آیا تا به حال برایتان سوال پیش آمده است که استراتژی دیجیتال مارکتینگ چیست و چرا اهمیت دارد؟ در عصر دیجیتال امروز، یک استراتژی بازاریابی دیجیتال موثر برای رشد و موفقیت کسب و کار ضروری است. همانطور که رانندگی بدون شناخت مسیر و داشتن نقشه ممکن نیست، انجام فعالیتهای بازاریابی در دنیای اینترنتی نیز بدون داشتن استراتژی دیجیتال مارکتینگ، ممکن نخواهد بود و به نتیجه نمیرسد. کسب و کارها با شناخت کامل مخاطبان هدف خود و یک استراتژی مارکتینگی به که خوبی اجرا شده، میتوانند به اهداف خود دست یابند. در ادامه این موضوع را دقیقتر بررسی خواهیم کرد. با آژانس دیجیتال مارکتینگ جینجر همراه باشید.
استراتژی دیجیتال مارکتینگ چیست؟
استراتژی دیجیتال مارکتینگ، ساختاری است که بر اساس اهداف تجاری یک کسب و کار، طراحی میشود. دیجیتال مارکترها، این استراتژی را به صورت آنلاین پیادهسازی میکنند و ممکن است در طی این فرایند، از کانالها و ابزارهای رایگان و غیر رایگان مختلف استفاده شود. داشتن استراتژی از آن جهت اهمیت دارد که استفاده از تمامی کانالهای بازاریابی برای همه کسب و کارها مفید نیست و میتواند باعث هدر رفتن بودجه و زمان شود. پس به کمک استراتژی دیجیتال مارکتینگ، شما میتوانید بهترین روشهای بازاریابی را بر اساس نیاز کسب و کار خود مشخص کنید و حتی در این موضوع میتوانید از متخصصان حوزه مشاوره دیجیتال مارکتینگ کمک بگیرید.
دلیل اهمیت استراتژی دیجیتال مارکتینگ برای کسب و کارها
یک استراتژی دیجیتال مارکتینگ از بسیاری جهات به یک کسب و کار کمک میکند؛ ازجمله:
-
جهتدهی به کمک استراتژی دیجیتال مارکتینگ
بسیاری از شرکتها بدون استراتژی بازاریابی دیجیتال، فعالیت میکنند و فاقد اهداف استراتژیک روشن هستند. نداشتن یک استراتژی مشخص، تخصیص منابع کافی به فعالیتهای بازاریابی را دشوار میکند و حتی بدون استراتژی بازاریابی دیجیتال، پیشبینی اینکه آیا به اهداف خود میرسید یا خیر، بسیار سخت خواهد شد.
-
درک بهتر از جایگاه خود با استراتژی دیجیتال مارکتینگ
فرقی نمیکند که آیا مدرک دیجیتال مارکتینگ دارید یا نه. بدون یک استراتژی روشن، شما احتمالا نمیتوانید تقاضا برای خدمات دیجیتال خود را تخمین بزنید. همچنین، این احتمال وجود دارد که پویایی بازار آنلاین، شامل رفتارهای مشتری و فعالیت رقبا را به طور کامل درک نکنید.
-
تحلیل رقبا به کمک استراتژی دیجیتال مارکتینگ
در دنیای آنلاین، رقابت بسیار بالاست. برای موفقیت، باید خودتان را از رقبا، متمایز نشان دهید. یک استراتژی دیجیتال مارکتینگ خوب میتواند به شما کمک کند تا به این هدف برسید.
-
شناسایی مشتریان بالقوه به کمک استراتژی دیجیتال مارکتینگ
درک مشتریان بالقوه در دنیای آنلاین که ارتباط رو در رو وجود ندارد، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است اما دشواریهای خاص خود را نیز دارد. شما باید نیازهای مشتریان بالقوه خود را شناسایی کنید. حتی گاهی اوقات، مشتریان از راهکار رفع نیازهای خود اطلاعی ندارند و شما باید آنها را ارائه کنید. این موارد، به هوشمندی در طراحی استراتژی دیجیتال مارکتینگ نیاز دارد. شما باید از طریق ابزارهای مختلف، دادههای کاربران را جمعآوری کرده و از آنها برای شناسایی و رشد نقاط قوت خود استفاده کنید.
