تولید محتوا چیست؟ در دنیای امروز که اطلاعات مانند طلا ارزشمند است، تولید محتوا(Content Creation) به ابزاری قدرتمند برای جذب مخاطبان، معرفی برند و رسیدن به موفقیت تبدیل شده است؛ اما تولید محتوایی که بتواند در این دنیای پررقابت مخاطبان را مجذوب خود کند و آنها را به دنبال کنندگان وفادار تبدیل کند، کار سادهای نیست. کسبوکارهای مختلف، از روشهای متفاوتی برای جذب مشتری و تعامل با کاربران استفاده میکنند. تولید محتوا یکی از راههایی است که به کمک آن، اطلاعات مفید، کاربردی، آموزشی و سرگرمکننده به مشتریان ارائه داده میشود.
تولید محتوا میتواند بهعنوان یک استراتژی بازاریابی مؤثر در جذب مخاطبان و بالا بردن شناخت برند استفاده شود. همچنین برای تولید درآمد، بهبود سئو، اشتراکگذاری ایدهها و دانش در مورد موضوعات مختلف مفید و کارآمد است. در ادامه این مقاله از سایت آژانس دیجیتال مارکتینگ جینجر، انواع تولید محتوا، ابزارهای تواید محتوا و همچنین کاربرد تولید محتوا را با هم بررسی خواهیم نمود.
تولید محتوا چیست؟
فرآیند Content Creation شامل ایده پردازی، خلق و انتشار هر چیزی است که انسانها میتوانند درک کنند، از نوشته و تصویر گرفته تا صدا و ویدیو. هدف نهایی از تولید محتوا، انتشار آن در بسترهای مختلف مانند وبسایتها، شبکههای اجتماعی، اپلیکیشنها و … برای رسیدن به اهدافی متنوع مانند اطلاعرسانی و آموزش، سرگرمی، ایجاد برند و … است.
- تولید محتوا به دو صورت آنلاین و آفلاین انجام میشود و در هر دو حالت، هدف آن ارائه محتوای باکیفیت و مفید برای کاربران است.
- تولید محتوا بهعنوان هنری خلاقانه و هدفمند، به ارائه پاسخهای ارزشمند و کارآمد به نیازهای مخاطبان میپردازد.
- محتوا میتواند در قالبهای مختلفی مانند مقاله، ویدئو، عکس، اینفوگرافیک، پادکست و … ارائه شود. هر کدام از این قالبها، مزایا و کاربردهای خاص خود را دارند و میتوانند برای مخاطبان مختلف جذاب باشند.
- درواقع، تولید محتوا همان اطلاعاتی است که نویسنده میخواهد به خواننده منتقل کند اما؛ باید محتوا را بهگونهای انتقال دهد که برای کاربران جذاب باشد و او را به سمت دنبال کردن مطلب سوق دهد. فرقی ندارد هدف شما از جذب مخاطب چیست! در هر صورت بهترین راه برای این کار، تولید محتوای هدفمند و ارزشمند است که میتوانید بهراحتی کاربران را به سمت خود بکشانید.
- یکی از مهمترین و اساسیترین مسائل مربوط به کسبوکار اینترنتی، تولید محتوا است که باید با برنامههای دقیق و مشخص پیادهسازی شود. به یاد داشته باشید، تولید محتوای آموزشی و وبسایتها فقط متن نیست، بلکه همه آن چیزی است که ما در اختیار مخاطبین میگذاریم.
- تولید محتوا ابزاری قدرتمند است که میتواند به معرفی برند و اثبات تخصص شما کمک کند. محتوای باکیفیت، مانند یک کارت ویزیت دیجیتال عمل میکند و اطلاعات ارزشمندی را در مورد شما، مهارتها و تخصص شما به مخاطبان ارائه میدهد. در دنیای دیجیتال امروز، محتوا پادشاه است. محتوای باکیفیت و جذاب، کلید موفقیت در جذب مخاطب، ایجاد تعامل، افزایش فروش و کسب درآمد محسوب میشود.
