گوگل سرچ کنسول چیست؟ آموزش صفر تا صد کنسول جستجوی گوگل و کاربرد آن

گوگل سرچ کنسول چیست
آنچه در این مقاله می خوانید :

دانستن اینکه گوگل سرچ کنسول چیست، برای هر فردی که در حوزه دیجیتال مارکتینگ فعالیت می‌کند، ضرورت دارد. گوگل سرچ کنسول (Google Search Console) یک ابزار رایگان است که به شما امکان می‌دهد عملکرد وب‌سایت خود را در نتایج جستجوی گوگل تحلیل کرده، مشکلات فنی را شناسایی و برای بهبود رتبه سایت خود برنامه‌ریزی کنید.

از طریق سرچ کنسول گوگل، می‌توان به اطلاعاتی مهم مانند تعداد کلیک‌ها، نمایش‌ها، رتبه‌بندی کلمات کلیدی و همچنین خطاهای فنی وب‌سایت دسترسی پیدا کرد. با استفاده از این داده‌ها، مدیران وب‌سایت می‌توانند نقاط قوت و ضعف سایت خود را شناسایی کرده و استراتژی‌های بهبود سئو را بر اساس آن تنظیم کنند. در این مقاله آژانس دیجیتال مارکتینگ جینجر، به بررسی کامل ویژگی‌ها و مزایای استفاده از کنسول جستجوی گوگل خواهیم پرداخت و نحوه استفاده از آن را برای بهبود عملکرد وب‌سایت‌ها بررسی می‌کنیم.

گوگل سرچ کنسول چیست؟

گوگل سرچ کنسول چیست

یکی از مهم‌ترین مواردی که هر وبمستری باید آن را بررسی کند، وضعیت وب‌سایت در میان موتورهای جستجو ازجمله گوگل است. یکی از ابزارهای تجزیه‌وتحلیل سایت‌ها گوگل سرچ کنسول است. کنسول جستجوی گوگل را در واقع می‌توان یکی از بهترین ابزارهای رایگانی است که توسط شرکت گوگل ارائه شده و از آن برای تجزیه‌وتحلیل وضعیت سایت استفاده می‌کنند. با استفاده از Google Search Console می‌توان علاوه بر بررسی تمامی صفحات سایت، آن‌ها را مدیریت کرد و چنانچه نیاز به بهبود داشته باشد، درصدد رفع مشکلات آن برآمد.

سرچ کنسول گوگل به صاحبان وب‌سایت‌ها کمک می‌کند تا متوجه شوند که موتور جستجوی گوگل چطور یک سایت را می‌بیند. به این ترتیب می‌توانید با سنجش عملکرد سایت خود می‌توانید وضعیت سایت خود را بسنجید. همینطور می‌توانید متوجه شوید که کدام‌یک از صفحات وب‌سایت شما بیشتر دیده شده و یا با چه کلمات و کوئری‌هایی سرچ‌ها و رتبه‌های بالایی گرفته‌اند.

سرچ کنسول اطلاعات بسیار دقیقی از عملکرد سایتتان به شما ارائه می‌دهد. از دیگر مواردی که شاید نتوان با ابزار دیگری به آنالیز سایت پرداخت این است که با استفاده از آن می‌توانید تعداد بک لینک‌های وب‌سایت خود را متوجه شوید و اینکه از چه سایت‌هایی به سایت شما لینک داده‌اند. اگر شما زمان زیادی برای سئو سایت خود صرف کرده‌اید اما نتیجه آن‌طور که باید نبوده، با استفاده از گوگل سرچ کنسول می‌توانید متوجه شوید مشکلات سایت شما دقیقا مربوط به کدام بخش است. به عبارتی دلایل ایندکس نشدن و عدم نمایش صفحات سایتتان را با به‌کارگیری گوگل کنسول خواهید فهمید.

آیا تفاوتی میان گوگل سرچ کنسول و گوگل وبمستر تولز وجود دارد؟

تفاوتی میان گوگل سرچ کنسول و گوگل وبمستر تولز

تفاوتی میان گوگل سرچ کنسول و گوگل وبمستر تولز وجود ندارد. گوگل سرچ کنسول همان ابزاری است که قبلاً با نام گوگل وبمستر تولز شناخته می‌شد. گوگل در سال ۲۰۱۵ تصمیم گرفت نام این ابزار را از گوگل وبمستر تولز به سرچ کنسول گوگل تغییر دهد. این تغییر نام به این دلیل انجام شد که گوگل متوجه شد این ابزار نه تنها برای وبمسترها بلکه برای طیف گسترده‌ای از کاربران، ازجمله بازاریابان، توسعه‌دهندگان و صاحبان کسب‌وکارهای کوچک، کاربرد دارد؛ بنابراین، تنها تغییر در نام رخ داده و قابلیت‌ها و کاربردهای این ابزار همچنان مشابه و به‌روز شده است. این ابزار اکنون جز جدانشدنی برای خدمات سئو سایت به‌حساب می‌آید.