-
جلوگیری از اتلاف زمان و منابع
گاهی اوقات، دپارتمانهای مختلف یک مجموعه، ابزارهای مختلفی را خریداری میکنند که امکانات و کاربردهای مشابهی دارند. شما میتوانید با یک استراتژی بازاریابی دیجیتال موثر، از چنین اقدام پرهزینهای خودداری کنید.
انواع استراتژی دیجیتال مارکتینگ
استراتژیهای دیجیتال مارکتینگ، تنوع بسیار زیادی دارند. به همین دلایل، انتخاب بهترین استراتژی بر اساس آزمون و خطا میتواند زمانبر باشد و هزینه زیادی روی دست شما بگذارد. بنابراین، بهتر است انتخاب بهترین استراتژی را به آژانس دیجیتال مارکتینگ خود بسپارید. در ادامه ما بخشهای مختلف یک استراتژی دیجیتال مارکتینگ را با شما بررسی خواهیم نمود.
-
بازاریابی محتوایی (Content marketing)
تولید محتوای جذاب، مناسب و کاربردی، کلید اصلی موفقیت در دنیای دیجیتال مارکتینگ است. در صورتی که محتوای شما نتواند توجه مخاطبان را به خوبی جلب کند، آسیب بزرگی به وب سایت شما وارد میشود. تمرکز بازاریابی محتوا، روی پاسخگویی به سوالات کاربران و کمک واقعی به آنها است. بازاریابی محتوایی، با ابزارهای مختلفی انجام میشود؛ مانند وبلاگ، لندینگ پیج، ویدئو، پادکست، اینفوگرافیک، کتابهای الکترونیکی و غیره.
اگر قصد دارید آگاهی از برند خود را افزایش دهید، مخاطبان جدیدی پیدا کرده و آنها را به مشتریان وفادار تبدیل کنید، قدرت سرمایهگذاری روی بازاریابی محتوا را دست کم نگیرید.
قطعا مخاطبان شما افراد مختلف با نیازهایی متفاوت هستند. برای مثال، کاربری که از وجود برند شما اطلاعی ندارد و وب سایت شما را با جستجو در گوگل پیدا کرده، در مقایسه با یک کاربری آماده خرید، نیازهای متفاوتی دارد. شما با درک این موضوع که دیجیتال مارکتینگ چیست، با ایجاد محتوای منحصر به فرد برای هر دسته از مخاطبان، میتوانید نظر آنها را برای استفاده از خدمات خود جلب کنید.
-
بازاریابی مبتنی بر حساب کاربری (ABM)
هدف از بازاریابی مبتنی بر حساب کاربری، این است که مشتریان بالقوه به خریدار تبدیل شوند. با ABM، حسابهایی را هدف قرار میدهید که برایتان مهمتر هستند و به احتمال زیاد به مشتری تبدیل میشوند. بازاریابی مبتنی بر حساب کاربری، برخلاف بازاریابی درونگرا که پیشتر در مورد آن صحبت کردیم، یک رویکرد شخصیسازی شده است. در این رویکرد، شما از اطلاعاتی که در مورد مشتریان خود میدانید، برای طراحی یک کمپین جهت رفع نیازهای خاص آنها استفاده میکنید. تیمهای فروش و بازاریابی برای شناسایی حساب کاربرانی که به احتمال زیاد خرید انجام میدهند، با یکدیگر همکاری میکنند و در نهایت کمپینهای شخصیسازی شده برای کاربران طراحی خواهند کرد. بنابراین ABM، چرخه فروش را تسریع میکند.
-
بهینهسازی موتورهای جستجو (SEO)
فرایند سئو به وبسایت شما کمک میکند تا در صفحات نتایج جستجو، در جایگاه و رتبه بالاتری قرار بگیرد. بنابراین شانس شما برای دیده شدن توسط مشتریان بالقوه افزایش مییابد. بدون سئو، دسترسی به مشتریانی که به خدمات و محصولات شما نیاز دارند، دشوار خواهد بود.
اگر سایت شما در نتایج جستجو رتبه بالایی داشته باشد، ترافیک بیشتری به آن هدایت خواهد شد. این موضوع بر میزان درآمد سایت شما تاثیر مستقیم میگذارد.