محتوا به شما کمک میکند تا با مردم ارتباط برقرار کنید، اعتماد آنها را جلب کنید و آنها را به مشتریانی وفادار تبدیل کنید.
- با تولید محتوایی که نیازها و دغدغههای مخاطبان شما را پاسخگو باشد، میتوانید آنها را به سمت برند خود جذب کنید و آنها را به اقدام ترغیب کنید.
استراتژی خلق محتوا چیست؟
امروزه، محتوا به عنصری حیاتی در بازاریابی و جذب مخاطب تبدیل شده است؛ اما صرف تولید محتوا کافی نیست؛ شما به یک استراتژی مدون و هدفمند نیاز دارید تا بتوانید از طریق محتوای خود به اهدافتان در کسبوکار برسید. استراتژی تولید محتوا یک نقشه راهنما است که به شما نشان میدهد چگونه از محتوا برای رسیدن به اهدافتان در کسبوکارتان و پاسخگویی به نیازهای مخاطبتان استفاده کنید.
این نقشه راهنما مسیر درست را برای تولید محتوا، از ایده تا انتشار، مشخص میکند و به شما میگوید که چه محتوایی موفق است و چه محتوایی نه. میتوان گفت استراتژی تولید محتوا درواقع یک رویکرد سازماندهی شده برای تولید و انتشار محتوایی است که به مخاطبان شما ارزش داده شده و برای کسبوکار شما سودآور است.
هدف اصلی استراتژی محتوا، افزایش تعاملات و ارتباط با مخاطبان شما و جذب مشتریان جدید است که شامل مواردی مانند برنامهریزی تولید محتوا، انتخاب نوع محتوا، انتشار و ارتباط با مخاطبان و… میشود. برای این کار، ابتدا باید بازار هدف خود را شناسایی کرده و نیازهای مخاطبان خود را بشناسید. سپس بر اساس این نیازها، محتوای خود را تولید کنید و آن را با استفاده از شبکههای اجتماعی، وبلاگ، ویدئوها و سایر رسانهها انتشار دهید.
برای موفقیت در استراتژی محتوا، باید محتوای خود را بهبود داده و بهروزرسانی کنید تا همیشه به نیازهای مخاطبان خود پاسخ دهید و ارتباط خود را با آنها حفظ کنید. همچنین، باید به نحوه توزیع محتوای خود نیز توجه کنید تا به کاربران خود در قالب و در زمانی مناسب دسترسی داشته باشند.
در کل، استراتژی محتوا یکی از مهمترین رویکردهای بازاریابی است که میتواند به کسبوکار شما کمک کند تا به مشتریان خود نزدیکتر شوید و درنتیجه فروش خود را افزایش دهید. برای تدوین یک استراتژی کاربردی بهتر است از متخصصان مشاوره دیجیتال مارکتینگ راهنمایی بگیرید.
در استراتژی محتوا، همیشه هدف نهایی تبلیغات مستقیم نیست. گاه تمرکز بیشتر بر روی فرایند تولید، مدیریت، بهروزرسانی و انتشار محتوا است تا به این وسیله به اهداف درازمدتتر، مانند افزایش آگاهی از برند یا ایجاد روابط قویتر با مخاطبان، دست پیدا کرد.
انواع تولید محتوا
در گذشته زمانی که حرف از Content Creation میشد، ذهنمان تنها به سمت محتوای متنی میرفت؛ اما امروزه و در دنیای دیجیتال، با درک درست اینکه تولید محتوا چیست، میتوان آن را به چند دستهبندی اصلی تقسیم کرد.
-
تولید محتوای متنی
محتوای متنی به معنای نوشتن متنهایی است که بهصورت آنلاین یا چاپی منتشر میشوند. از زمانهای دور، یکی از مهمترین و تأثیرگذارترین راههای ارتباط انسانها با یکدیگر، متن و نوشته بوده است. شما با ترکیب واژگان مختلف، بهراحتی میتوانید با مخاطب خود ارتباط برقرار کنید و او را تحت تأثیر نوشته خود قرار دهید.
