از خانه یا محل کار خود می‌توانند اطلاعات مورد نیاز را جمع‌آوری نموده و نظرات سایر کاربران را مطالعه کرده و آگاهانه تصمیم بگیرند.

  • توجه به انتظارات مشتریان خود

اگر به روش ثروتمند شدن افراد و کسب‌وکارهای بزرگ دقت کرده باشید، متوجه می‌شوید که آن‌ها با برآورده کردن انتظارات و نیازهای مشتریان خود به موفقیت‌های بزرگ دست پیدا کرده‌اند. داشتن یک وب‌سایت به شما کمک می‌کند تا از روش‌های مختلفی داده‌های مربوط به کاربران را جمع‌آوری کرده و از این طریق، انتظارات کاربران خود را درک کرده و درنهایت افراد را به مشتری وفادار خود تبدیل کنید.

  • انتقال حس خوب و مفید بودن برای مشتری

کاربران مختلف با هر دستگاهی که از وب‌سایت شما بازدید کنند، باید بتوانند پاسخ سوالات و نیازهای خود را دریافت کرده و اقدامات مورد نظرشان را انجام دهند. محتوای سایت باید به خوبی در تمامی دستگاه‌های قابل اتصال به اینترنت، نمایش داده شود. وقتی کاربران بتوانند تمامی نیازهای خود را از طریق یک وب‌سایت رفع کنند، احتمال بیشتری وجود دارد که مدت بیشتری در آن بمانند، محصولات و خدمات بیشتری را مشاهده نموده و درنهایت از آن خرید کنند. زمانی که حس مشتری نسبت به سایت شما خوب باشد این موضوع به افزایش بازدید سایت شما کمک خواهد کرد.

  • تعامل بهتر مشتری

شما می‌دانید طراحی سایت چیست و کاربران با دریافت اطلاعات ارزشمند از طریق وب‌سایت یک کسب‌وکار، تمایل به برقراری ارتباط با آن پیدا می‌کنند. برای مثال زمانی که ببینند شما به کامنت‌های سایر کاربران، پاسخ‌های خوبی ارائه کرده‌اید، ترغیب می‌شوند تا سوالات خود را از این طریق از شما بپرسند. همچنین با فراهم کردن زیرساخت‌های ارتباط زنده مانند چت آنلاین، می‌توانید تاثیرات مثبتی روی تصمیم مشتریان بالقوه بگذارید تا خدمات و محصولاتتان را خریداری کنند.

  • پیشنهادات سفارشی محصولات و خدمات

طراحی سایت چیست

کسب‌وکارها با درک نیازهای کاربران، می‌توانند به هر کاربر به‌صورت خودکار محصولات یا خدماتی را برای خرید پیشنهاد کنند که به احتمال زیاد، کاربر به آن‌ها نیاز یا علاقه دارد. دانشی که مدیران سایت‌ها از ترجیحات مشتریان، بازخوردها و تاریخچه خرید کاربران به دست می‌آورند، به آن‌ها کمک می‌کند تا پیشنهادات خرید خود را اصلاح کرده، محصولات یا خدمات جدید معرفی کنند یا آن‌ها را به‌گونه‌ای تغییر دهند تا با انتظارات مشتری، هماهنگی بیشتری داشته باشند.

وقتی کسب‌وکارها آنچه را ارائه می‌دهند که مشتریان می‌خواهند، احتمال فروش و خریدهای تکراری افزایش پیدا خواهد کرد.  شما می‌توانید از نرم‌افزار طراحی سایت استفاده کنید که یک وب‌سایت با کاربری بالا و بهینه داشته باشید و اهداف کسب‌وکار خود را در فضای آنلاین پیش ببرید.

  • افزایش اعتبار کسب‌وکار خود

ساخت یک وب‌سایت برای یک کسب‌وکار آنلاین، گامی مهم در جهت افزایش اعتبار و مقبولیت عمومی آن است. یک وب‌سایت با طراحی خوب و کاربردی، می‌تواند محل اصلی کسب درآمد شما باشد و مشتریان بالقوه این فرصت را دارند تا به‌راحتی به اطلاعات مربوط به کسب‌وکار، محصولات و خدمات شما دسترسی داشته باشند. حتی اگر کسب‌وکار شما حضوری و فیزیکی باشد، با داشتن یک حضور آنلاین حرفه‌ای، مشروعیت و اعتبار بیشتری به دست می‌آورد که می‌تواند به‌طور قابل‌توجهی بر حس اعتماد مشتری تأثیر بگذارد.

یک وب‌سایت، بستر مناسبی را برای نمایش نظرات مشتریان، ارائه اطلاعات محصولات و گواهی‌های مربوطه خود فراهم می‌کند که باعث کسب اطلاعات بیشتر کاربران و شهرت کسب‌وکار می‌شود. علاوه بر این، یک وب‌سایت امکان تماس و ارتباط آسان را فراهم می‌کند و کاربران احساس می‌کنند که با کسب‌وکاری مسئولیت‌پذیر و پاسخگو، سروکار دارند. با حضور در دنیای آنلاین، شما می‌توانید به مخاطبان بیشتری دست یابید، پایگاه مشتریان خود را گسترش دهید و جایگاه خود را به‌عنوان یک برند معتبر در بازار دیجیتال تثبیت کنید.

  • مدیریت زمان

مدیریت زمان یکی از عوامل کلیدی در موفقیت هر پروژه طراحی سایت است. از آنجا که فرآیند طراحی و توسعه یک وب‌سایت شامل مراحل متعدد و پیچیده‌ای است، برنامه‌ریزی دقیق و مدیریت مؤثر زمان می‌تواند به اجرای به‌موقع پروژه و جلوگیری از هدررفت منابع کمک کند.

  • دسترس‌پذیری ۲۴ ساعته

برخلاف فروشگاه‌ها و کسب‌وکارهای فیزیکی که تنها در ساعات محدودی قادر به فعالیت هستند، یک وب‌سایت به شما این امکان را می‌دهد تا در تمام ۲۴ ساعت شبانه‌روز و کلیه روزهای سال، در دسترس مشتریان و مشتریان بالقوه خود باشید. آن‌ها در هر زمان و هر مکانی که باشند، می‌توانند محصولات و خدمات شما را بررسی کرده و خرید انجام دهند؛ بنابراین، داشتن سایت، نیاز به حضور و دسترسی فیزیکی کسب‌وکارها را کاهش می‌دهد.