کاربرد سرچ کنسول گوگل چیست؟

کاربرد سرچ کنسول گوگل چیست

گوگل سرچ کنسول یکی از ابزارهای رایگانی است که با استفاده از آن می‌توانید عملکرد سایت خود را بسنجید و با به‌کارگیری آن صفحاتی از سایتتان را مشخص کنید که کلیک بیشتری بر روی آن‌ها می‌شود. کاربرد دیگر سرچ کنسول، پیدا کردن مشکلات سایت و صفحات آن است که با برطرف کردن آن مشکلات می‌توانید میزان ترافیک سایت خود را افزایش دهید؛ اما به‌طور کلی کاربرد کنسول جستجوی گوگل به ۴ بخش درخواست‌ها، تنظیمات، گزارش‌ها و پیام‌ها دسته‌بندی می‌شود.

از کاربردهای سرچ کنسول می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بالا رفتن کیفیت و عملکرد وب‌سایت
  • دریافت اخطار و پیام‌های موتور جستجوی گوگل
  • برطرف کردن مشکلاتی که در زمان جستجوی گوگل دیده می‌شود
  • پیدا کردن مخاطبان هدف

اما به‌طور کلی کاربرد Google Search Console این است که میزان بهره‌وری از موتور جستجوی گوگل را افزایش دهیم.

تفاوت گوگل سرچ کنسول و گوگل آنالیتیکس

تفاوت گوگل سرچ کنسول و گوگل آنالیتیکس

گوگل آنالیتیکس هم از دیگر ابزارهای رایگانی است که توسط گوگل ارائه می‌شود که کاربرد آن تحلیل رفتار کاربران است. درباره اینکه گوگل سرچ کنسول چیست، گفته شد؛ اما تفاوتی بین گوگل آنالیتیکس و سرچ کنسول وجود دارد. این جدول، تفاوت‌های کلیدی میان این دو ابزار گوگل را به‌خوبی نشان می‌دهد و کمک می‌کند تا بتوانید ابزار مناسب برای نیازهای خاص خود را انتخاب کنید.

 

ویژگی‌ها

گوگل سرچ کنسول (Google Search Console)

گوگل آنالیتیکس (Google Analytics)

هدف اصلی

بررسی وضعیت و عملکرد وب‌سایت در نتایج جستجوی گوگل

تحلیل رفتار و عملکرد کاربران در وب‌سایت

نوع داده‌ها

داده‌های مرتبط با جستجوها، نمایش‌ها، کلیک‌ها و رتبه‌بندی کلمات کلیدی

داده‌های مرتبط با بازدیدها، نرخ تبدیل، صفحات پربازدید و مسیرهای کاربران

استفاده برای سئو

بله برای مانیتور کردن و بهبود عملکرد سئو

به‌طور غیر مستقیم، از طریق تحلیل رفتار کاربران

تشخیص خطاها

بله خطاهای فنی وب‌سایت مانند خطاهای خزش و ایندکس را نشان می‌دهد

خیر، تمرکز بر روی تحلیل تجربه کاربران و تعامل آن‌هاست

مدیریت و بهینه‌سازی

امکان ارسال نقشه سایت (sitemap)، درخواست ایندکس صفحات و رفع خطاهای سایت

ارائه داده‌هایی برای بهینه‌سازی تجربه کاربری و بهبود نرخ تبدیل

منبع داده‌ها

اطلاعات از جستجوهای کاربران در گوگل

اطلاعات از بازدیدها و تعامل کاربران در وب‌سایت

رابط کاربری

ابزار ساده با تمرکز بر داده‌های سئو و جستجو

ابزار پیچیده‌تر با داشبوردهای گرافیکی و گزارش‌های سفارشی

 

چرا باید از سرچ کنسول استفاه کرد؟

اهمیت استفاده از گوگل سرچ کنسول چیست

اینکه سرچ کنسول گوگل یکی از ابزارهای اصلی متخصصین سئو است، بر کسی پوشیده نیست. به همین دلیل است که نمی‌توان اهمیت آن را در بهبود سئو وب‌سایت نادیده گرفت. حتی اگر شما نیز در امر سئو تخصص بالایی ندارید، هم برای بهبود وضعیت سایت خود لازم است که از گوگل کنسول استفاده کنید، زیرا با به‌کارگیری این ابزار می‌توانید عملکرد وب‌سایتتان را از دید گوگل ببینید. زمانی که سرچ کنسول اطلاعاتی از قبیل:

  • میزان نرخ کلیک، جایگاه رتبه و تعداد بازدید
  • تعداد لینک‌های خارجی و داخلی
  • ایندکس شدن صفحات وب‌سایت
  • مشکلات فنی وب‌سایت
  • عبارت‌ها و کوئری‌های سرچ شده توسط کاربران

را به شما می‌دهد، چرا نباید از این ابزار که تمامی این اطلاعات را به صورت رایگان در اختیار شما قرار می‌دهد، استفاده کرد؟ ممکن است شما از یک صفحه یا یک کوئری خاصی در صفحه خود ایمپرشن یا بازدید بالایی در سرپ گوگل دریافت کنید، اما CTR یا نرخ کلیک شما بسیار پایین است. در این مواقع سرچ کنسول گوگل به کار آمده و مشکلاتی که موجب نگرفتن کلیک می‌شود را به شما ارائه می‌کند. در این زمان شما با برطرف کردن این مشکلات می‌توانید نرخ کلیک خود را افزایش داده و ترافیک وب‌سایتتان را بالا ببرید.