در سئو، از تکنیکهای مختلفی استفاده میشود. مهمترین تکنیکهای سئو عبارتند از:
- بهینهسازی محتوا برای کلمات کلیدی با هدف رفع نیازهای کاربر
- افزودن اطلاعات متا
- بهینهسازی کدهای سایت برای موتورهای جستجو
- افزایش سرعت سایت
-
بازاریابی شبکههای اجتماعی (Social media marketing)
میلیونها کسب و کار مختلف در سراسر جهان، از بازاریابی شبکههای اجتماعی برای دسترسی به مشتریان بالقوه خود استفاده میکنند و نیازی نیست بابت استفاده از آنها، هزینهای بپردازند. خوشبختانه روز به روز به تعداد مخاطبان شبکههای اجتماعی افزوده میشود. این یعنی، شما به کاربران بسیار زیادی دسترسی خواهید داشت که در آینده ممکن است به مشتری تبدیل شوند.
-
تبلیغات رسانههای اجتماعی
به دلیل استفاده گسترده افراد جامعه از شبکههای اجتماعی، تبلیغات در آنها بازدهی فوقالعاده بالایی دارد. تبلیغات رسانههای اجتماعی یکی از سادهترین و مؤثرترین راههایی است که با استفاده از آن میتوان اطمینان حاصل کرد که پیام شما به مخاطبان هدفتان میرسد.
پلتفرمهای رسانههای اجتماعی محبوب، عبارتند از فیس بوک، توییتر، لینکدین و اینستاگرام. در صورتی که تولید محتوا در این پلتفرمها را خودتان انجام دهید، محتواها برای همیشه در دسترس خواهند بود و کاربرانی که در آینده با شما آشنا میشوند نیز میتوانند از آنها استفاده کنند. با این حال، میتوانید برای دریافت نتیجه و افزایش فروش سریعتر، از تبلیغات کمک بگیرید. البته توجه داشته باشید، به محض اینکه هزینه تبلیغات شما به پایان برسد، ترافیک وب سایت، لایکها و فالوورها نیز به پایان خواهد رسید.
مزایای بازاریابی شبکههای اجتماعی عبارتند از:
- هزینه مقرون به صرفه
- با بودجه نسبتاً کم میتوانید فعالیت خود در شبکههای اجتماعی را شروع کنید.
- تعامل بهتر با مخاطبان
- بهبود وفاداری به برند
- حدود 45 درصد از جمعیت جهان، کاربران شبکههای اجتماعی هستند و اکثر آنها حدود سه ساعت در روز، از پلتفرمهای شبکههای اجتماعی استفاده میکنند.
- تحقیقات نشان میدهد که ۷۱ درصد از افرادی که تجربه مثبتی از یک برند در رسانههای اجتماعی دارند، احتمالاً آن را به دوستان و خانواده خود نیز توصیه میکنند.
-
ایمیل مارکتینگ (Email marketing)
ایمیل مارکتینگ چیست؟ بازاریابی ایمیلی یا ایمیل مارکتینگ، روشی است که در آن برای برقراری ارتباط با مخاطبان، تبدیل مشتریان بالقوه به خریداران و بعد به طرفداران وفادار برند، از ارسال ایمیلهای تبلیغاتی و اطلاعاتی استفاده میشود. موضوع ایمیلهای ارسالی به کاربران، میتواند تخفیفهای انحصاری، تبلیغ محتوای وبسایت، فروشهای آتی یا پیامهای کلی از طرف کسبوکار شما باشد.
دلایلی که کسب و کارها را به استفاده از ایمیل مارکتینگ ترغیب میکند عبارتند از افزایش ترافیک وب سایت، مقرون به صرفه بودن در مقایسه با سایر استراتژیهای بازاریابی و ارائه پیامهای هدفمند.
-
پرداخت به ازای کلیک (PPC)
پرداخت به ازای کلیک، یک استراتژی عالی برای کسب و کارهایی است که میخواهند سریع به نتیجه برسند. تبلیغات پرداخت به ازای کلیک، متنوع هستند. برای نمونه، تبلیغات گوگل ادز، نوعی تبلیغ کلیکی است. در این روش، شما به مقدار مشخصی اکانت خود را شارژ میکنید و به ازای کلیک هر مخاطب روی تبلیغات، از شما هزینه کم میشود.