  • ثبت نوبت آنلاین

اگر کسب‌وکار شما به‌گونه‌ای است که مشتریان، ملزم به ثبت نوبت هستند، سایت خود را به‌گونه‌ای طراحی کنید که آن‌ها بتوانند این کار را به‌صورت آنلاین و خودکار انجام دهند. برنامه‌ریزی‌های شما بدون نیاز به ثبت دستی، ساده‌تر و سریع‌تر انجام می‌شوند. تمام این مزیت‌ها امکان‌پذیر است.

  • صفحه سوالات متداول (FAQ)

طراحی سایت چیست

صفحه سوالات متداول، به سوالات رایج و تکراری کاربران پاسخ می‌دهد؛ بنابراین دیگر نیازی نیست به سوالات هر کاربر به‌صورت جداگانه پاسخ داده و زمان زیادی را به این کار اختصاص دهید. برای شروع، سوالاتی که معمولا کاربران از شما می‌پرسند و همچنین مواردی که به ذهن خودتان می‌رسد را جمع‌آوری کرده و یک صفحه ایجاد کنید؛ مثلا اگر خدمات طراحی سایت ارائه می‌دهید می‌توانید سوال پرتکرار مخاطب که Web design چیست را جز سوالات متداول بیاورید. این موضوع می‌تواند به افزایش رتبه سایت کمک کند.

  • اجماع کانال‌های ارتباطی

وب‌سایت می‌تواند به‌عنوان یک پلتفرم متمرکز برای ارتباط با مشتری عمل کند. کسب‌وکارها با ارائه فرم‌های تماس، چت زنده، سیستم‌های فروش و نوبت‌دهی خودکار، درخواست‌های کاربران را به‌راحتی مدیریت و اولویت‌بندی می‌کنند. یکپارچه‌سازی کانال‌های ارتباطی در وب‌سایت، تضمین می‌کند که کاربران، پیام‌های سازماندهی‌شده شما را در کم‌‎ترین زمان دریافت می‌کنند. ردیابی مشکلات هر کاربر و پاسخ به آن‌ها نیز آسان‌تر خواهد بود.

  • یکپارچه‌سازی فرایندها

وب‌سایت‌ها با بهره‌مندی از ابزارهای اتوماسیون، فرایندهای تکراری خود را یکپارچه می‌کنند. به‌عنوان مثال، راه‌اندازی کمپین‌های ایمیل خودکار برای تبلیغ، تایید سفارش و یادآوری تکمیل سبد خرید، نه تنها باعث می‌شود تا با مشتری تعامل بهتری برقرار شود، بلکه کارها در زمان کمتری انجام خواهد شد. همچنین در نظر داشته باشید که برای سایت‌های فروشگاهی با هزاران کاربر، انجام این قبیل کارها به‌صورت دستی امکان‌پذیر نیست.

تاریخچه طراحی سایت

طراحی سایت چیست

روزهای نخست طراحی سایت در سال ۱۹۸۹ را می‌توان عصر سیاه این تکنولوژی دانست. در آن دوران که کمتر کسی می‌دانست طراحی سایت چیست، صفحات تماما مشکی بودند و فقط تعدادی مونوپیکسل کوچک در آن‌ها وجود داشت. پس از آن (سال ۱۹۹۵)، مرورگرها و کامپیوترها پیشرفته شدند و رونق طراحی سایت از طراحی سایت‌های جدولی شروع شد. همان‌طور که از نام این سایت‌ها پیداست، اطلاعات را درون جداول، دسته‌بندی می‌کردند. اگرچه چنین کاری تا حد زیادی درست نبود؛ زیرا جداول معمولا برای دسته‌بندی اعداد استفاده می‌شوند، با این حال، روش طراحی سایت جدول محور تا مدت‌ها در میان طراحان سایت رایج بود.

توسعه جاوا اسکریپت و CSS، باعث شد تا ظاهر و زیبایی سایت‌ها تا حد زیادی دگرگون و متحول شود. این تکنولوژی‌ها هنوز هم در طراحی سایت به کار می‌روند و می‌توان طرح‌های زیبا و پیچیده را با استفاده از آن‌ها پیاده‌سازی کرد.

زمانی که استفاده از موبایل برای اینترنت گردی در میان مردم رایج شد، طراحان سایت به چالش کشیده شدند. صفحات کوچک موبایل باعث می‌شدند تا کاربران هنگام استفاده از سایت‌ها ناچار به زوم کردن و جابه‌جا کردن افقی صفحات شوند؛ بنابراین طراحان سایت تصمیم گرفتند تا طرح‌های خود را برای کاربران موبایل به‌صورت جداگانه پیاده‌سازی کنند.

امروزه دیگر طراحی جداگانه انجام نمی‌شود و تنها با یک‌بار کد نویسی و طراحی سایت، می‌توان آن را در تمامی دستگاه‌هایی که به اینترنت متصل هستند، مشاهده کرد. همچنین ابزارهایی به وجود آمده‌اند که به شما امکان می‌دهند تا با یک نرم‌افزار طراحی سایت مناسب و خوب، سایت مورد نظر خود را تنها با چند کلیک و بدون نیاز به داشتن دانش برنامه‌نویسی، توسعه دهید.

مطالعه شود: فایل robots.txt یک فایل متنی ساده است که در ریشه همه وب‌سایت‌ها قرار دارد و شامل دستورالعمل‌هایی برای ربات‌های موتورهای جستجو مانند گوگل، بینگ و یاهو است.با استفاده از این فایل می‌توانید تعیین کنید کدام صفحات وب‌سایت شما باید در نتایج جستجو نمایش داده شوند و کدام صفحات نباید ایندکس شوند.

آموزش گام‌به‌گام طراحی سایت

طراحی سایت چیست

آموزش گام‌به‌گام طراحی سایت، مسیری روشن و ساختار‌یافته برای افرادی فراهم می‌کند که به دنبال یادگیری و تسلط بر این مهارت هستند. این آموزش‌ها شامل مباحثی مانند اصول طراحی رابط کاربری (UI)، بهینه‌سازی تجربه کاربری (UX)، انتخاب ابزارها و زبان‌های برنامه‌نویسی مناسب و افزایش سرعت سایت و آشنایی با تکنیک‌های بهینه‌سازی برای موتورهای جستجو (SEO) می‌شود.