گوگل سرچ کنسول (Google Search Console) و سئو (SEO) دو مفهوم به شدت به هم پیوسته هستند که برای بهبود دیده شدن و رتبه‌بندی وب‌سایت در نتایج جستجوی گوگل، به یکدیگر وابسته‌اند. برای درک ارتباط بهتر این دو بهتر است درباره اینکه سئو چیست، بیشتر بدانید.

بخش های مختلف گوگل سرچ کنسول

شما دیگر می‌دانید گوگل سرچ کنسول چیست، بعد از اینکه سایت خود را در سرچ کنسول ثبت کردید، وقت آن است که تحلیل‌ها را با استفاده از این ابزار آغاز کنید. اگر به تازگی وب‌سایت خود را در سرچ کنسول ثبت کرده‌اید، در ابتدای کار ممکن است که هیچ داده و اطلاعاتی در خصوص سایت خود دریافت نکنید، اما بعد از مدتی که سایت شما زنده و فعال شد، گوگل به سایتتان اعتماد کرده و با شروع ایندکس کردن محتواهای شما، اطلاعات لازم را در اختیارتان قرار می‌دهد.

  • صفحه اصلی گوگل کنسول (Overviwe)

صفحه اصلی گوگل کنسول (Overviwe)

زمانی که وارد گوگل سرچ کنسول سایت خود می‌شوید، اولین صفحه باز شده برای شما، صفحه اصلی یا Overviwe است که با نشانه خانه برای شما نمایش داده می‌شود. در این صفحه شما یک نوار ابزار در قسمت چپ، یک بخش در بخش بالای صفحه که مربوط به آدرس صفحات وب‌سایت است و یک بخش کلی راجع به وضعیت کلی سایتتان که شامل ۵ گزارش زیر است، برای شما به نمایش درمی‌آید:

  • گزارش عملکرد (Performance)
  • وضعیت ایندکس (Indexing)
  • تجربه (Experience)
  • بهبود و ارتقا (Enhancements)
  • گزارش امنیت و اقدامات دستی (Security & manual action)

گزارشاتی که در این بخش به صورت فهرست‌وار به شما ارائه کردیم، خود بخش‌های کوچک‌تری دارد که با ورود به آن بخش‌ها به اطلاعات دقیق‌تری دست پیدا می‌کنیم.

  • ابزار بازرسی آدرس (URL Inspection)

ابزار بازرسی آدرس (URL Inspection)

کاربرد این تب همانطور که از نامش پیدا است، آدرس یک صفحه از سایت را مورد بررسی قرار می‌دهد. اگر شما در سرپ صفحه مورد نظرتان را مشاهده نمی‌کنید، احتمالا هنوز آن صفحه توسط گوگل ایندکس نشده و یا دارای یک مشکل است. برای ایندکس کردن URL مورد نظرتان کافی است که آدرس آن صفحه را کپی کرده و در قسمت نوار بالای سرچ کنسول وارد کنید.

اگر صفحه مورد نظر در گوگل ایندکس شده باشید پیامی شبیه به تصویر زیر را مشاهده می‌کنید؛ اما اگر URL در گوگل ایندکس نشده باشد و یا توسط گوگل کشف نشده باشد، تصویری شبیه به تصویر زیر برای شما نمایش داده می‌شود. البته در همین صفحه می‌توانید درخواست ایندکس کردن را به گوگل ارسال کنید.

  • گزارش عملکرد (Performance)

گزارش عملکرد (Performance)

این بخش همانطور که از نامش پیدا است، گزارشاتی در خصوص عملکرد وب‌سایت به شما ارائه می‌دهد. زمانی که وارد این صفحه می‌شوید، ۴ فاکتور را با دو روش نموداری و عددی که هر کدام رنگ‌های مختلفی دارند، به شما نمایش می‌دهد:

  • تعداد کل کلیک ها (Total Clicks)

در این تب، تمامی کلیک‌های که در سایت شما انجام شده را به شما گزارش می‌دهد. این کلیک‌ها می‌تواند مربوط به لینک، ویدئو و حتی عکس باشد.

  • تعداد ایمپرشن های وب سایت (Total Impresion)

گزارش ایمپرشن به این معنی است که وب‌سایت شما به چه تعدادی برای کاربر در صفحه موتور جستجو به نمایش درآمده است. در واقع ایمپرشن به این معنا است که وب‌سایت شما در صفحه نتایج جستجوی گوگل دیده شده است. بررسی و تحلیل ایمپرشن می‌تواند به افزایش بازدید سایت کمک کند.