پرداخت به ازای کلیک، میتواند راهی موثر برای دستیابی به افرادی باشد که در جستجوی عبارات مرتبط با کسب و کار شما هستند. با این حال، افرادی که بودجه محدودی برای بازاریابی در اختیار دارند، باید بدانند که بسته به اندازه و دامنه کمپین، هزینه تبلیغات کلیکی میتواند از صد تا هزاران دلار در ماه، متغیر باشد. هنگامی که یک کمپین تمام میشود، ترافیک ایجاد شده توسط آن نیز متوقف خواهد شد.
-
ویدئو مارکتینگ (Video marketing)
در ویدئو مارکتینگ یا بازاریابی ویدئویی، محصولات یا خدمات شما، به نمایش گذاشته میشود. همچنین میتوانید با استفاده از ویدئو مارکتینگ، به صورت هوشمندانه، آنچه که ارائه میدهید را تبلیغ کنید. یک استراتژی خوب، این است که ویدئوها را به وبسایت، یا رسانههای اجتماعی خود اضافه کنید تا به مخاطبان بیشتری نمایش داده شوند. این کار، میتواند نرخ تبدیل را تا %34 افزایش دهد. تبلیغات در یوتیوب یکی از موارد شناخته شده و موثر ویدئو مارکتینگ برای کسب و کارها شناخته میشود. پیشنهاد میکنیم شما هم به این روش تبلیغاتی برای شرکت خود توجه داشته باشید.
-
رویدادهای آنلاین و حضوری
برگزاری یک رویداد، سر و صدای بسیاری ایجاد میکند و باعث میشود تا آوازه شما به گوش کاربران زیادی برسد. رویدادها به روشهای مختلفی برگزار میشوند، مانند نمایشگاه تجاری، کنفرانس و وبینار. رویدادها، فرصتی را برای برندها فراهم میکنند تا خدمات خود را به نمایش بگذارند، روابط جدیدی ایجاد کنند، بازخورد جمعآوری کرده و در نهایت، فروش را افزایش دهند.
-
چت بات مارکتینگ (Chatbot marketing)
با پیشرفت هوش مصنوعی، استفاده از چت بات مارکتینگ و بازاریابی چت زنده، رایجتر از گذشته شده است. رباتهای چت، اکنون بهعنوان ابزاری ارزشمند برای بازاریابی و همچنین ارائه خدمات به مشتریان دیده میشوند.
معمولا از چت باتها برای اهداف زیر استفاده میشود:
- رسیدگی به شکایات مشتریان
- پاسخ سریع به سوالات مربوط به محصولات یا خدمات
- تبلیغ رویدادها و جشنوارهها
- خودکارسازی کارهای تکراری
- جمعآوری بازخورد مشتریان
- پیشنهاد محصولات به کاربران
- افزایش فروش
چت باتهای هوشمند، قادر به شبیه سازی مکالمات انسانی هستند و میتوانند در تمام روزهای سال، 24 ساعته به مشتریان، خدمترسانی کنند. علاوه بر این، چت باتها مثل چت جی پی تی، به صورت همزمان با تعداد زیادی از کاربران، گفتگو میکنند؛ بنابراین دیگر نیازی نیست برای یافتن پاسخ سوال خود، مدت زمان زیادی در صف پاسخدهی منتظر بمانند.
-
رسانه اکتسابی
رسانههای اکتسابی به زبان ساده، به معنای پوشش و معرفی کسب و کار، محصولات یا رویدادهای شما است که توسط شخص ثالثی نوشته شده و شما برای آن هزینهای پرداخت نکردهاید. برای مثال، وقتی یک مجله آنلاین یا سایت خبری، درباره محصولات و خدماتتان، مطلبی مینویسد، شما یک رسانه به دست میآورید. در صورتی که از این سایتها به سایت شما لینک داده شود، روی سئوی سایت شما، تاثیر مثبتی خواهد گذاشت و باعث میشود تا در موتورهای جستجو، رتبه بهتری به دست آورید.