  • مشخص کردن نوع وب‌سایت (شرکتی- فروشگاهی – تخصصی)

در اولین مرحله از آموزش طراحی سایت، باید نوع سایتی که می‌خواهید توسعه دهید را تعیین کنید. رایج‌ترین انواع وب‌سایت عبارت‌اند از:

  • وب‌سایت تجارت الکترونیک (فروشگاهی)
  • وب‌سایت کاری و شرکتی
  • وب‌سایت وبلاگی
  • وب‌سایت نمونه کارها و پورتفولیو
  • وب‌سایت اطلاع‌رسانی
  • وب‌سایت خبری
  • وب‌سایت شخصی
  • وب‌سایت شبکه‌های اجتماعی
  • وب‌سایت فروم
  • وب‌سایت پورتال
  • وب اپلیکیشن
  • توجه به پرسونا در طراحی سایت

در سال ۱۹۹۰، روشی به نام “طراحی پرسونا” برای شناخت مخاطبان معرفی شد که باعث می‌شد طراحان و مدیران سایت، شناخت خوبی از بازار هدف، رفتارها و انتظارات کاربران سایت به دست آورند. پرسونای کاربر، یک یا چند گروه کاربری مختلف یک برنامه یا وب‌سایت را نشان می‌دهد.

به بیان دیگر می‌توان گفت، پرسونا یک شخصیت خیالی است که ویژگی‌های اصلی گروهی از کاربران هدف را به شیوه‌ای مؤثر به اشتراک می‌گذارد.

برای یک وب‌سایت می‌توان یک یا چند پرسونا تعریف کرد. پرسونا یا پرسوناهایی که ایجاد می‌کنید باید نشان دهنده انواع افرادی باشد که از وب‌سایت شما استفاده می‌کنند.

پرسونا شما را قادر می‌سازد تا خدمات و محصولات خود به بهترین نحو ارائه کنید؛ بنابراین کاربران احساس می‌کنند که شما به نیازهایشان توجه دارید و آن‌ها را رفع خواهید کرد. اگر کاربران شما چنین احساسی را تجربه کنند، به‌طور حتم می‌توانید در دنیای پررقابت کسب‌وکار امروزی موفق شوید.

اکنون که مفهوم پرسونا را می‌شناسید، بیایید چند نمونه پرسونا را بررسی کنیم.

  • نمونه پرسونا در طراحی سایت

در ادامه، دو مثال ساده از پرسونا آورده شده است. این دو پرسونا برای یک وب‌سایت ناشر موسیقی طراحی شده‌اند که کلیپ‌ها و نت‌های موسیقی را به مخاطبان تجاری می‌فروشد.

پرسونای ۱: سعید – سعید یک معلم ویولن ۶۰ ساله است که با لپ‌تاپ شخصی خود از اینترنت استفاده می‌کند. او تا کنون هرگز خرید آنلاین انجام نداده است و ترجیح می‌داده با تلفن، محصولات مورد نیاز خود را سفارش دهد.

پرسونای ۲: سارا – سارا یک مدیر تبلیغات ۲۹ ساله است که تمام روز به اینترنت متصل است. او از مک‌بوک، آی‌پد و موبایل اندرویدی‌اش برای وب‌گردی استفاده می‌کند.

همان‌طور که مشاهده می‌کنید، این دو پرسونا کاملا متفاوت هستند و نیازهای و سلیقه‌های مختلفی دارند.

  • مشخص کردن امکانات سایت

طراحی پرسونا که در مرحله قبل به آن پرداختیم، در تعیین امکانات و خدمات سایت، یک نقش اساسی ایفا می‌کند. هنگام تعریف امکانات سایت، عملکردها، ویژگی‌ها و عناصر خاص آن تعیین می‌شود. در ادامه یک راهنمای گام‌به‌گام در مورد نحوه تعریف ویژگی‌های وب‌سایت آورده شده است.

  • هدف وب‌سایت را به‌صورت واضح بنویسید

در ابتدا، اهداف سایت باید به‌صورت واضح تعریف شوند. سپس نتایج مورد نظر را تعیین کنید. این کار به شما کمک می‌کند تا امکانات سایت را با اهداف آن هماهنگ کنید.

  • تحقیقات کاربر را انجام دهید

با انجام تحقیقات کاربر، در مورد نیازها و ترجیحات مخاطبان هدف خود، اطلاعات به دست آورید و آن‌ها را اولویت‌بندی کنید. این کار را می‌توانید به روش‌های مختلفی انجام دهید ازجمله انجام نظرسنجی، مصاحبه یا تحلیل داده‌هایی که از سایت خود یا سایت‌های دیگر به دست آورده‌اید. تحقیقات کاربر حتی پس از طراحی کامل سایت هم به‌صورت مداوم و دوره‌ای انجام می‌شود؛ زیرا ممکن است نیازهای کاربران تغییر کند یا پس از مدتی متوجه شوید، نیازهایی دارند که تا کنون به آن‌ها توجه نکرده بودید.

مثلا شما می‌توانید قبل از طراحی سایت، با توجه به تحقیقات کاربری Domian چیست خود را به‌گونه ای انتخاب کنید تا بیان‌کننده رفع نیاز کاربر باشد.

  • لیستی از ویژگی‌ها ایجاد کنید

شما می‌دانید Web design چیست پس هر ایده‌ای که به ذهنتان خطور می‌کند را بنویسید. هم ویژگی‌های ضروری و هم ویژگی‌هایی که کاربر به آن‌ها نیاز دارد را فهرست کنید. برای هر ویژگی، توضیحات مفصلی بنویسید که مشخص می‌کند چه کاری انجام می‌دهد و چه سودی برای کاربران دارد.

  • اعتبار سنجی و اصلاح کنید

ویژگی‌های تعریف شده و توضیحات آن‌ها را با تیم توسعه‌دهنده و مشتریان یا صاحبان پروژه به اشتراک بگذارید. بازخورد جمع آوری کنید و هر گونه تجدید نظر یا اصلاح لازم را انجام دهید.

  • طراحی وایرفریم

در این مرحله از آموزش طراحی وایرفریم (Wireframe) انجام می‌شود. وایرفریم، یک نمایش ساده و بصری از طرح و ساختار یک صفحه وب است. در واقع می‌توان گفت که وایرفریم به‌عنوان یک طرح یا اسکلت عمل می‌کند که نحوه چیدمان عناصر مختلف در یک صفحه وب مانند منوها، بخش‌های محتوا، تصاویر، دکمه‌ها و فرم‌ها را مشخص می‌کند. وایرفریم فاقد رنگ، تایپوگرافی و گرافیک دقیق است و به جای ظاهر بصری، بر ساختار و عملکرد کلی وب‌سایت تمرکز می‌کند. طراحی وایرفریم می‌تواند با استفاده از قلم و کاغذ یا نرم‌افزارهایی مانند Balsamiq انجام شود. همچنین می‌توانید ابتدا طرح را روی کاغذ ترسیم کرده و بعد به نرم‌افزار منتقل کنید.