  • نشان دادن میانگین رتبه (Average position)

با علم اینکه گوگل سرچ کنسول چیست، باید گفت، نمایش رتبه در این بخش به این معنی است که ممکن است سایت شما با یک کلمه کلیدی لینک پنجم را به خود اختصاص دهد و با یک کلمه کلیدی یا کوئری دیگری در لینک دهم گوگل قرار بگیرد. این بخش در واقع میانگین رتبه شما را محاسبه کرده و آن را به شما نمایش می‌دهد.

اما ممکن است عددی که به شما نمایش می‌دهد با آنچه که در واقعیت مشاهده می‌کنید، یکسان نباشد که این موضوع دلایل مختلفی دارد. برای مثال موقعیت جغرافیایی یا شخصی‌سازی کردن اطلاعات از طرف گوگل برای کاربر می‌تواند از دلایل آن باشد.

عددی که در این بخش مشاهده می‌کنید، طبق نتایج سرچ کاربران و بالاترین امتیاز دریافتی از یک آدرس سایت است. برای مثال آدرس سایت شما برای یک کلمه کلیدی در سه رتبه ۴، ۶ و ۸ نمایش داده می‌شود که گوگل جایگاه ۴ را در سرپ به سایت شما داده است. از طرفی در یک کلمه دیگر رتبه‌های ۸، ۱۰ و ۱۲ را به شما داده است که در این میان باز هم جایگاه آن کوئری در لینک ۸ گوگل است. گوگل بعد از برآورد میانگین این اعداد که شامل ۴ و ۸ است، رتبه ۶ را برای شما درنظر می‌گیرد.

پس از این توضیحات می‌توان به این نتیجه رسید که متوسط رتبه در واقع رتبه‌های بالایی است که یک آدرس سایت در کلمه‌های کلیدی مختلفی در زمان‌های معینی دریافت کرده است. ممکن است در اول راه با میانگین رتبه ۵۰ یا ۶۰ روبرو شوید که البته جای نگرانی نیست. موتور جستجوی گوگل به سایت‌های تازه تاسیس کمی دیر اعتماد می‌کند، به همین دلیل باید در بخش سئو بسیار فعال عمل کنید و منتظر عکس‌العمل گوگل بمانید. اگر در استفاده از این ابزار مشکل دارید می‌توانید از یک شرکت سئو سایت در تهران راهنمایی بگیرید.

  • نرخ کلیک (CTR)

شاید این سوال برای شما پیش بیاید که نرخ کلیک چگونه محاسبه می‌شود؟ برای محاسبه CTR این‌گونه عمل می‌کنیم:

چگونگی خواندن گزارشات بر مبنای مولفه های مختلف

زمانی که در بخش Performance کمی به پایین اسکرول می‌کنید، با بخش‌های مختلفی از آن روبرو می‌شوید که دید دقیق‌تری به شما ارائه می‌دهد.

انواع پارامترها به صورت زیر هستند:

  • نوع جستجو (search type)

گاهی کاربران در گوگل فقط به  دنبال این هستند که ویدئو یا عکس را در گوگل سرچ کنند. در بخش search type می‌توانید مشخص کنید که آمار کدام بخش به شما نمایش داده شود. این موضوع اهمیت دانستن درباره اینکه گوگل سرچ کنسول چیست را بیشتر می‌کند.

  • تاریخ (Dates)

در این تب گزارش عملکرد که می‌تواند به صورت روزانه، هفتگی، یک ماهه، سه ماهه و … باشد را دریافت کنید.

  • کوئری (Queries)

به عبارت‌ها و کلماتی که کاربران در گوگل سرچ می‌کنند، کوئری می‌گویند. در واقع با سرچ کوئری، وب‌سایت شما در سرپ به نمایش درمی‌آید. برای مثال کاربر با سرچ عبارت «خرید گوشی موبایل» به مقاله وب‌سایت شما می‌رسد که این عبارت در واقع همان کوئری محسوب می‌شود. نکته‌ای که باید به آن توجه کرد این است که ممکن است کوئری مورد نظر شما با کیورد سرچ شده یکسان نباشد. در مثال بالا کیوردی که شما تعیین کرده‌اید خرید گوشی است، اما با عبارت دیگری سرچ می‌شود.

تمامی این مواردی که در مورد کوئری و کیورد بیان کردیم، چه تاثیری در بهبود وضعیت سایت دارد؟ اگر کوئری‌هایی که در گوگل سرچ می‌شود، با کیورد محتواهای شما متفاوت باشد، به این معنی است که شما کلمه کلیدی نادرستی را انتخاب کرده‌اید. در واقع با دریافت این آمار متوجه می‌شوید که باید بر روی کلمات کلیدی خود کار کرده و محتواهای مقالات خود را اصلاح کنید. برای استفاده درست از این بخش بهتر است درباره اینکه کلمه کلیدی چیست، مطالعه کنید.