-
بازاریابی دهان به دهان
بازاریابی دهان به دهان، یکی از قدیمیترین و موثرترین روشهای دیجیتال مارکتینگ است. میتوانید از دوستان و خانواده خود، درخواست کنید که در این کار به شما کمک کنند. برای این منظور، از کاربران سایت خود بخواهید که با استفاده از دکمه اشتراکگذاری، محتوای شما را برای دوستان خود ارسال کنند یا پستهای شما را در شبکههای اجتماعی خود به اشتراک بگذارند. همچنین میتوانید برای افزایش انگیزه کاربران جهت اشتراکگذاری، جایزه در نظر بگیرید. علاوه بر این، میتوانید به همایشها و مراسمات مختلفی بروید که افراد موثر در آنجا حضور دارند، خودتان را به دیگران معرفی کنید، شبکههای اجتماعی آنها را دنبال کرده و از آنها نیز بخواهید که شما را دنبال کنند.
مدل اسمارت در تدوین استراتژی دیجیتال مارکتینگ
کلمه اسمارت (SMART) از مخفف پنج کلمه زیر تشکیل شده است:
- مشخص (Specific)
- قابل اندازهگیری (Measurable)
- قابل دستیابی (Attainable)
- مرتبط (Relevant)
- بازه زمانی (Time-Bound)
هدفگذاری اسمارت در دیجیتال مارکتینگ، به شیوه استفاده از تکنولوژی و بینشهای مبتنی بر داده، اشاره دارد که در آن تلاش میشود با پیامهای تبلیغاتی، توجه مخاطبان هدفتان را به خود جلب کنید. بدون هدفگذاری اسمارت، تلاشهای دیجیتال مارکتینگ به بیراهه میرود اما در صورتی که اهداف به صورت واضح و روشن، بیان شده باشند، بهرهوری اعضای تیم مارکتینگ نیز بیشتر خواهد شد.
برای مثال، فرض کنید که شما صاحب یک فروشگاه اینترنتی هستید که کفش و لوازم ورزشی میفروشید. شما میخواهید یک کمپین بازاریابی دیجیتال، راهاندازی کرده و خط جدید کفشهای خود را تبلیغ کنید. برای اینکه اثربخشی کمپین خود را به حداکثر برسانید، تصمیم میگیرید که از هدفگذاری اسمارت استفاده کنید. مراحلی که برای این منظور طی میکنید، به شرح زیر هستند:
مرحله 1: تقسیمبندی مخاطبان
ابتدا مخاطبان خود را بر اساس فاکتورهایی از جمله سن، جنس، موقعیت جغرافیایی، علایق یا رفتار خرید، دستهبندی میکنید. برای مثال، افرادی که کفشهای مخصوص دویدن را قبلا از شما خریداری کردهاند، در یک دسته قرار میدهید.
مرحله 2: یکپارچهسازی دادهها
در مرحله دوم، دادههای مشتریان خود را با سایر منابع داده مانند رفتار جستجو در سایت، فعالیت در رسانههای اجتماعی و دادههای جمعیتی، ادغام و یکپارچهسازی میکنید. این کار به شما کمک میکند تا بینشهای بهتر و مفیدتری درباره اولویتها و نحوه فعالیت مشتریان خود در دنیای اینترنت، جمعآوری کنید.
مرحله 3: نمایهسازی مخاطبان مشابه
دادههای یکپارچه که در مرحله قبل به دست آوردید، به شما کمک میکند تا مخاطبانی که رفتار مشابه دارند را شناسایی کنید. سپس میتوانید پرسونای کاربرانی با رفتار مشابه را طراحی کنید.
مرحله 4: نمایش تبلیغات
صاحبان وبسایت که به موضوع بازاریابی چیست واقف هستند، شارژ اکانت گوگل ادز را خریداری میکنند تا هنگامی که کاربران، عبارات مرتبط با دویدن را در گوگل جستجو میکنند، تبلیغات شما به آنها نشان داده شود. محتوای تبلیغات باید بر اساس شناختی که در مراحل قبل از مخاطبان هدف خود به دست آوردهاید، طراحی شده باشد تا موثر عمل کند.
