اگر دستی در حوزه دیجیتال مارکتینگ داشته باشید میدانید که کلمه کلیدی چیست. کلمه کلیدی یکی از مفاهیم اساسی در حوزه سئو است که نقش مهمی در افزایش دیده شدن وبسایتها در نتایج جستجوی موتورهای مختلف دارد.
انتخاب کلمات کلیدی مناسب میتواند ترافیک وبسایت را بهطور قابلتوجهی افزایش دهد و به جذب مخاطبان هدفمند کمک کند. در این مقاله از سایت آژانس دیجیتال مارکتینگ جینجر، به بررسی اهمیت کلمه کلیدی، روشهای انتخاب آن و چگونگی استفاده بهینه از کلمات کلیدی در محتوای وبسایت خواهیم پرداخت.
انتخاب کلمات کلیدی مناسب برای محتوای خود فرآیندی پیچیده است. شما باید کلماتی را انتخاب کنید که هم مرتبط با محتوای شما باشند و هم به اندازه کافی جستجو شوند تا ترافیک قابلتوجهی را به همراه بیاورند. همچنین باید به سطح رقابت برای آن کلمات کلیدی توجه کنید، زیرا رتبهبندی در بالای نتایج جستجو برای کلمات کلیدی بسیار رقابتی دشوارتر خواهد بود.
کلمه کلیدی چیست؟
کلمه کلیدی(Keyword، تلفظ: کیورد(عبارت است از یک یا چند واژه که محتوای شما درباره آن نوشته میشود. کلمه کلیدی، عبارتی است که افراد هنگام جستجوی اطلاعات در اینترنت از آن استفاده میکنند؛ به عبارت دیگر، کلماتی هستند که به بهترین وجه، موضوع یا محتوای یک صفحه وب یا یک پست وبلاگ را توصیف میکنند.
برای مثال، فرض کنید که کلمه کلیدی مقاله شما، «ایدههای صبحانه سالم» است. محتویات مقالهای که برای این کلمه کلیدی نوشته میشود، فقط باید حول این موضوع باشد و از پرداختن به موضوعات دیگر، خودداری کنید. این عبارت باید در سراسر مقاله شما، چندین بار تکرار شود.
تعیین کلمه کلیدی به موتورهای جستجو (مانند گوگل، یاهو، بینگ و غیره)کمک میکند تا درک خوبی از موضوع مقاله شما به دست آورند؛ اما این موضوع چه اهمیتی دارد؟ موتورهای جستجو، هنگام جستجوی کلمات کلیدی توسط کاربران، مقالاتی که بهصورت جامع و کامل نوشته شده باشند را در صفحه نتایج جستجو (SERP) نشان میدهند. کارشناسان تولید محتوا باید بتوانند شناخت کاملی از مفهوم کلمه کلیدی داشته باشند و هم بهدرستی از کلمه کلیدی استفاده کنند؛ زیرا استفاده صحیح از کلمه کلیدی، یکی از معیارهای سئو است.
اهمیت کلمات کلیدی در سئو
استفاده از کلمه کلیدی، برای سئو اهمیت دارد. موتورهای جستجو، با توجه به کلمه کلیدی، وبسایتهای مرتبط با عبارت جستجو شده توسط کاربران را به آنها نشان میدهند. عدم استفاده صحیح از کلمه کلیدی، به رتبهبندی مقاله شما در نتایج جستجو آسیب میرساند. با این حال، با شناخت درست کیوردها، باید در استفاده از کلمه کلیدی، محتاط باشید. استفاده بیش از حد از کلمه کلیدی باعث میشود تا موتورهای جستجو، سایت شما را جریمه کنند و آن را در نتایج برتر صفحه جستجو به کاربر نشان ندهند.
در گذشته، مدیران وبسایتها معتقد بودند که چگالی استفاده از کلمه کلیدی در مقاله باید یک تا سه درصد باشد. امروزه، به دلیل پیشرفت موتورهای جستجو در درک زبان طبیعی انسانها، این قانون رد شده است.
شما با تکرار کلمات کلیدی بین ۳ تا ۵ مرتبه، میتوانید به نتیجه خوبی برسید به شرطی که سایر معیارهای یک محتوای اصولی و بهینه را رعایت کنید. شما میتوانید برای بهرهوری بالا از Keywordها، از متخصصان خدمات سئو سایت مشاوره بگیرید.