  • صفحات (Pages)

تب دیگری که در بخش Performance مشاهده می‌کنید، مربوط به صفحات یا Pages است. در این بخش می‌توانید نوع عملکرد صفحات سایت خود را به صورت جداگانه مشاهده کنید. با مشخص کردن هر المان در این بخش می‌توانید متوجه شوید که شرایط هر کدام از محتواهای صفحات وب‌سایتتان در سرپ به چه صورت است.

  • کشورها (Countries)

این قسمت اطلاعات مربوط به عملکرد وب‌سایت بر اساس کشورها را به شما ارائه می‌کند. نکته مهم اینجا است که کاربران در ایران به دلیل استفاده از فیلترشکن که تغییرات IP را به دنبال دارد، ممکن است اطلاعات دقیقی دریافت نکنند.

  • دستگاه (Devices)

در این بخش، گزارشات دریافتی با توجه به سرچ‌های انجام شده توسط دستگاه‌های مختلف که شامل موبایل، تبلت و دسکتاپ هستند، به شما ارائه می‌شود.

  • شکل نتایج جستجو (Search Appearance)

این نوع از گزارش گوگل کنسول تمامی نتایج جستجو به غیر از نوع معمول آن شامل می‌شود. نوع معمول در واقع عنوان، توضیحات متا و آدرس آن است.

  • تاریخ (Dates)

این بخش گزارش عملکرد را با توجه به روزها به شما ارائه می‌کند. نکته‌ی مهم این است که مبدا زمانی در کنسول جستجوی گوگل بر اساس منطقه زمانی اقیانوس آرام در نظر گرفته شده است.

  • گزارش (Indexing)

گزارش (Indexing)

می‌دانید گوگل سرچ کنسول چیست و موتور جستجوی گوگل برای اینکه به بررسی لینک‌های یک وب‌سایت بپردازد، ربات‌های خود را به این لینک‌ها می‌فرستد. این ربات‌ها از یک لینک به لینک دیگر رفته و به خزیدن در میان آن‌ها مشغول شده و صفحات مختلفی را کشف می‌کنند. البته که کاربر این صفحات را از قبل به وسیله  site map یا از طریق نوار بالای سرچ کنسول به گوگل معرفی کرده است. سرچ کنسول در گزارشات خود به بررسی وضعیت کد‌های اسکیما هم می‌پردازد.

به هر طریق گوگل زمانی که یک صفحه جدید را کشف می‌کند، اقداماتی روی آن انجام می‌دهد. این اقدامات شامل کشف، ایندکس و در نهایت رتبه‌بندی هستند. زمانی که گوگل یک صفحه از سایت را کشف می‌کند، به آن مرحله Discovery می‌گویند.

مرحله دوم همان Index کردن یا خزیدن در میان صفحات و بررسی آن‌ها است که تمامی اطلاعات بررسی شده در Google Index ذخیره می‌شود. مرحله آخر هم به رتبه‌بندی صفحات می‌پردازد. زمانی که کاربر یک عبارت یا کلمه را در گوگل سرچ می‌کند که با ایندکس صفحات ارتباط دارد، در این هنگام گوگل با دخیل کردن فاکتورهای مختلف تصمیم می‌گیرد که چه رتبه و جایگاهی را برای آن صفحه در نظر بگیرد و در کجای سرپ برای کاربر به نمایش بگذارد.

گزارشاتی که توسط سرچ کنسول تهیه می‌شود، در بخش pages نمایش داده می‌شود. ممکن است یک صفحه از سایت شما دچار مشکلاتی باشد که گوگل همچنان که آن را کشف کرده، اما با توجه به دلایل خود هنوز آن را ایندکس نکرده است. در این شرایط باید مشکلات آن صفحه حل شود تا بتواند در نتایج سرپ مشاهده شود.

گوگل در آگوست 2022 تغییراتی را در سرچ کنسول اعمال کرد که مربوط به تغییر تب از Coverage به Pages بود. در تب Coverage نمودارهایی شامل Valid، Valid With Warning، Errors و Excluded با رنگ‌های مختلف وجود داشت که با تغییر این تب به Pages تمامی این نمودارها باهم ترکیب شده و به دو نمودار Not Indexed و Indexed تبدیل شد.

در تب Pages خطاها، هشدارها و دلایلی که باعث ایندکس نشدن صفحات می‌شوند را به شما نمایش می‌دهند. در این بخش یک سری نمودار با نام‌های Not Indexed و Indexed وجود دارد که در بخش پایین آن دلایل ایندکس نشدن و همینطور مشکلاتی که در صفحات سایت شما وجود دارد را نمایش می‌دهد. همچنین در بخش‌های پایینی نیز هشدارهایی در مورد صفحاتی که ایندکس شده‌اند اما به دلایلی در سرپ نمایش داده نمی‌شوند را به شما نشان می‌دهد. برای اطلاع از این صفحات می‌بایست بر روی View data about indexed page کلیک کنید.