نوشتن محتوای متنی یا همان Content Writing، نیازمند داشتن توانایی نوشتاری و ارائه ایدههای جالب و خلاقانه است. برای تولید محتواهای متنی خوب، باید به مخاطبان خود توجه داشته باشید و سعی کنید محتوایی بسیار جذاب، کاربردی و آموزنده ارائه دهید که به خوانندگان کمک کند و برای کاربران ارزشافزوده داشته باشد. نکته بسیار مهم این است که حتما از ابزار تحقیق کلمات کلیدی برای نوشتن یک محتوای جذاب که بتواند به سوالات کاربر پاسخ دهد، استفاده کنید.
-
تولید محتوای تصویری
بر اساس جدیدترین تحقیقات، بیش از ۹۰ درصد اطلاعاتی که به مغز وارد میشود بصری هستند. به خاطر داشته باشید محتوای تولید شده توسط شما در این بخش، در قالب یک تصویر باید گنجانده شود یا اینکه از تصاویر برای ارسال بهتر پیام محتوای خود به مخاطب استفاده کنید.
تولید محتوای تصویری بهعنوان یکی از روشهای مؤثر برای جذب و ترغیب مخاطبین به خواندن مطالب بسیار مهم است. برای تولید محتوای تصویری، میتوانید از ابزارهای طراحی گرافیکی مختلفی استفاده کنید.
هرکدام از ابزارها به شما امکان میدهند تا بهراحتی تصاویری را برای مطالب خود نشر دهید. با توجه به اینکه مخاطبان شما در چه سن و جنسیتی هستند و با چه موضوعاتی ارتباط دارند، میتوانید تصاویر مناسبی را برای آنها طراحی کنید.
گفتنی است، انتخاب رنگهای مناسب و استفاده از فونتهای خوانا و مناسب برای تولید محتوا، میتواند به جذابیت تصاویر شما کمک کند. درنهایت، حتماً به حجم و اندازه مناسب برای تصاویر خود توجه کنید تا بتوانید آنها را بهینهتر در مطالب خود استفاده کنید.
-
محتوای صوتی
یکی از قدیمیترین نوع تولید محتوا در جهان، تولید محتوای صوتی است و استفاده از آن به زمان پیدایش اولین دستگاههای رادیو برمیگردد. این محتوا، پس از محتوای متنی در میان مردم جا باز کرده و به یکی از محبوبترین روشهای تولید محتوا تبدیل شده است. شما میتوانید با تولید محتوا صوتی، یک تجربه جذاب و پویا برای شنوندگان خود ارائه دهید. برای شروع این کار، ابتدا باید یک متن را نوشته و سپس آن را به فرمت صوتی تبدیل کنید.
برای تولید متن، میتوانید از ابزارهایی مانند گوگل داک یا مایکروسافت ورد استفاده کنید. همچنین، برای تبدیل متن به فایل صوتی میتوان از نرمافزارهایی مثل: Audacity یا Adobe Audition یا دیگر برنامهها استفاده کرد. شما با ابزار هاتجر هم میتوانید رفتار مخاطب محتوای صوتی خود را تحلیل کنید و یک بازخورد درست بگیرید.
به یاد داشته باشید، هنگام تولید محتوای صوتی، باید به چند نکته توجه کنید تا بهترین نتیجه را به دست آورید. استفاده از صداگذار حرفهای برای ضبط، تأثیر زیادی بر روی کیفیت کار شما خواهد داشت، همچنین صدای خود را با میکروفون مناسب ضبط کنید تا خروجی صدا واضح و بالا باشد. درنهایت، با استفاده از فرمتهای مختلفی مانند MP3، WAV و AIFF محتوا را ذخیره کرده تا با انواع دستگاههای پخش سازگار باشد.