چگونه کلمات کلیدی را انتخاب کنیم؟
استفاده درست از کلمات کلیدی مناسب نقشی حیاتی در بازاریابی آنلاین و جذب مخاطب هدف ایفا میکند. انتخاب کلمات کلیدی مناسب برای محتوای شما فرآیندی است که نیاز به تحقیق و بررسی دارد. تا کنون به مفهوم کلمه کلیدی پی بردیم، در ادامه برای انتخاب کلمات کلیدی، مراحل زیر را دنبال کنید.
-
مرحله ۱: شناسایی مخاطبان هدف
تعیین کنید که محتوای شما برای چه کسانی نوشته میشود. علایق و نیازهای این افراد را در نظر بگیرید. درک مخاطبان خود، به شما کمک میکند تا موضوعات و کلمات کلیدی متناسب با نیازهای آنها را انتخاب کنید.
-
مرحله ۲: تهیه فهرستی از موضوعات مهم و مرتبط با کسبوکار
برای شروع این فرایند، موضوعاتی را انتخاب کنید که مایل هستید کاربران با جستجوی آنها در گوگل، شما را پیدا کنند. خودتان را به جای کاربران هدفتان قرار دهید. فکر میکنید که آنها به چه موضوعاتی علاقه دارند؟ در مورد چه چیزهایی جستجو میکنند؟ یا به دنبال حل چه مشکلاتی هستند؟
-
مرحله ۳: محدود کردن موضوعات خود
از آنجایی که رقابت سختی روی موضوعات کلی و عمومی وجود دارد، بعید است که سایت شما هنگام شروع کار بتواند در این موضوعات، رتبه بگیرد. شما باید موضوعات محدودتری را انتخاب کنید که برای مخاطبان، جذاب هستند و میتوانید در آنها رتبه بگیرید.
-
مرحله ۴: تحقیق کلمات کلیدی
جهت نوشتن تقویم محتوایی، از ابزار تحقیق کلمات کلیدی برای پیدا کردن کلمات کلیدی خاص و مرتبط با موضوعات خود استفاده کنید. به دنبال کلمات کلیدی با تعداد جستجوی بالا و کم رقابت باشید.
-
مرحله ۵: انتخاب کلمات کلیدی طولانی
کلمات کلیدی طولانی به دلیل خاص بودن، معمولا حجم جستجوی کمتری دارند اما به دست آوردن رتبه در نتایج جستجو و جذب ترافیک هدفمند با این کلمات، راحتتر خواهد بود.
-
مرحله ۶: تحلیل رقابت کلمات کلیدی
با اشراف کامل بر اینکه کلمه کلیدی چیست، سطح رقابت را برای کلمات کلیدی انتخابی خود، ارزیابی کنید. به عواملی مانند تعداد وبسایتهایی که آن کلمات کلیدی را هدف قرار دادهاند، کیفیت محتوا و اعتبار دامنه آنها، توجه کنید.
-
مرحله ۷: بررسی ارتباط کلمات کلیدی
اطمینان حاصل کنید که کلمات کلیدی انتخاب شده، مستقیما با محتوای شما در ارتباط هستند. آنها باید بهطور دقیق، موضوع مقاله سایت شما را نشان دهند. حجم بالای جستجوی کلمات کلیدی، نشان دهنده تقاضا است؛ اما اگر کلمه کلیدی با محتوای شما مرتبط نباشد، تاثیر منفی روی سئو سایت شما میگذارد.
-
مرحله ۸: تولید محتوا با توجه به نیاز کاربر
هدف کلمات کلیدی را درک کنید. هدف برخی کلمات، فروش کالا یا خدمات است. برخی دیگر، با هدف کسب اطلاعات، توسط کاربران جستجو میشوند؛ بنابراین محتوای خود را به گونهای بنویسید که هدف کاربر را ارائه کند.
-
مرحله ۹: استفاده از کلمات کلیدی مترادف
استفاده از کلمات کلیدی مترادف به شما کمک میکند تا طیف وسیعتری از جستجوها را به سایت خود جذب کنید.
-
مرحله ۱۰: نظارت و اصلاح پس از انتشار
شما میتوانید استراتژی کلمات کلیدی خود را در طول زمان، بر اساس اطلاعات به دست آمده از ابزارهایی مانند سرچ کنسول و…، اصلاح کنید.