در قسمت قبل به دو بخش Indexed و Not Indexed اشاره کردیم. در این قسمت می‌خواهیم هریک از آن‌ها را توضیح دهیم که چه کاربرد و مفهومی در پی دارند. به‌طور کلی سرچ کنسول برای ایندکس کردن صفحات یک وب‌سایت دو وضعیت را در نظر دارد:

  • صفحات ایندکس شده (Indexed)
  • صفحات ایندکس نشده (Not Indexed)
  • صفحات ایندکس شده (Indexed)

صفحاتی که در این بخش نمایش داده می‌شوند به این معنی است که ایندکس شده و در سرپ قابل مشاهده هستند. در ابتدای کار که URL صفحات سایتتان را در سرچ کنسول وارد می‌کنید، ممکن است مدتی زمان لازم داشته باشد تا توسط گوگل بررسی شوند؛ اما بعد از گذشت این زمان، صفحات ایندکس شده و به رنگ سبز درمی‌آیند. چنانچه سایت شما با مشکلی روبرو نباشد، صفحات باید در این حالت نمایش داده شوند.

  • صفحات ایندکس نشده (Not Indexed)

این بخش بیانگر صفحاتی هستند که توسط گوگل ایندکس نشده‌اند که احتمالا گوگل در آن صفحات خطاهایی مشاهده کرده است که می‌تواند شامل صفحات حذف شده و یا ریدایرکت شده باشد که این موضوع ممکن است مانع افزایش بازدید سایت شود.

اگر این صفحات به دلایلی که عموما در بخش Why pages arnt indexed نشان داده می‌شوند، ایندکس نشده باشند، می‌بایست مورد بررسی قرار گرفته تا با رفع آن اشکالات، مجدد درخواست ایندکس برای این صفحات را ارسال کنید.

  • صفحات ویدئو (Video Pages)

بخش دیگری که در تب Indexing وجود دارد، Video Pages است. این بخش ممکن است برای برخی نشان داده شود و برخی دیگر آن را مشاهده نکنند. در این بخش شما می‌توانید صفحاتی که در آن ویدئو قرار دارند را ببینید و اگر در ایندکس شدن آن‌ها مشکلی وجود داشته باشد، خطاهای آن را برطرف کنید.

  • نقشه سایت (sitemaps)

راه دیگری که می‌توان لینک صفحات را به گوگل کنسول معرفی کرد، استفاده از نقشه سایت است. در این فایل اطلاعاتی در مورد آدرس سایت قرار داده شده است. زمانی که شما تغییراتی در صفحات سایت خود ایجاد می‌کنید، سایت مپ به‌طور اتوماتیک این تغییرات را در خود ایجاد کرده و به‌روزرسانی می‌شود. فقط کافی است یکبار آدرس محل قرار گرفتن فایلتان را در سرچ کنسول تنظیم کنید. به این ترتیب گوگل کنسول در بازه‌های زمانی مشخص شده‌ای به بررسی آن می‌پردازد.

برای قرار دادن آدرس سایت مپ سایتتان کافی است وارد تب sitemaps شده و لینک از قبل کپی نقشه سایت را در این بخش، جاگذاری کنید.

  • درخواست دادن حذف صفحات از گوگل (Removals)

چنانچه تمایل دارید تا صفحه‌ای از سایتتان را به دلایلی ازجمله ریدایرکت شدن، عرضه نکردن محصولات آن صفحه و … از گوگل حذف کنید، باید از تب Removals برای حذف دائم یا موقت اقدام کنید.

  • گزارش (Experience)

گزارش (Experience)

همانطور که می‌دانید گوگل سرچ کنسول چیست و موتور جستجوی گوگل همواره به دنبال این است که بهترین مطالب را به کاربر نمایش داده و تجربه کاربری خوبی را برای او رقم بزند. در این بخش با نام Experience شما می‌توانید تجربه کاربری سایت خود را مورد بررسی قرار دهید.   همینطور اطلاعات لازم در خصوص سرعت لود صفحات در دستگاه‌های مختلف ازجمله دسکتاپ و موبایل را به شما ارائه می‌کند. برای انجام این کار سرچ کنسول سه بخش را برای گزارش‎گیری به شما ارائه کرده است که به ترتیب زیر هستند:

  • Page Experience
  • Core Web Vitals
  • Mobile Usability
  • Page Experience

در این تب به شما گفته می‌شود که کاربران چه تجربیاتی از بازدید صفحات شما داشته‌اند. در واقع تعداد بازدیدها، URL های خود و همینطور وضعیت https سایت را به شما ارائه می‌دهد.

  • Core Web Vitals

در این بخش مجموعه‌ای از فاکتورها ازجمله سرعت تعامل با صفحه، میزان پایداری صفحه و سرعت بارگذاری محتوای صفحه را در نظر گرفته که تمامی این معیارها به Core Web Vitals معروف هستند.

  • Mobile Usability

طراحی وب‌سایت شما باید بگونه‌ای باشد که کاربران بتوانند به آسانی سایت شما را در گوشی موبایل نیز مشاهده کنند. به این‌ترتیب بهتر است که وب‌سایت خود را برای گوشی موبایل نیز بهینه کنید.