مرحله 5: ارزیابی تبلیغ و بهینهسازی آن
شما در طول زمان تبلیغ باید عملکرد آن را ارزیابی کرده و معیارهایی مانند نرخ کلیک، تبدیلها و بازگشت هزینه تبلیغات را اندازهگیری کنید. این دادهها به شما کمک میکنند تا تشخیص دهید که چه تکنیکها و روشهایی باعث میشوند تا شما کمپینهای تبلیغاتی با بازدهی بالاتری داشته باشید. بر این اساس، میتوانید کمپینهای خود را بلافاصله بهینه کنید.
استراتژی دیجیتال مارکتینگ بر اساس فریمورک RACE
ابتدا بیایید به این موضوع بپردازیم که فریمورک RACEچیست؟ RACE مخفف چهار کلمه تشکیل دهنده آن است که عبارتند از:
- دسترسی (Reach)
- اقدام (Act)
- تبدیل (Convert)
- تعامل (Engage)
بیایید هر مرحله را به صورت عمیق، بررسی کنیم.
دسترسی
در مرحله دسترسی، هدف شما افزایش آگاهی از برند، محصول یا خدمات خود با استفاده از رسانههای آنلاین و آفلاین خواهد بود. شما میتوانید موفقیت تلاشهایتان را با ردیابی ترافیک ایجاد شده توسط کمپینهای تبلیغاتی، به وب سایت یا صفحات رسانههای اجتماعی خود، اندازهگیری کنید.
اقدام
در این مرحله شما باید شروع به تولید لید یا سرنخ برای کسب و کار خود کنید. لید، فردی است که به روشهای مختلفی با کسب و کار شما آشنا شده و مایل به استفاده از محصولات و خدمات شماست. در این مرحله، میتوانید از اقداماتی مانند ایجاد خبرنامه ایمیلی و فعالیت بیشتر در شبکههای اجتماعی، استفاده کنید.
تبدیل
شما باید کاربران عادی را به مشتری تبدیل کنید. از آنجایی که در این مرحله، تصمیمگیری و اقدام به خرید انجام میشود، مهم است که بتوانید با اقدامات خود، کاربران را راضی به خرید کنید.
تعامل
سعی کنید با مشتریان خود، یک رابطه طولانی برقرار کنید تا به مشتریان وفاداری تبدیل شوند که در آینده نیز از شما خرید میکنند. با این حال، کاری که باید انجام دهید، فراتر از تعامل است. برای مثال شما باید سابقه خرید مشتریان خود را ارزیابی کرده و از آنها بخواهید تا با شرکت در نظرسنجی به شما بازخورد ارائه دهند. مشتریان، زمانی که ببینند بازخوردهایشان موثر بوده، احساس خوبی پیدا میکنند و به احتمال زیاد، باز هم برای خرید به سراغ شما میآیند.
مراحل تدوین یک استراتژی دیجیتال مارکتینگ
برای تدوین استراتژی دیجیتال مارکتینگ لازم است تا مراحل خاصی را طی کنید ازجمله:
1. شخصیت (پرسونا) مخاطب خود را شناسایی کنید
پیش از راهاندازی یک کسبوکار جدید، باید به خوبی درک کرده باشید افرادی که خواهان محصول شما هستند، چه نوع شخصیت و نیازهایی دارند. شناخت بازار هدفی که قصد دارید بازاریابی دیجیتال خود را در آن اجرا کنید، به شما کمک میکند تا بفهمید کاربران هدف را چگونه پیدا کرده و با آنها ارتباط برقرار کنید.
2. اهداف و مقاصد خود را مشخص کنید
کسبوکار شما اهداف و مقاصد خاص خود را دارد و باید از استراتژی بازاریابی دیجیتال مخصوصی برای رسیدن به آنها استفاده کنید.
چند نمونه از اهدافی که ممکن است داشته باشید:
- آگاهی از برند را افزایش دهید.
- مدیر عامل را به یک مرجع معتبر صنعت تبدیل کنید.
- تعامل را در کانالهای رسانههای اجتماعی خود افزایش دهید.
- بازدیدکنندگان را به لندینگ پیجهای محصولات خود هدایت کنید.
- تعداد مشترکین و درصد باز شدن لیست ایمیل خود را افزایش دهید.