  • طراحی رابط کاربری

طراحی رابط کاربری (UI design) یک مرحله مهم از آموزش طراحی سایت است که بر ایجاد رابط‌های بصری جذاب و برای تعامل و لذت بیشتر کاربران تمرکز دارد. طراحان رابط کاربری، ترتیب و قرارگیری عناصر مختلف را در یک صفحه وب تعیین می‌کنند. آن‌ها فاکتورهایی مانند سلسله مراتب، فاصله و هم‌ترازی را برای ایجاد یک طرح‌بندی منظم و متعادل در نظر می‌گیرند که توجه کاربران را جلب و استفاده از امکانات وب‌سایت را آسان می‌کند.

طراحان رابط کاربری با ایجاد مجموعه‌ای از الگوها، سبک‌ها و دستورالعمل‌های طراحی، تلاش می‌کنند تا ثبات را در سراسر وب‌سایت حفظ کنند. آن‌ها اطمینان حاصل می‌کنند که عناصر مشابه در صفحات مختلف، ظاهر و رفتار ثابتی دارند. همچنین فاکتورهای قابلیت استفاده و دسترسی را در نظر می‌گیرند تا طیف گسترده‌ای از کاربران بتوانند از وب‌سایت استفاده کنند.

  • توسعه سایت

توسعه وب‌سایت شامل فرآیند ساخت و ایجاد یک وب‌سایت است. توسعه سایت از دو بخش فرانت اند (Front-End) و بک اند (Back-End) تشکیل می‌شود. فرانت اند، بخشی از وب‌سایت است که کاربران می‌توانند آن را ببینند. بک اند بخشی است که در آن، عملیات منطقی سایت انجام می‌شود. با استفاده از زبان‌های برنامه‌نویسی، توسعه فرانت اند و بک اند سایت را یاد می‌گیرید. همچنین می‌توانید تمرکز خود را تنها بر روی یکی از آن‌ها قرار دهید.

روش دیگری که طراحان سایت، استفاده می‌کنند استفاده از ابزارها و پلتفرم‌هایی مانند وردپرس و جوملا است که به آن‌ها این امکان را می‌دهد تا با چند کلیک ساده، یک سایت را راه‌اندازی کنند. در این روش از قالب‌ها و افزونه‌های آماده استفاده می‌شود. طراحان سایت، امکانات مد نظر خود را با کشیدن و رها کردن عناصر مختلف در وب‌سایت، به آن اضافه می‌کنند. داشتن یک وایرفریم در این مسیر کمک کننده است.

طراح سایت کیست و چه وظایفی دارد؟

طراحی سایت چیست

اگر به آموزش طراحی سایت علاقه‌مند شده باشید پیش از شروع باید وظایف یک طراح سایت را بدانید. یک طراح وب، مسئول ایجاد طراحی و طرح‌بندی یک وب‌سایت است. بر خلاف توسعه دهندگان وب که در توسعه ساختارهای وب‌سایت و کدهایی تخصص دارند که این ساختارها را تشکیل می‌دهند، طراحان وب بر جنبه‌های بصری یک سایت، مانند طرح‌بندی و قابلیت استفاده آن، تمرکز می‌کنند. البته استفاده از وایرفریم می‌تواند به طراحان وب کمک کند. با این حال، ممکن است بین دو شغل طراح سایت و توسعه دهنده سایت، هم‌پوشانی‌ و تشابهاتی وجود داشته باشد.

تا کنون فهمیدیم Web design چیست، در ادامه وظایف رایج یک طراح وب عبارت‌اند از:

  • ملاقات با مشتریان برای بحث در مورد نیازهای آن‌ها و توافق
  • به‌روز نگه داشتن اطلاعات مشتریان از پیشرفت
  • تحقیق در مورد نیازهای کاربر
  • تست عملکرد و قابلیت استفاده سایت
  • نمایش سایت‌ به مشتری و دریافت بازخورد
  • به‌روز بودن و اطلاع داشتن از ترندهای طراحی و پیشرفت‌های فناوری و نرم‌افزار
  • مشاوره به مشتریان در مورد بهینه‌سازی سایت برای موتورهای جستجو
  • طراحی گرافیک سایت
  • ارائه آموزش یا پشتیبانی پس از تحویل سایت

توسعه‌دهنده سایت کیست و چه وظایفی دارد؟

طراحی سایت چیست

وظیفه اصلی یک توسعه دهنده وب، ایجاد و حفظ ساختار اصلی یک وب‌سایت است. نقش توسعه دهنده سایت، شامل کارهای فنی زیادی ازجمله استفاده از کد نویسی و زبان‌های برنامه‌نویسی تحت وب است. در واقع، توسعه‌دهندگان سایت، ایده‌های ارائه شده توسط طراحان وب را دریافت کرده و آن‌ها را به وب‌سایت‌های واقعی و کاملاً کاربردی تبدیل می‌کنند.

به‌طور خاص، وظایف یک توسعه دهنده وب، مواردی ازجمله کد نویسی و پیکربندی سرور و پایگاه‌های داده در قسمت بک اند را شامل می‌شود. آن‌ها همچنین تست و اشکال‌زدایی از عملکردهای وب‌سایت را انجام می‌دهند. برخی توسعه دهندگان، ممکن است مجموعه‌ای از خدمات پس از راه‌اندازی سایت را نیز انجام دهند؛ مانند ارائه پشتیبانی مداوم و تعمیر و نگهداری و رفع مشکلات سرور یا میزبانی.

به‌طور کلی سه نوع توسعه دهنده وب وجود دارد که عبارت‌اند از: توسعه دهنده فرانت اند، توسعه دهنده بک اند و توسعه دهنده فول استک.

  • توسعه دهندگان وب فرانت اند

توسعه دهندگان فرانت اند، وب‌سایت را با استفاده از CSS،HTML، جاوا اسکریپت و سایر زبان‌ها و همچنین سیستم‌های مدیریت محتوا (CMS) مانند وردپرس، کد نویسی می‌کنند. توسعه فرانت اند که به‌عنوان توسعه سمت کلاینت نیز شناخته می‌شود، عمدتا شامل کد نویسی و برنامه‌نویسی عناصر بصری یک وب‌سایت است که کاربران می‌بینند. به این ترتیب، همپوشانی زیادی بین دو نقش توسعه فرانت اند و طراحی سایت وجود دارد.