چنانچه اشکالاتی مانند کوچک یا ناخوانا بودن فونت مطالب، چسبیدن لینک‌ها به یکدیگر و اندازه نبودن صفحه محتوا با صفحه موبایل وجود داشته باشد، در این تب برای شما مشخص می‌شود.

  • بهبود عملکرد (Enhancements)

بهبود عملکرد (Enhancements)

با کمتر شدن میزان اصطکاک سایت، رتبه‌ای که از سمت گوگل دریافت می‌کنید، بهبود پیدا خواهد کرد. با دریافت این گزارش می‌توانید مشکلاتی که در سایتتان وجود داشته باشد، برطرف کرده و نسبت به ارتقاء آن اقدام کنید. برای دریافت اطلاعات بیشتر برای بهتر عمل کردن وب‌سایت خود، با استفاده از انواع اسکیما درصدد دریافت اطلاعات بیشتر از محتوای سایت خود برآمده و با ارسال آن‌ها به گوگل، بتوانید به گزارش‌های دیگر دست پیدا کنید. مهم‌ترین گزارش‌هایی که در این بخش به شما ارائه می‌شود، شامل موارد زیر است:

  • Breadcrumbs

چنانچه سایت شما دارای صفحات زیادی است، پیشنهاد می‌شود از Breadcrambs استفاده کنید. این بخش به کاربران کمک می‌کند که بدانند در کدام بخش از سایت قرار دارند و برای تغییر مسیر به مشکل برنخورند. بردکرامب کمی به لینک‌های داخلی شباهت دارد و به کاربران کمک می‌کند تا در سایت مانده و آنچه را که می‌خواهند به آسانی پیدا کنند. در نهایت اینکه با دریافت این گزارشات می‌توانید خطاهای موجود در آن را یافته و با برطرف کردن آن‌ها نسبت به بهبود وضعیت سئو سایت خود اقدام کنید.

  • FAQ

اضافه کردن FAQ یا سوالات متداول این امکان را به شما می‌دهد تا در سرپ فضای بیشتری را برای خودتان داشته باشید. داشتن این فضا باعث می‌شود تا احتمال کلیک شدن وب‌سایت شما بیشتر شود. همینطور این بخش به شما گزارشاتی در خصوص اسکیماهای معتبر و غیر معتبر را به همراه جزئیات به شما ارائه می‌دهد تا با بررسی آن‌ها، مشکلات به وجود آمده را حل کنید.

  • Review snippetd

به‌کارگیری اسکیمای Review موجب می‌شود تا کاربران بتوانند به محتوای شما امتیاز بدهند. Review snippetd، اسنیپت‌های ستاره هستند که نمایش این امتیاز در سرپ می‌تواند تاثیر زیادی در دریافت کلیک از سمت کاربر داشته باشد.

  • Sitelinks searchbox

زمانی که شما نام یک سایت را در گوگل سرچ می‌کنید، در انتهای لینک آن سایت، یک سرچ باکس برای شما نمایش داده می‌شود؛ البته این به شرطی است که شما از اسکیمای Sitelinkl searchbox استفاده کرده باشید. به این ترتیب کاربران به راحتی می‌توانند به بخش‌های موردنظرشان در سایت شما دسترسی پیدا کنند.

  • امنیت و اقدامات دستی (Security & Manual Actions)

امنیت و اقدامات دستی (Security & Manual Actions)

در این تب شما شاهد دو گزارش از نوع امنیت و اقدامات دستی هستید. چنانچه یک سایتی موجب ایجاد اختلال در نتایج سرپ شود یا به‌طور عمد یا غیر عمد به کاربران آسیبی وارد شود، آن صفحات در این بخش از سرچ کنسول برای صاحب سایت نمایش داده می‌شود.

نکته اینجا است که این اعلام‌ها نشانه هشدار نیست؛ به عبارتی گوگل این رفتار را یک رفتار غیرعادی خوانده و در نهایت گوگل رتبه آن سایت را کاهش داده است. عواملی که موجب دریافت اخطار امنیتی می‌شود شامل موارد زیر هستند:

  • محتوای هرز
  • وب‌سایت‌هایی با بک لینک‌های غیرطبیعی
  • چگالی بالای یک کلیدواژه در محتوا
  • سایت‌های هک شده
  • ریدایرکت‌های فریب‌دهنده
  • Legacy Tools and Reports

تب Lagacy Tools and Reports مواردی هستند در ورژن قدیمی سرچ کنسول وجود داشتند و در حال حاضر فقط بخش Web Tools آن برقرار است. این بخش موارد زیر را شامل می‌شود:

Ad Experience Report: این قسمت بر مبنای Better Ads ایجاد شده که فاکتورهای تبلیغات ناخوشایندی که از سمت کاربر تجربه شده را بیان می‌کند. چنانچه تبلیغاتی که در سایت خود قرار داده‌اید از نظر کاربران خوب نباشد، در این بخش به شما معرفی می‌شود.