بیشتر خوانید: هاتجر چیست؟
-
محتوای ویدیویی
در دنیای پرهیاهوی امروز، جلبتوجه مخاطبان کار آسانی نیست؛ اما با قدرت ویدیو، میتوانید بهطور موثر با مخاطبان خود ارتباط برقرار کنید و آنها را به مشتری تبدیل کنید. ویدیوها به دلیل ماهیت بصری خود میتوانند توجه مخاطبان را به سرعت جلب کنند و آنها را برای ادامه تماشای محتوا ترغیب کنند. از طرفی آنها میتوانند اطلاعات را به شکلی شفاف و واضح به مخاطب ارائه دهند و اعتماد او را به برند شما جلب کنند و درنتیجه نرخ تبدیل را افزایش دهند.
-
محتوای تعاملی
شاید این نوع از تولید محتوا کمتر به گوشتان رسیده باشد. محتوای تعاملی به محتوایی گفته میشود که برای کاربران امکان تعامل با آن وجود دارد. این نوع شامل انواع مختلفی از فرمتهایی مانند ویدئوهای تعاملی، آزمونهای آنلاین، نقشآفرینی، بازیهای آنلاین، پرسشنامههای تعاملی و غیره است.
استفاده از این مدل، در وبسایتها و برنامههای کاربردی بسیار مؤثر است، زیرا باعث افزایش درگیری کاربران با محتوا میشود. با توجه به اینکه کاربران برای دسترسی به محتواهای تعاملی باید برای آنها وقت بیشتری بگذارند، این نوع محتوا معمولاً باعث درگیری بیشتر کاربر با محتوا میشود.
برای کار کردن با این محتوا، باید ابتدا برنامهریزی داشته باشید که چه نوع تعاملی را با کاربران خود ایجاد کنید. سپس، باید از ابزارهایی مانند HTML، CSS و JavaScript استفاده کرده تا بتوانید محتوای تعاملی خود را پیش ببرید. درنهایت، باید آن را در وبسایت یا برنامهٔ کاربردی قرار داده و آن را به مخاطبان ارائه دهید. همچنین، خوب است بدانید، محتوای تعاملی باید مناسب با محتوای شما و نیازهای کاربران باشد.
نکته: داشتن بریف محتوا در فرآیند تولید محتوا اثر بسیار چشمگیری دارد. با یک بریف محتوایی درست، تولید کننده محتوا در راستای جذب کاربران و اهداف کسبوکار قدم برمیدارد.
ابزارهای تولید محتوا(Content Creation)
پیشتر، درباره تولید محتوا، انواع آن، کاربردهای اصلی و این که هرکدام چطور به کار گرفته میشوند، توضیح داده شده است. حال میخواهیم بدانیم که ابزارهای تولید محتوا چیست؟ در اینجا نگاهی خواهیم کرد به ابزارهایی که برای تولید یک محتوای جذاب و قابلدرک مورد استفاده قرار میگیرند.
-
ابزارهای تولید محتوای متنی
در دنیای دیجیتال امروز که رقابت حرف اول را میزند، تولید محتوای متنی باکیفیت و اصولی، کلید فتح و رسیدن به موفقیت است. ابزارهای تولید محتوای متنی، حکم دستیارانی خلاق و متخصص در زمینه سئو را دارند و شما را در این مسیر یاری میکنند.
-
ورد (Microsoft Word)
در میان ابزارهای نوشتن، ورد بهعنوان شناختهشدهترین و آسانترین ابزار مورد استفاده قرار میگیرد. ورد یکی از محبوبترین ابزارهای پردازش متن، امکانات و ابزارهای متعددی را برای تولید محتوای باکیفیت ارائه میدهد.
این ابزار طیف گستردهای از قالبهای آماده را برای انواع محتوا مانند گزارش، مقاله، بروشور، نامه و …دارد. همچنین ورد از ابزارهای ویرایش قدرتمندی برای ویرایش و اصلاح متن شما برخوردار است. این ابزارها شامل غلطیابی املایی و نگارشی، بررسی گرامر، یافتن و جایگزینی کلمات و … میشوند.
اگر میدانید تقویم محتوایی چیست پس ضرورت داشتن آن را برای تولید انواع محتوا برای شما قابلدرک خواهد بود و استفاده از آن را جز جدانشدنی از تولید محتوا خواهید دانست.