  • توسعه دهندگان وب بک اند

توسعه دهندگان بک اند، پایگاه داده و سرور را با استفاده از زبان‌های برنامه‌نویسی پیشرفته مانند PHP،C#،Java،Ruby و SQL و همچنین NodeJS و سایر فریم ورک‌های سمت سرور، کد نویسی می‌کنند. توسعه بک‌اند که به‌عنوان توسعه سمت سرور نیز شناخته می‌شود، عمدتاً جنبه‌هایی از وب‌سایت را در بر می‌گیرد که «پشت صحنه» اتفاق می‌افتد و بازدیدکنندگان آن‌ها را نمی‌بینند.

نکته: ممکن است به نظر برسد که انواع اسکیما صرفاً مربوط به بخش فرانت اند و بهینه‌سازی سئو باشد، اما واقعیت این است که پیاده‌سازی صحیح اسکیما نیازمند تعامل تنگاتنگی بین بخش فرانت اند و بک اند است.

  • توسعه دهندگان فول استک

توسعه دهنده فول استک، فردی است که هر دو بخش فرانت اند و بک اند را کد نویسی می‌کند. این یعنی توسعه دهندگان فول استک، علاوه بر کد نویسی صفحات وب با استفاده از CSS،HTML و جاوا اسکریپت، همچنین سرورها، رابط‌های برنامه‌نویسی برنامه (API)، کوئری‌های پایگاه داده و موارد دیگر را تنظیم و پیکربندی می‌کنند.

مهم‌ترین ویژگی‌های یک وب‌سایت موفق

آشنایی با مهم‌ترین ویژگی‌های یک وب‌سایت موفق و دانش اینکه طراحی سایت چیست، به شما کمک می‌کند تا از تلاش‌هایتان برای طراحی سایت، نتیجه دلخواه را به دست آورید. علاوه بر این، دانستن ویژگی‌های یک وب‌سایت موفق، به شما امکان می‌دهد تا منابع و تلاش‌های خود را در طول فرآیند طراحی و توسعه سایت، اولویت‌بندی کنید تا بتوانید به افزایش سرعت سایت دست یابید؛ بنابراین فرصت خواهید داشت روی پیاده‌سازی ویژگی‌هایی تمرکز کنید که بیشترین تأثیر را در موفقیت شما ایجاد می‌کنند. علاوه بر این، درک ویژگی‌های مهم یک وب‌سایت موفق، شما را قادر می‌سازد تا در دنیای دیجیتال همیشه در حال تحول، برتر از رقبایتان ظاهر شوید و در بلندمدت به موفقیت دست یابید.

  • ریسپانسیو بودن

طراحی سایت چیست

یک وب‌سایت واکنش‌گرا یا ریسپانسیو (responsive)، به‌گونه‌ای طراحی و توسعه داده می‌شود تا طرح، محتوا و عملکرد آن به‌صورت خودکار بر اساس دستگاه و اندازه صفحه نمایشی که در آن مشاهده می‌شود تطبیق داده شده و تنظیم گردد. زمانی که وب‌سایت از نظر بصری به خوبی در طیف گسترده‌ای از دستگاه‌ها ازجمله کامپیوترهای رومیزی، تبلت‌ها و موبایل‌ها، قابل دسترسی است، می‌توانیم مطمئن باشیم که کاربران در استفاده از سایت، راحت خواهند بود.

در وب‌سایت‌های واکنش‌گرا، چیدمان عناصر به‌صورت پویا تغییر می‌کند و به کاربران اجازه می‌دهند بدون نیاز به جابه‌جا کردن صفحه به‌صورت افقی، به محتوای صفحه دسترسی داشته باشند.

این سازگاری در دنیای موبایل محور امروزی که کاربران در دستگاه‌های مختلف به وب‌سایت‌ها دسترسی دارند، بسیار مهم است. واکنش‌گرا بودن یک وب‌سایت از آن جهت مهم است که قابلیت استفاده را برای همه کاربران تضمین می‌کند، تعامل کاربر را بهبود می‌بخشد و باعث م‌شود تا کاربران بیشتری به مشتری تبدیل شوند.

وب‌سایت واکنش‌گرا با ارائه یک محتوای ثابت در تمامی دستگاه‌ها، به کسب‌وکارها کمک می‌کند تا به مخاطبان گسترده‌تری دست یابند و تصویر برند مثبتی ایجاد کنند. همچنین تأثیر مثبتی بر رتبه بندی موتورهای جستجو دارد. موتورهای جستجو، وب‌سایت‌های سازگار با موبایل را هنگام رتبه‌بندی نتایج صفحه جستجو (SERP)، در اولویت قرار می‌دهند. به‌طور خلاصه، ریسپانسیو بودن یک وب‌سایت برای نمایش بهترین ارائه، افزایش تعامل و اطمینان از سازگاری با دستگاه‌های مختلف، حیاتی است؛ چرا که درنهایت منجر به بهبود رضایت کاربر و موفقیت کسب‌وکار می‌شود.

  • بهینه‌سازی موتور جستجو

داشتن یک وب‌سایت بهینه‌شده برای موتورهای جستجو برای بهتر دیده شدن و جذب ترافیک ارگانیک، بسیار مهم است. بهینه‌سازی موتور جستجو یا سئو (SEO) شامل پیاده‌سازی تکنیک‌ها و استراتژی‌های مختلف برای جذاب‌تر کردن وب‌سایت شما برای موتورهای جستجو مانند گوگل، بینگ و یاهو است.

با بهینه‌سازی ساختار طراحی سایت، دریافت بک لینک ارگانیک، محتوا و سایر جنبه‌های فنی وب‌سایت خود، شانس گرفتن رتبه بالاتر در صفحات نتایج موتورهای جستجو را افزایش می‌دهید. بهینه بودن از آن جهت اهمیت دارد که به وب‌سایت شما امکان می‌دهد به‌راحتی توسط کاربرانی که کلمات کلیدی یا عبارات مرتبط با کسب‌وکار یا صنعت شما را جستجو می‌کنند، پیدا شود.

بهینه‌سازی وب‌سایت برای موتورهای جستجو، موارد زیادی را شامل می‌شود. ازجمله تحقیق در مورد کلمات کلیدی که در آن عباراتی را که کاربران جستجو می‌کنند شناسایی شده و به‌صورت استراتژیک در محتواهای وب‌سایت استفاده می‌شوند. بهینه‌سازی عناوین صفحات، زیرعنوان‌ها، URL ها و نوشتن توضیحات متا و لینک سازی برای بهبود ارتباط صفحات مختلف وب‌سایت نیز منجر به گرفتن رتبه‌های بهتر در موتورهای جستجو می‌شود. از طرفی این بهینه‌سازی موجب افزایش رتبه سایت در موتور‌های جستجو می‌شود.