Abusive Expericence: چنانچه تجربه‌های سواستفاده‌گرانه‌ای مانند اخطارهای فیک یا تبلیغات گول‌زننده در سایت وجود داشته باشد، در این بخش نمایش داده خواهد شد.

Abusive Notifications: اگر پیام‌هایی کاربر را به کلیک مجبور کند، در این بخش نمایش داده می‌شود.

  • لینک ها (Links)

لینک ها (Links)

گزارش دهی در بخش لینک‌ها به دو بخش لینک داخلی و لینک خارجی تقسیم می‌شود. در سئو داخلی بخش لینک‌های داخلی، فهرست آدرس مقصد لینک‌ها را با لینک‌های آن صفحه نمایش داده و در قسمت لینک خارجی نیز سایت‌های لینک‌دهنده، لینک‌های که لینک دریافت کرده‌اند، صفحات مقصد در سایت و انکرتکست‌های بکار برده شده را نمایش می‌دهد.

  • تنظیمات (Setting)

تنظیمات (Setting)

در این بخش می‌توانید تنظیمات کلی سایت ازجمله وضعیت مالکیت، تغییر آدرس وب‌سایت و شرایط ربات‌های گوگل را تغییر دهید.

به‌طور کلی تنظیمات سرچ کنسول به سه بخش تقسیم می‌شود:

  • تنظیمات کلی (General setting)

چنانچه بخواهید تغییراتی در آدرس وب‌‌سایت، تایید کردن مالکیت سایت، دسترسی کاربران و همینطور کانکت شدن سرچ کنسول ایجاد کنید، می‌توانید از این بخش استفاده کنید.

  • تنظیمات ربات‌ های گوگل (Crawling)

در این بخش گزارشاتی که ربات‌های گوگل در مورد سایت شما ارائه می‌کنند را مشاهده می‌کنید، مانند تعداد صفحاتی که توسط ربات‌ها بررسی شده است.

  • درباره (About)

در قسمت پایانی نیز اطلاعاتی شامل نوع خزنده‌های گوگل به شما داده می‌شود که حتی در این قسمت می‌توانید Property خود را نیز از سرچ کنسول حذف کنید.

سخن پایانی

در نهایت، گفته شده که گوگل سرچ کنسول چیست؟ گوگل سرچ کنسول به عنوان یک ابزار قدرتمند و رایگان، به شما این امکان را می‌دهد تا وب‌سایت خود را به‌طور دقیق‌تری زیر نظر داشته باشید و به‌طور پیوسته آن را بهبود بخشید. با استفاده از داده‌های دقیق و گزارش‌های متنوعی که این ابزار در اختیار شما قرار می‌دهد، می‌توانید درک عمیق‌تری از نحوه تعامل کاربران با وب‌سایت خود پیدا کنید و بر اساس آن استراتژی‌های مؤثرتری برای بهبود سئوی سایت خود اتخاذ کنید.

به یاد داشته باشید که کنسول جستجوی گوگل تنها یکی از ابزارهای موجود برای بهبود سئوی سایت است. برای رسیدن به نتایج بهتر، باید به‌طور مداوم به محتوای باکیفیت، بک لینک ارگانیک، تجربه کاربری خوب و سایر عوامل مؤثر در سئو توجه کنید. با استفاده از گوگل سرچ کنسول و سایر ابزارهای مرتبط، می‌توانید وب‌سایت خود را به یک منبع اطلاعاتی مفید و جذاب برای کاربران تبدیل کنید و در نتیجه، ترافیک ارگانیک و رتبه‌بندی بهتری در نتایج جستجوی گوگل کسب کنید.

امتیاز این صفحه

جدید ترین مقالات :

میزان پیشرفت خواندن شما

زمان مطالعه: 17 دقیقه

میزان پیشرفت خواندن شما

زمان مطالعه: 17 دقیقه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فرم را به صورت کامل پر کنید تا همکاران ما با شما تماس بگیرند.

اطلاعات شما با موفقیت ثبت شد.

 همکاران ما در سریع ترین زمان ممکن با شما تماس می‌گیرند.

رسیدن به رتبه یک گوگل دیگر آرزو نیست!

شما با یک کتاب سئو الکترونیکی جذاب و کم حجم روبه‌رو هستید که نکات کلیدی و پایه سئو را به زبانی ساده آموزش می‌دهد. این کتاب برای مبتدیان جنبه آموزشی دارد و برای حرفه‌ای‌ها چک لیستی جامع به‌حساب می‌آید. این ایبوک به مفهوم سئو و اهمیت آن، آنالیز سایت، انواع سئو، محتوای سئو شده و نظارت و ارزیابی عملکرد سئو می‌پردازد تا با کمک آن‌ها بتوانید رتبه سایت خود را در موتورهای جستجو ارتقا دهید و ترافیک بیشتری جذب کنید. بنابراین اگر بدنبال یک راهنمای سئو خلاصه و کاربردی هستید کتاب الکترونیکی سئو به زبان ساده آژانس جینجر را دانلود کنید.

اطلاعات شما با موفقیت ثبت شد جهت دانلود بر روی دکمه زیر کلیک کنید