-
گوگل داکس (Google Docs)
اگرچه مایکروسافت ورد در گذر زمان جایگاه خود را بهعنوان ابزار پیشرو در تولید محتوا حفظ کرده، ظهور گوگل داکس بهعنوان رقیبی قدرتمند و شناختهشده، معادلات را به هم زده و عرصهای جدید از رقابت را رقم زده است.
برخلاف ورد که نیازمند نصب نرمافزار بر روی سیستم شماست، گوگل داکس بهصورت آنلاین در دسترس است. کافی است به اینترنت متصل باشید و با وارد شدن به حساب کاربری خود در جیمیل، وارد گوگل داکس شوید.
با گوگل داکس، بهسادگی میتوانید فایل خود را با آنها به اشتراک بگذارید و بهطور همزمان بر روی آن کار کنید. در این ابزار، بهمحض ایجاد هرگونه تغییر در فایلهایتان، آنها بهطور خودکار در فضای ابری گوگل ذخیره میشوند.
-
گوگل ترندز (google trends)
یکی از ابزارهای کاربردی برای تولید محتوا، گوگلترندز (Google Trends) است. این ابزار به شما کمک میکند تا موضوعات محبوب و پرطرفدار را در جستجوهای گوگل شناسایی کنید و برای بیشتر دیده شدن مقاله خود از آنها استفاده کنید.
-
Epic Beat و BuzzSumo
استفاده از ابزار BuzzSumo و Epic Beat نیز میتواند کمک بزرگی برای دیده شدن محتوای شما باشد. زمانی که متنی را میخوانیم، اولین موردی که به چشم میخورد، عنوان یا تیتر محتوای تولید شده است. اگر در تهیه عنوان جذاب، کمکاری کنید، ممکن است مطلب شما هرگز خوانده نشود.
-
AlsoAsked
AlsoAsked ابزاری کارآمد برای تحقیق در مورد موضوعات و کشف سوالات و دغدغههای کاربران در فضای آنلاین است. این ابزار به شما کمک میکند تا بفهمید افراد هنگام جستجوی یک موضوع خاص، به دنبال چه اطلاعاتی هستند و چه سوالاتی در ذهن آنها شکل میگیرد.
-
کو اسکجو (coschedule)
کو اسکجو ابزاری جامع برای مدیریت و برنامهریزی فرآیند تولید محتوا است که به شما کمک میکند تا محتوایی باکیفیت و جذاب را بهطور منظم و کارآمد تولید و منتشر کنید. این ابزار، طیف گستردهای از امکانات را برای سادهسازی و بهینهسازی فرآیند Content Creation در اختیار شما قرار میدهد.
-
گرامرلی (Grammerly)
اگر نمونه تولید محتوای خود را به زبان انگلیسی انجام میدهید، ابزار گرامرلی (Grammerly) یک گزینه ایدهئال برای شماست که میتواند در بهبود املای کلمات، گرامر و ساختار جملات کمک کرده و نقش چشمگیری داشته باشد.
ابزارهای تولید محتوای صوتی
متوجه شدیم که تولید محتوا چیست ولی دقت کنید که امروزه، محتوای صوتی و پادکستها، مانند کتابهای صوتی و رادیوهای اینترنتی بسیار موردتوجه افراد قرار میگیرند. مثلاً زمانی که در ترافیک و در حال رانندگی هستید، یا کاری انجام میدهید که تنها میتوانید بشنوید، این نوع محتوا بسیار مفید و کارآمد است؛ اما؛ برای تولید محتوای صوتی جذاب نیاز است تا با انواع ابزار تولید محتوا صوتی نیز آشنا شوید.
- Anchor
این ابزار یکی از محبوبترین ابزارهای تولید پادکست است. با استفاده از آن، میتوانید پادکست خود را با سادگی ضبط کرده، صداها و موسیقیها را اضافه کنید و درنهایت پادکست خود را به سایر پلتفرمها بفرستید.
- Audacity
این ابزار یکی از محبوبترین ابزارهای تولید پادکست است. با استفاده از آن، میتوانید پادکست خود را با سادگی ضبط کرده، صداها و موسیقیها را اضافه کنید و درنهایت پادکست خود را به سایر پلتفرمها بفرستید.