علاوه بر این، اطمینان از بارگذاری سریع وب‌سایت، بهینه‌سازی تصاویر، پیاده سازی و دریافت بک لینک‌های با کیفیت بالا از منابع معتبر، همگی بخشی از سئو هستند. با سازگار کردن وب‌سایت خود برای موتورهای جستجو، به مخاطبان بیشتری دسترسی پیدا می‌کنید و احتمال جذب ترافیک ارگانیک ارزشمند را افزایش می‌دهید.

  • سرعت مناسب سایت

طراحان سایت سخت تلاش می‌کنند تا با افزودن ویژگی‌ها، محتوا و قابلیت‌های متعدد، یک وب‌سایت را از نظر زیبایی‌شناختی، زیبا و کاربردی سازند. با این حال، اگر این ویژگی‌ها یا محتوا به اندازه کافی بهینه نشده باشند، ممکن است بر سرعت وب‌سایت تأثیر منفی بگذارد.

سرعت بارگذاری یک وب‌سایت برای هر کسی که از سایت بازدید می‌کند، اهمیت بالایی دارد. طبق تحقیقات، ۴۷ درصد از مردم بیش از دو ثانیه منتظر نمی‌مانند تا یک صفحه وب بارگذاری شود.

سرعت سایت از آن جهت اهمیت دارد که نه تنها بر سئو تاثیر می‌گذارد، بلکه تاثیر مستقیمی روی درآمد سایت خواهد گذاشت که این موضوع با درک درست اینکه طراحی سایت چیست ممکن است تحقق بیابد. برای مثال یک سایت فروشگاهی را در نظر بگیرید که برای توسعه هزینه زیادی داشته اما سرعت خوبی ندارد. کاربران ترجیح می‌دهند تا سایت را بسته و به سراغ سایت دیگری برای خرید محصول مورد نظر خود بروند.

  • پشتیبانی سایت

هر کسب‌وکار مدرنی برای جذب مشتریان جدید و وفادار نگه داشتن مشتریان فعلی، نیاز به یک وب‌سایت دارد. از سوی دیگر، کارآفرینانی که وب‌سایت‌های تجاری خود را اداره می‌کنند، اغلب از ارائه خدمات پشتیبانی غافل می‌شوند و خیلی بیش از آنچه که فکر می‌کنند به کسب‌وکار خود آسیب می‌رسانند. پشتیبانی سایت به دو بخش پشتیبانی فنی و پشتیبانی عمومی کاربران سایت، تقسیم می‌شود.

  • پشتیبانی فنی

وب‌سایت‌ها نیاز به مراقبت منظم دارند. اگر از وب‌سایت شرکت خود غفلت کنید، به زودی منسوخ شده و برای کاربران، جذاب نخواهد بود. این موضوع می‌تواند به شدت به کسب‌وکار شما ضرر برساند.

تمدید نام دامنه یکی از کارهایی است که پشتیبان فنی سایت می‌تواند انجام دهد. اگر مشغله‌های کاریتان به حدی زیاد باشد تمدید کردن نام دامنه خود را فراموش کنید، شخص دیگری ممکن است آن را بخرد، وب‌سایت خود را در آن آدرس بسازد، خدمات خود را ارائه دهد و با شما به رقابت بپردازد. درنتیجه اگر فراموش کنید نام دامنه خود را تمدید کنید، می‌توانید مشتریان بالقوه زیادی را از دست بدهید و ضررهای جبران ناپذیری را متحمل خواهید شد. همچنین داشتن گواهینامه SSL در اعتبار دادن به سایت شما کمک می‌کند.

پشتیبانی وب‌سایت، همچنین به شما کمک می‌کند تا وب‌سایت خود را ایمن کنید. اگر نسخه قدیمی وردپرس روی سایت شما نصب باشد، ممکن است امنیت وب‌سایت شما به خطر بیفتد و وب‌سایت شما در معرض حملات سایبری خطرناکی قرار گیرد. پشتیبان سایت با انجام به‌روزرسانی‌های مداوم، اطمینان حاصل می‌کند که همیشه از جدیدترین نسخه‌ها استفاده می‌کنید.

  • پشتیبانی عمومی کاربران وب‌سایت

مهم‌ترین دلیل سرمایه‌گذاری روی تیم‌های پشتیبانی مشتری در سایت، خوشحال کردن و راضی نگه داشتن مشتریان است. پشتیبانی خوب در بلندمدت روی موفقیت کسب‌وکار شما تاثیر می‌گذارد و موجب موفق شدن استراتژی دیجیتال مارکتینگ شما می‌شود. وقتی مشتریان شما خوشحال باشند، به احتمال زیاد به شما وفادار خواهند شد و افراد دیگر را نیز به استفاده از خدمات و محصولات شما تشویق می‌کنند و به سفیر شما تبدیل خواهند شد؛ بنابراین سعی کنید که حتما از طریق روش‌هایی مانند چت آنلاین، ارسال تیکت یا ایمیل، خدمات پشتیبانی را به مشتریان خود ارائه کنید. مطمئن باشید که این سرمایه‌گذاری، بازدهی خوبی برای شما خواهد داشت و یادگیری اینکه Web design چیست خالی از لطف نیست.

برای طراحی یک سایت موفق چه اشتباهاتی را نباید انجام داد؟

طراحی سایت چیست

باید به این نکته توجه داشته باشید که از برخی از بزرگ‌ترین اشتباهاتی که برخی طراحان سایت انجام می‌دهند، خودداری و دوری کنید. در ادامه به ۵ اشتباه رایج در طراحی وب‌سایت و نحوه جلوگیری از آن‌ها می‌پردازیم.

  • اشتباه اول: طراحی سایت استاتیک

ویرایش محتواهای قبلی یا افزودن محتوای جدید به وب‌سایت استاتیک، تنها با تغییر کدهای آن امکان‌پذیر است؛ یعنی در هر بار تولید محتوای جدید، باید با توسعه‌دهنده سایت در ارتباط باشید و این کار بدون کمک توسعه‌دهنده، توسط افرادی که دانش برنامه‌نویسی ندارند، قابل انجام نخواهد بود. طراحی سایت‌های استاتیک در سال‌های اولیه و شروع طراحی سایت، رونق داشت و امروزه کمتر سایتی پیدا می‌شود که طراحی استاتیک داشته باشد.

  • اشتباه دوم: عدم امکان جستجو در سایت

هنگامی که منوی وب‌سایت نمی‌تواند نتیجه مورد انتظار را به کاربران ارائه دهد، باکس جستجو، یک نجات‌دهنده خواهد بود. باکس جستجوی سایت، باید بتواند پاسخ مناسبی به آن دسته از جستجوهایی که دارای اشتباهات تایپی و خط تیره هستند نیز بدهد.