3. درباره رقبای خود تحقیق کنید
نیازی به اختراع مجدد چرخ نیست. میتوانید به سایر کسبوکارهای فعال در صنعت خود نگاهی بیندازید و ببینید چه کاری را خیلی خوب انجام میدهند و استراتژی و موفقیت آنها را تکرار کنید. البته توجه داشته باشید که شما نباید استراتژی دیجیتال مارکتینگ کسی را مستقیماً کپی کنید، اما تحقیق درباره آنها قطعاً مفید است. تنها کافیست از آنها الهام بگیرید یا حتی بیاموزید که چه کاری را نباید انجام دهید.
4. کانالهای بازاریابی دیجیتال خود را تعریف کنید
شما باید کانالهای بازاریابی دیجیتال را بر اساس پرسونای مشتریان و اهداف خود، انتخاب کنید.
کانالهای مختلفی برای اهداف مختلف استفاده میشود، مانند:
- ایمیل مارکتینگ برای حفظ مشتریان فعلی شما
- بازاریابی رسانههای اجتماعی برای افزایش آگاهی از برند و فروش
- تبلیغات کلیکی برای فروش به افراد آماده خرید
- بازاریابی محتوا برای آموزش مشتریان بالقوه شما در مورد محصول شما
- بازاریابی وابسته برای پایگاه مشتریان
- و غیره
5. استراتژی محتوای خود را تعریف کنید
ممکن است عبارت «محتوا پادشاه است» را بارها شنیده باشید. محتوا، تعیین کننده موفقیت همه استراتژیهای بازاریابی دیجیتال است.
استراتژی محتوای شما باید همه کانالهایی که میخواهید استفاده کنید را پوشش دهد و اطمینان حاصل شود که محتوای همه کانالها مکمل یکدیگر هستند.
به عنوان مثال، خبرنامه ایمیل شما باید به پستهای وبلاگ جدیدتان، اشاره کند و پست اینستاگرامی که به اشتراک میگذارید، باید به ویدئوی پست شده در یوتیوب شما لینک شود.
استراتژی محتوایی، صدای برند شما را به گوش مخاطبان میرساند. به همین دلیل، در همه کانالهایی که استفاده میکنید، الگوهای طراحی، پالت رنگ و لحن (رسمی یا محاورهای) باید یکسان باشد.
6. محتوای خود را تقویت کنید
تقویت محتوا میتواند با روشهای مختلفی انجام شود از جمله:
- انجام لینکسازی
- درخواست از شرکتها در صنایع مرتبط برای اشاره به کسبوکار شما در محتوای خود
- به اشتراک گذاشتن پستهای وبلاگ شما در کانالهای اجتماعی خودتان
- خرید رپورتاژ
- استفاده از تبلیغات گوگل
- کار با اینفلوئنسرها برای برجسته کردن کمپینهای مناسبتی
سخن پایانی
ما در این مقاله توضیح دادیم که یک استراتژی دیجیتال مارکتینگ چیست و چرا اهمیت دارد. یک استراتژی بازاریابی دیجیتال، ابزاری ضروری برای کسب و کارها در دنیای آنلاین پررقابت امروزی است. در واقع، استراتژی بازاریابی دیجیتال، نقشه راه کسب و کارهای اینترنتی است که آنها را به سمت دستیابی به اهداف بازاریابی، گسترش دامنه دسترسی به مخاطبان هدف و ایجاد تعامل با آنها، هدایت میکند.
اگر شما هم دارای یک کسب و کار اینترنتی هستید اما هنوز استراتژی دیجیتال مارکتینگ خود را طراحی نکردهاید، دست به کار شوید و هرچه زودتر این کار را انجام دهید. شرکتهای مختلفی در ایران در حوزه بازاریابی دیجیتال فعال هستند و شما میتوانید براساس نیاز و خواسته خود یکی از این شرکتها را انتخاب کنید. شما با درک اینکه بازاریابی و کمپین تبلیغاتی چیست، میتوانید استراتژیهای مارکتینگ کسبوکار را به گونه ای بچینید که افزایش فروش حاصل شود. همچنین پیشنهاد میکنیم به صفحه مشاوره دیجیتال مارکتینگ مراجعه نموده و با دریافت مشاوره رایگان، با فرایند کار بیشتر آشنا شوید.