- Descript
با استفاده از Descript، میتوانید صداهای خود را تقسیمبندی کرده و درنهایت یک پادکست حرفهای ایجاد کنید. این ابزار به شما اجازه میدهد تا محتوای صوتی خود را بهراحتی ویرایش کنید. شما با دانش اینکه بازاریابی محتوا چیست، میتوانید از این ابزار برای تولید محتوای صوتی بهره ببرید.
- Zencastr
با کمک این برنامه، محتوای صوتی خود را با کیفیت بالا ضبط کرده و در سراسر جهان بهصورت آنلاین با افراد مختلف همکاری کنید.
- Hindenburg Journalist
یکی از قویترین ابزارهای ویرایش صوتی Hindenburg Journalist است. با استفاده از این برنامه کاربردی، میتوانید صداهای خود را ویرایش کرده و افکتهای صوتی روی آن اعمال کنید سپس، پادکست خود را بهراحتی در سایر پلتفرمها نشر دهید.
-
ابزارهای تولید محتوای تصویری
جالب است بدانید، میانگین زمانی که یک کاربر به محتوای شما توجه میکند تنها ۸ ثانیه است. این یعنی شما فرصت خیلی کمی دارید تا نظر مخاطب را به خود جلب کنید. ابزارهای تولید محتوای تصویری یکی از ابزارهای مفید برای نویسندگان و خالقان محتوا است. آنها از ابزارها در جایگاه خودشان استفاده میکنند.
- Canva
این ابزار میتواند یک محتوای بصری متناسب و قابلقبول را برای شما تولید کند. با استفاده از کانوا امکان دسترسی به تغییر حجم، سایز، فونت، تصویر و… را خواهید داشت و میتوانید اینفوگرافی مدنظرتان را با عناصر گرافیکی یا حتی آیکونها طراحی کنید.
- Photoshop
یکی از ابزارهای تولید محتوا رایگان و شناخته شده در بین افراد، فوتوشاپ است. کمتر کسی پیدا میشود که با این برنامه آشنایی نداشته باشد. با استفاده از فوتوشاپ میتوانید بهطور دقیق، مفهوم تصاویر موردنظر را به مخاطب منتقل کنید. همچنین، این ابزار قابلیتهایی مانند روتوشهای حرفهای، افکتهای جذاب، محیط کاربران آسان، پشتیبانی از زبان فارسی و… دارد.
- MOJO
این ابزار روی سیستمعاملهای اندروید و IOS کار میکند. اگر فعالیت شما در محیط اینستاگرام باشد، با کمک MOJO میتوانید پست و استوریهای جذاب تولید کنید. گفتنی است، این برنامه کاربردی بیش از 50 قالب متنوع دارد که کاربران نهچندان حرفهای نیز بهراحتی میتوانند با گوشی استفاده کنند.
- GIPHY
اگر به دنبال گیفهای سرگرمکننده در پستهای خود هستید، میتوانید از ابزار GIPHY استفاده کنید. این ابزار تولید محتوا، مختص ساخت گیف است که به کمک آن میتوانید خودتان گیف بسازید. فقط کافی است یک فیلم یا عکس را بارگذاری کنید و سرعت انیمیشن را تنظیم کنید.
-
ابزارهای تولید محتوای ویدئویی
همانطور که میدانید، یک داستان ویدئویی میتواند پیام را با جذابیت بالا به مخاطب انتقال دهد. البته کاربرد دیگر ویدئوها استفاده در شبکههای اجتماعی همچون تبلیغات در اینستاگرام است. ابزارهای ویرایش ویدئو معمولاً برای فایلهایی که قبلاً ضبط شدهاند، استفاده میشوند. تمامی برنامههای ویرایش، به شما امکان میدهند تا ویدئوهای خود را برش دهید، جلوههای ویژه ایجاد کنید و صداها و موسیقی را به آن اضافه کنید.