انواع کلمات کلیدی
انتخاب کلمات کلیدی مناسب برای محتوای شما میتواند یک چالش باشد، بهخصوص اگر تازه با دنیای سئو آشنا شده باشید؛ اما با استفاده از ابزار تحقیق کلمات کلیدی و انواع کیورد میتوانید این مسئله را تسهیل کنید. در ادامه، به انواع کلمات کلیدی میپردازیم که عبارتاند از:
-
کلمه کلیدی دم کوتاه (Short Tail Keyword)
کلمه کلیدی کوتاه که با عنوان Head Keyword نیز شناخته میشود، به عبارات اصلی و عمومی گفته میشود که بین 1 تا 3 کلمه هستند و توسط کاربران اینترنت جستجو میشوند. کلمات کلیدی دم کوتاه عموماً حجم جستجوی بالاتری نسبت به کلمات کلیدی دم بلند دارند و رقابت روی آنها بیشتر است.
مثال کلمات کلیدی دم کوتاه:
- سئو
- گوگل ادز
- بازاریابی محتوایی
-
کلمه کلیدی دم متوسط (Middle Tail Keyword)
کلمات کلیدی دم متوسط یا عبارتی، متشکل از ۳ تا ۴ کلمه هستند. وبسایتهایی که بر روی کلمات کلیدی متوسط تمرکز میکنند، معمولاً شانس خوبی برای دریافت ترافیک دارند. گرفتن رتبه با کلمات کلیدی دم متوسط، در مقایسه با کلمات کلیدی دم کوتاه، آسانتر است.
مثال کلمات کلیدی دم متوسط:
- استراتژی بازاریابی محتوایی
- آموزش چت جی پی تی
- تولید محتوا در اینستاگرام
-
کلمه کلیدی دم بلند (Long Tail Keyword)
کلمات کلیدی دم بلند، عباراتی ۳ تا ۵ کلمهای هستند. این کلمات کلیدی به علت خاص بودن نسبت به کلمات کلیدی دم کوتاه و دم متوسط، رقابت کمتری دارند و به شما امکان میدهند تا جمعیتشناسی خاص را هدف قرار دهید.
مثال کلمات کلیدی دم بلند:
- استفاده از دستورالعمل یا پرامپت (prompt) در چت جی پی تی
- بهترین ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی رایگان و غیر رایگان
- ابزارهای رایگان گوگل برای بازاریابی محتوایی
بهترین ابزارهای پیدا کردن کلمه کلیدی
ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی مانند Google Keyword Planner، SEMrush و Ahrefs، بینش جامعی در مورد حجم جستجو، میزان رقابت و کلمات کلیدی مرتبط، ارائه میدهند.
با استفاده از این ابزارها، شما میتوانید کلمات کلیدی مشابه و دم بلند که توسط کاربران جستجو میشوند را کشف کنید. تحلیل میزان رقابت این کلمات، به شما در انتخاب کلمات کلیدی بهتر، کمک میکند. Google Trends، ابزار دیگری است که با استفاده از آن میتوانید روندهای رو به رشد و کلمات کلیدی فصلی را شناسایی کنید. یکی دیگر از تکنیکهای موثر پیدا کردن کلمه کلیدی، تحلیل سایت رقبا، بررسی محتوا و جایگاه آنها در صفحه نتایج جستجوی گوگل است.
نحوه پیگیری تاثیر کلمات کلیدی در محتوا
شاید شما تصور کنید که با انتخاب کلمات کلیدی مناسب با محتوای وبسایت خود، کار تمام شده و میتوانید رتبههای مناسبی از گوگل دریافت کنید؛ اما اینطور نیست. بعد از انتخاب کلمات کلیدی، باید پیگیری کنید که آیا این کلمات توانستهاند جایگاه مناسبی در موتورهای جستجو پیدا کنند؟
برای پیگیری تاثیر کلمات کلیدی میتوانید از ابزارهای تجزیهوتحلیل وبسایت مانند nightwatch.io، search console و Google Analytics استفاده کنید تا متوجه شوید که کلمات کلیدی بهکاربرده شده در محتوای شما چه رتبهای گرفته و چه میزان از ترافیک را به خود اختصاص دادهاند.