برخی از تأثیرات منفی باکس جستجوی ضعیف عبارت‌اند از:

  • خسته و ناامید شدن کاربر

اگر کاربران نتوانند آنچه را که به دنبال آن هستند بیابند، ممکن است ناامید شده و وب‌سایت را رها کنند. این موضوع، می‌تواند منجر به نرخ پرش بالا شود که برای عملکرد کلی وب‌سایت در رتبه بندی گوگل، بد است.

  • تعامل ضعیف

جستجوی ضعیف همچنین می‌تواند منجر به کاهش تعامل کاربر در وب‌سایت شود. کاربران ممکن است زمان کمتری را در سایت صرف کنند، صفحات کمتری را بخوانند یا هرگز برنگردند که بر آمار و عملکرد کلی وب‌سایت تأثیر می‌گذارد. در این بخش، داشتن یک استراتژی محتوایی می‌تواند بسیار کاربردی باشد.

  • سئوی ضعیف

موتورهای جستجو هنگام رتبه بندی نتایج جستجو، کیفیت عملکرد جستجوی وب‌سایت را در نظر می‌گیرند. عملکرد جستجوی یک وب‌سایت ممکن است به رتبه آن در موتورهای جستجوی آسیب برساند و درنتیجه ترافیک و شانس بیشتر دیده شدن را از دست بدهد. راهنمایی گرفتن از یک شرکت سئو سایت در تهران یا شهرهای دیگر می‌تواند این امر را تسهیل کند.

  • کاهش نرخ تبدیل کاربر به مشتری

پس زمانی که کاربران نتوانند خدمات یا محصولات مورد نظر خود را پیدا کنند، ممکن است نرخ تبدیل کاهش می‌یابد. این بدان معناست که فروش بالقوه از دست خواهد رفت که برای کسب‌وکار شما مضر است.

  • اشتباه سوم: عدم توجه برای همه کاربران

تقریبا ۱۶ درصد از جمعیت جهان را افرادی تشکیل می‌دهد که ناتوانی‌های جسمی یا ذهنی دارند. برای مثال، بسیاری از افراد نمی‌توانند دو رنگ که تفاوت کمی نسبت به هم دارند را تشخیص دهند. در صورتی که طراحان در آموزش طراحی سایت، این نکته را آموزش ندیده باشند، باعث می‌شوند تا این دسته از کاربران نتوانند از وب‌سایت آن‌ها استفاده کنند.

  • اشتباه چهارم: توجه به خواسته‌های مدیر به جای مشتری

با علم به اینکه طراحی سایت چیست، یکی از رایج‌ترین اشتباهات طراحی وب که اکثر طراحان مرتکب می‌شوند این است که اهمیت توجه به خواسته‌های مشتری را درک نمی‌کنند. طراحان تازه‌کار، معمولاً به جای انجام «تحقیقات کاربر» برای درک نیازهای او، تمایل دارند «چیزهایی که مدیر از آن‌ها خواسته» را پیاده‌سازی کنند؛ اما این راه درستی برای طراحی وب نیست.

  • اشتباه پنجم: تهیه هاست قبل از طراحی سایت

اگرچه ممکن است خرید یک سرویس میزبانی (هاست) در مراحل اولیه ساخت یک وب‌سایت منطقی به نظر برسد، اما مهم است که معایب زیر را در نظر بگیرید:

  • عدم تطابق با نیازهای سایت: یکی از اصلی‌ترین معایب تهیه هاست قبل از طراحی سایت این است که ممکن است نوع و ظرفیت هاست انتخابی با نیازهای واقعی سایت تطابق نداشته باشد. بدون داشتن یک دیدگاه دقیق از نیازهای سایت، مانند تعداد بازدیدکنندگان، میزان پهنای باند مورد نیاز و نیازهای خاص نرم‌افزاری، انتخاب هاست مناسب دشوار است.
  • هزینه‌های اضافی: اگر هاست قبل از طراحی سایت تهیه شود، احتمال دارد که هزینه‌ای بیش از نیاز واقعی پرداخت شود. انتخاب هاست با ظرفیت بالاتر از نیازهای واقعی می‌تواند به هدررفت منابع مالی منجر شود.
  • محدودیت در امکانات: برخی از هاست‌ها امکانات خاصی را ارائه می‌دهند که ممکن است در فرآیند طراحی و توسعه سایت مورد نیاز باشد. اگر هاست قبل از تعیین دقیق نیازهای سایت انتخاب شود، ممکن است با محدودیت‌های تکنیکی مواجه شوید که طراحی و توسعه سایت را دشوار کند.
  • مشکلات مقیاس‌پذیری: تهیه هاست قبل از طراحی سایت می‌تواند به مشکلات مقیاس‌پذیری منجر شود. اگر هاست انتخابی قابلیت ارتقاء و مقیاس‌پذیری نداشته باشد، در صورت رشد و توسعه سایت، ممکن است نیاز به تغییر هاست داشته باشید که این امر هزینه‌بر و زمان‌بر است.
  • عدم هماهنگی با تکنولوژی‌ها: ممکن است هاست انتخابی با تکنولوژی‌های مورد نیاز برای طراحی و توسعه سایت هماهنگی نداشته باشد. به عنوان مثال، برخی هاست‌ها از نسخه‌های خاصی از زبان‌های برنامه‌نویسی یا سیستم‌های مدیریت محتوا پشتیبانی نمی‌کنند که این موضوع می‌تواند به مشکلات جدی در فرآیند توسعه سایت منجر شود.
  • پشتیبانی نامناسب: انتخاب هاست قبل از طراحی سایت می‌تواند منجر به انتخاب هاستی با پشتیبانی نامناسب شود. پشتیبانی فنی مناسب یکی از عوامل کلیدی در انتخاب هاست است، زیرا در طول فرآیند توسعه و پس از راه‌اندازی سایت، ممکن است به کمک و راهنمایی پشتیبانی نیاز داشته باشید.
  • اشتباه ششم: استفاده ناکارآمد از منابع

تهیه هاست قبل از طراحی سایت، بدون داشتن درک روشنی از الزامات وب‌سایت، می‌تواند منجر به عدم تطابق بین برنامه میزبانی و نیازهای واقعی وب‌سایت شود. درنتیجه این امکان وجود دارد که شما ناچار به پرداخت هزینه برای منابعی شوید که به‌طور موثر استفاده نمی‌شوند و این باعث هدر رفتن پول و عملکرد بالقوه سرور خواهد شد.