با علم به اینکه میدانیم دیجیتال مارکتینگ چیست و بازاریابی محتوایی زیر شاخه آن است و محتوای ویدئویی هم زیر این چارت قرار میگیرد، در اینجا به چندین ابزار برای تولید محتوا ویدئویی اشاره خواهیم کرد
- Adobe Premier:
یکی از محبوبترین ابزارهای ویرایش ویدئو است که با استفاده از آن میتوانید ویدئوهایی با کیفیت بالا و افکتهای حرفهای ایجاد کنید.
- Filmora:
یک ابزار ویرایش ویدئویی ساده و کاربرپسند است که امکانات حرفهای را در اختیار کاربران عادی قرار میدهد.
- Blender:
این نرمافزار رایگان بوده و به شما امکان ایجاد انیمیشنهای سهبعدی و فیلمهای کوتاه را میدهد.
- Powtoon:
برنامهای آنلاین است که به شما اجازه میدهد انیمیشنهای قابل تعامل و خلاقانه برای تولید ویدئوهای آموزشی و تبلیغاتی ساده ایجاد کنید.
- Animoto:
یک ابزار آنلاین دیگر است که به شما این امکان را میدهد تا ویدئوهای با کیفیت بالا و افکتهای حرفهای را با استفاده از تصاویر، ویدئوها و موسیقیهای خود ایجاد کنید.
کاربرد تولید محتوا چیست؟
همانطور که گفته شد، یک محتوای دیجیتالی میتواند در قالبهای مختلف مانند صفحه وب، وبلاگ، اینفوگرافیک، ویدئو یا پستهای شبکههای اجتماعی ایجاد شود. یکی از مهمترین کاربردهای تولید محتوا، جذب مخاطب است. اگر تولید محتوا بهدرستی انجام شود، میتواند نتیجه مؤثری برای بهبود فروش شما داشته باشید بدانید.
کاربرد تولید محتوا در زمینههای گوناگون مثل بهبود سئو، ایجاد اعتبار و برقراری ارتباط با مخاطب و افزایش فروش بسیار حائز اهمیت است.با تولید محتوای جذاب و متناسب با نیازهای کاربر، افراد مختلف به سمت محتوا جذب شده و باعث افزایش ترافیک وبسایت یا صفحات شبکه اجتماعی میشوند.
محتوایی که خوانا و بهدرستی بیان شده باشد، موجب بهبود سئو وبسایت میشود و درنتیجه برای کاربرانی که به دنبال محتوای مشابه هستند، قابلدسترس خواهد بود.نمونه تولید محتوای باکیفیت و مفید، اعتبار و اعتماد بین مخاطب و مشتری را افزایش میدهد و میتواند ارتباط خود را با مخاطبین تقویت کند که این امر، باعث افزایش تعاملات و نظرات مخاطب میشود.
گفتنی است، تولید محتوای مناسب و جذاب، فروش محصولات و خدمات را نیز افزایش داده و از لحاظ فنی و تجاری بسیار اهمیت دارد. بهطورکلی، تولید محتوا در قالبهای مختلف برای توسعه کسبوکار و افزایش مخاطبان و فروش، بسیار مهم است و بهتر است در این زمینهها بهدقت و با رعایت استانداردهای لازم عمل کنید.
هدف از تولید محتوا چیست؟
تا به اینجای مقاله با تولید محتوا، استراتژی آن، انواع و کاربرد تولید محتوا آشنا شدید. احتمالا از خود میپرسید که هدف از تولید محتوا چیست؟ هدف اصلی تولید محتوا به عوامل مختلفی بستگی دارد. هدف از تولید محتوا میتواند بسته به نوع محتوا و مخاطبان آن، متفاوت باشد. با این حال، بهطور کلی میتوان گفت که هدف اصلی از تولید محتوا، ارتباط برقرار کردن با مخاطبان و رسیدن به یک هدف خاص است.
ارائه اطلاعات، معرفی برند یا سازمان، ارتقای سایت، کسب درآمد و دیگر موارد از این قبیل میتواند جزو اهداف تولید محتوا باشد. فرایند تولید محتوا، گذرگاهی تعاملی دوطرفه میان شما و مخاطبانتان ایجاد میکند. شما با تولید محتوای باکیفیت، او را در فرآیند خلق خود سهیم میکنید و به نیازها و علایقش توجه نشان میدهید.