کاربرد دیگر ابزارهای گفته شده این است که با استفاده از آنها میتوانید متوجه شوید که کاربران با سرچ چه کلماتی وارد وبسایت شما میشوند. اگر کاربران با کلماتی غیر از کلمات کلیدی مشخص شده، وارد سایت ما شوند، باید آن کلمات را در میان محتوای خود بگنجانیم و با آنها مانند کلمات کلیدی سایت خود برخورد کنیم. حتی میتوانیم بر روی این کلمات کار کرده و سئو سایت خود را بر اساس آنها پیش ببریم.
شما با دانش اینکه سئو چیست و ترکیب ابزارهایی که معرفی شد با تکنیک تحلیل رقبا، میتوانید بهترین کلمات کلیدی را پیدا کرده و از آنها برای بهبود رتبه سئوی سایت خود، استفاده کنید.
چگالی کلمات کلیدی چیست؟
در دنیای سئو، چگالی کلمه کلیدی مانند ترازویی عمل میکند که به شما نشان میدهد آیا در استفاده از کلمات کلیدی در محتوایتان تعادل را رعایت کردهاید یا خیر. این معیار، به شما کمک میکند تا بفهمید که آیا یک کلمه کلیدی خاص در متن شما بیش از حد یا کمتر از حد لازم تکرار شده است.
بهطور ساده، چگالی کلمه کلیدی به نسبت تعداد دفعات تکرار یک کلمه کلیدی خاص به تعداد کل کلمات در یک صفحه وب گفته میشود. این معیار را میتوان بهصورت درصدی بیان کرد. در گذشته، موتورهای جستجو از چگالی کلمه کلیدی بهعنوان یکی از فاکتورهای اصلی برای رتبهبندی صفحات وب استفاده میکردند. هر چه چگالی کلمه کلیدی در یک صفحه بیشتر بود، آن صفحه رتبه بالاتری برای آن کلمه کلیدی کسب میکرد.
با این حال، امروزه الگوریتمهای موتورهای جستجو پیچیدهتر شدهاند و به جای تمرکز صرف بر روی چگالی کلمه کلیدی، به فاکتورهای دیگری مانند کیفیت محتوا، تجربه کاربری و سیگنالهای اجتماعی نیز توجه میکنند.
با این وجود، چگالی کلمه کلیدی همچنان میتواند ابزاری مفید برای بهینهسازی محتوای شما باشد. استفاده از کلمات کلیدی بهصورت طبیعی و متعادل در متن شما میتواند به موتورهای جستجو کمک کند تا موضوع محتوای شما را بهدرستی درک کنند و آن را به کاربران مرتبط نشان دهند.
کلمات کلیدی و کاربرد آن در استراتژی محتوا
شاید شما نیز در حین تولید یک محتوا به این موضوع برخورد کرده باشید که با یک کلمه کلیدی، قبلا تولید محتوا کردهاید و از آنجایی که شما اطلاعاتی در مورد کلمات کلیدی انتخاب شده نداشتید، مجددا در مورد آن به تولید محتوا پرداختید. بهمنظور جلوگیری از این مسئله، بهتر است که برای پیشبرد و شکل دادن به استراتژی محتوای خود، آن کلمات کلیدی را لیست کرده و اطلاعات کاملی از تمامی کلمات کلیدی داشته باشید.
سخن پایانی
ما در این مقاله از سایت دیجیتال مارکتینگ جینجر ادز، توضیح دادیم که کلمه کلیدی چیست. دانستیم که کلمه کلیدی، هدف اصلی مقاله را مشخص میکند و کاربران با جستجوی آن در موتورهای جستجو، به سایت شما میرسند.
البته برای گرفتن رتبه خوب در نتایج جستجو، باید در انتخاب کلمه کلیدی، دقت لازم را داشته باشید و در شروع کار روی کلمات کلیدی طولانی تمرکز کنید. امیدوار هستیم که این مقاله برای شما مفید بوده و به سوالات شما پاسخ داده باشد. اگر در زمینه انتخاب کلمات کلیدی یا ابزارها و تکنیکهای معرفی شده، سوالی دارید، از ما بپرسید. کارشناسان ما به شما پاسخ خواهند داد.
همچنین به یاد داشته باشید که تحقیق کلمه کلیدی کاری تخصصی است و شما میتوانید با استفاده از روشهای جلوگیری از کیورد استافینگ، مانع استفاده بیش از حد و غیرطبیعی از کلمات کلیدی در محتوا با هدف فریب موتورهای جستجو و کسب رتبههای بالاتر شوید.