  • اشتباه هفتم: محدودیت‌های طراحی

فرآیند طراحی و توسعه یک وب‌سایت می‌تواند تا حد زیادی بر نیازهای میزبانی وب تأثیر بگذارد. طراحی‌های مختلف ممکن است به تنظیمات سرور خاصی نیاز داشته باشند، مانند پشتیبانی از زبان‌های برنامه‌نویسی خاص یا سیستم‌های مدیریت محتوا. با خرید میزبان وب قبل از طراحی وب‌سایت، انتخاب زبان برنامه‌نویسی یا پلتفرمی که قصد دارید برای توسعه سایت خود استفاده کنید را محدود خواهید کرد و ممکن است در پیاده سازی برخی از عناصر طراحی با مشکل مواجه شوید.

  • اشتباه هشتم: هدر رفتن زمان و تلاش

اگر ابتدا یک میزبان وب خریداری کنید و بعداً متوجه شوید که الزامات وب‌سایت شما را برآورده نمی‌کند، ممکن است لازم باشد ارائه دهنده میزبانی سایت خود را تغییر دهید. این فرآیند می‌تواند زمان‌بر باشد؛ زیرا شما را ملزم می‌کند که فایل‌ها، پایگاه داده‌ها و تنظیمات وب‌سایت خود را به یک هاست جدید منتقل کنید. علاوه بر این، ممکن است لازم باشد تنظیمات را مجدداً پیکربندی کنید. در انجام این فرآیند انتقال، امکان دارد با خرابی‌های بالقوه مواجه شوید که باعث تأخیر در روند کارتان می‌شود.

مهم‌ترین ابزارهای طراحی سایت

یک طراح وب از انواع ابزارها و منابع نرم‌افزار طراحی وب رایگان و پولی و نقشه سایت برای توسعه یا طراحی وب‌سایت‌ها استفاده می‌کند. در ادامه، در کنار آموزش اینکه طراحی سایت چیست، تعدادی از مهم‌ترین ابزارهای طراحی وب آورده شده است.

  • وردپرس در طراحی سایت

طراحی سایت چیست

وردپرس ابزاری قدرتمند برای ساخت وب‌سایت‌ها است. تخمین زده می‌شود که در حال حاضر بین ۲۵ تا ۳۵ سایت‌های اینترنت در سراسر جهان، وردپرس را انتخاب کرده‌اند. وردپرس همچنین حدود ۷۵ درصد از سهم بازار وب‌سایت‌هایی که از یک سیستم مدیریت محتوا استفاده می‌کنند را به خود اختصاص داده است.

وردپرس با داشتن بیش از ۱۰۰۰ تم و افزونه داخلی به شما امکان‌ می‌دهد تا سایت‌هایی با امکانات و طرح‌های منحصربه‌فرد ایجاد کنید. همچنین می‌توانید قابلیت‌های جدیدی را تنها با چند کلیک روی آن نصب کرده و آن‌ها را ویرایش و سفارشی‌سازی کنید.

  • فیگما در طراحی سایت

طراحی سایت چیست

Figma یک ابزار نسبتاً جدید است. با این وجود، در حال حاضر افراد زیادی علاقه‌مند به استفاده از فیگما شده‌اند. چرا که فیگما ابزاری انعطاف‌پذیر است که به شما امکان می‌دهد رابط کاربری سایت خود را ساخته و پیش از آن که روند کد نویسی و توسعه قالب را شروع کنید، بتوانید خروجی و نتیجه نهایی را ببینید.

Figma دارای یک رابط کاربری آسان و مبتنی بر وکتور است که طراحی وب‌سایت و اپلیکیشن‌ها را آسان می‌کند و می‌توانید به‌راحتی از طریق مرورگر خود به آن دسترسی داشته باشید. کارهایی که می‌توان با Figma انجام داد، با Sketch یا Adobe XD نیز قابل انجام است.

Figma این امکان را فراهم کرده است تا تیم‌ها بتوانند به‌راحتی به‌صورت گروهی به پروژه دسترسی داشته باشند و به‌صورت هم‌زمان روی آن کار انجام دهند. ذینفعان نیز می‌توانند نظرات خود را به‌صورت کامنت روی بخش مورد نظر خود ثبت کنند.

  • بوت استرپ در طراحی سایت

طراحی سایت چیست

بوت استرپ یکی از مهم‌ترین ابزارهای طراحی وب رایگان است که معمولا در آموزش طراحی سایت به علاقه‌مندان آموزش داده می‌شود. بوت استرپ توسعه وب را متحول کرده و امروزه به‌عنوان محبوب‌ترین فریم ورک جهان برای ساخت سایت‌های واکنش‌گرا و موبایل محور شناخته می‌شود. بوت استرپ در واقع یک کتابخانه رایگان از HTML، جاوا اسکریپت و CSS است که کد نویسی یک وب‌سایت را از ابتدا بسیار ساده‌تر کرده و زمان کد نویسی را کاهش می‌دهد.

سخن پایانی

طراحی سایت یک هنر و علم است که با ترکیب خلاقیت، دانش فنی و شناخت نیازهای کاربر، به ایجاد تجربیات دیجیتال شگفت‌انگیز و کاربردی منجر می‌شود. این فرآیند نه تنها به بهبود حضور آنلاین و افزایش بازدیدها کمک می‌کند، بلکه می‌تواند ارتباط مؤثرتری بین کسب‌وکارها و مشتریانشان برقرار کند.

امروزه، داشتن یک وب‌سایت حرفه‌ای و کاربرپسند مطابق الگوریتم های گوگل در سئو برای هر کسب‌وکاری ضروری است؛ بنابراین، آشنایی با مبانی طراحی سایت و بهره‌گیری از تکنیک‌های به‌روز می‌تواند شما را در این مسیر موفق‌تر سازد. با تلاش و پشتکار، شما نیز می‌توانید یک وب‌سایت جذاب و مؤثر ایجاد کنید که نه تنها نمایانگر هویت برند شما باشد، بلکه نیازها و انتظارات کاربران را نیز به بهترین شکل ممکن برآورده سازد.

امتیاز این صفحه

جدید ترین مقالات :

میزان پیشرفت خواندن شما

زمان مطالعه: 23 دقیقه

میزان پیشرفت خواندن شما

زمان مطالعه: 23 دقیقه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فرم را به صورت کامل پر کنید تا همکاران ما با شما تماس بگیرند.

اطلاعات شما با موفقیت ثبت شد.

 همکاران ما در سریع ترین زمان ممکن با شما تماس می‌گیرند.