به یاد داشته باشید، با تولید محتوای باکیفیت و ارزشمند، میتوانید به مخاطبان آموزش دهید، اطلاعات جدید را ارائه دهید و ارتباطی قوی با آنها برقرار کنید. این کار، به جلب اعتماد مشتری به برند و افزایش درآمد شما کمک میکند. همچنین، میتوانید رتبه سایت خود را در موتورهای جستجو گسترش و بهبود دهید. اگر تمام نکات اصلی در محتوای شما رعایت شده باشد، مخاطبان بیشتری به سایت جذب خواهند شد و این باعث افزایش درآمد و ارتقای سطح سایت میشود.
چرا باید تولید محتوا را جدی بگیریم؟
تولید محتوا، بهعنوان یکی از مهمترین عامل موفقیت در حوزههای مختلف، باید جدی گرفته شود چراکه باعث جذب مخاطب جدید و حفظ مشتریان قبلی میشود و میتوانید به سؤالات مخاطب پاسخ دهید. نمونه تولید محتوا در انواع بازاریابی و تبلیغات مثل ایمیل مارکتینگ و تبلیغات پوش نوتیفیکیشن اثر بسزایی دارد.
جالب است بدانید، تولید محتوا میتواند بهمنظور یک ابزار بازاریابی عمل کند و باعث افزایش شناخت برند شما در بازار شود.همچنین، با استفاده از ابزارهای مختلف، میتوانید داستانی جذاب و قابلفهم را به کاربران ارائه دهید. برای این کار، باید بهطور مداوم در حیطهی بهبود تولید محتوا کار کنید تا ایدههایی که در ذهنتان دارید را به بهترین نحو بیان کنید.
برخی از کسبوکارها از روش تبلیغات گوگل و درنهایت شارژ اکانت گوگل ادز جهت معرفی برند خود و افزایش بازدید استفاده میکنند و برخی دیگر به سراغ بهینهسازی و سئو سایت میروند. تولید محتوای جذاب و کاربردی نیز بخشی از سئو و بهینهسازی سایت شناخته میشود که بهتدریج ترافیک سایت شما را افزاش خواهد داد.
درنهایت، تولید محتوا میتواند به شما کمک کند تا بهعنوان یک فرد حرفهای درآمد کسب کنید بنابراین؛ بهترین رویکرد این است که تولید محتوا را جدی بگیرید و به افزایش دانش و مهارت خود در این زمینه اهمیت دهید. بسیاری از افراد بهتنهایی کار تولید محتوا برای سایت یا شبکههای اجتماعی خود را انجام میدهند و در مقابل، بسیاری از افراد ترجیح میدهند فرایند تولید محتوای خود را به متخصصین این حوزه بسپارید.
کلام پایانی
در این مقاله سعی کردیم تا به شما بگوییم تولید محتوا چیست، بازار کار آن چطور است و چگونه میتوان محتوایی ارزشمند تولید کرد. درمجموع، تولید محتوا فرایندی است که بهصورت قابلتوجهی نگاه مخاطب را به سمت کسبوکار شما جلب خواهد کرد و علاوه بر جذب مخاطب، کسبوکارتان نیز، توسعه خواهد بخشید.
به خاطر داشته باشید، اگر برای سایتی تولید محتوا انجام میدهید، نیاز به استراتژی و برنامهریزی دارید و باید حواستان باشد که بیهوده محتوا منتشر نکنید. تولید محتوا در بخشهای مختلف به شما میتواند کمک کند.
با تولید محتوای درست میتوانید کلیکهای واقعی دریافت کنید و مخاطب را بعد از کلیک در صفحه خود نگه دارید؛ اما برای اینکه نوع استراتژی تولید محتوای وبسایتی را تعیین کنید، نیاز است تا از مشاوره دیجیتال مارکتینگ غافل نشوید.