دیجیتال مارکتینگ چیست؟ آموزش ابزار‌ها و تکنیک‌های بازاریابی دیجیتال

آنچه در این مقاله می خوانید :

مفهوم دیجیتال مارکتینگ چیست؟ دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتال، به مجموعه‌ای از فعالیت‌ها و تکنیک‌هایی اطلاق می‌شود که از ابزارها و کانال‌های دیجیتال برای تبلیغ و ترویج محصولات و خدمات استفاده می‌کنند. این نوع بازاریابی با ظهور و گسترش اینترنت و فناوری‌های نوین، تحولی عظیم در روش‌های سنتی بازاریابی ایجاد کرده است و امروزه به یکی از مهم‌ترین و مؤثرترین راه‌های جذب و ارتباط با مشتریان تبدیل شده است.

در دنیای امروز که اکثر افراد زمان زیادی را در فضای آنلاین سپری می‌کنند، بازاریابی آنلاین به کسب‌وکارها این امکان را می‌دهد که به‌صورت هدفمند و دقیق به مخاطبان خود دسترسی پیدا کنند. این شامل استفاده از وب‌سایت‌ها، شبکه‌های اجتماعی، ایمیل مارکتینگ، تبلیغات آنلاین، بهینه‌سازی موتورهای جستجو (SEO) و بسیاری دیگر از ابزارها و تکنیک‌ها می‌شود.

در این مقاله آژانس دیجیتال مارکتینگ جینجر، به بررسی مفاهیم پایه‌ای دیجیتال مارکتینگ، اهمیت آن در دنیای کسب‌وکارهای مدرن و ابزارها و روش‌های مؤثر در اجرای یک استراتژی موفق بازاریابی دیجیتال خواهیم پرداخت. هدف ما این است که شما را با اصول و تکنیک‌های کاربردی این حوزه آشنا کنیم و نشان دهیم چگونه می‌توانید با بهره‌گیری از این ابزارها، حضوری پررنگ و مؤثر در فضای دیجیتال داشته باشید و به اهداف بازاریابی خود دست یابید.

دیجیتال مارکتینگ چیست؟

دیجیتال مارکتینگ (Digital Marketing) که همچنین با نام بازاریابی دیجیتال شناخته می‌شود، نوعی بازاریابی است که در آن از ابزارهای دیجیتال و اینترنت برای تحت تاثیر قرار دادن مشتریان استفاده می‌شود.

کاری که در بازاریابی دیجیتال انجام می‌شود، فقط فروش کالا و خدمات نیست؛ بلکه سعی می‌شود روابط خوبی با مشتریان برقرار شود. نتیجه این کار، شناخت بهتر نیازهای آن‌ها و ارائه خدمات بهتر است که درنهایت منجر به وفاداری مشتریان به برند می‌شود.

همگام با تحول اینترنت و پیشرفت ابزارهای دیجیتال مارکتینگ، کسب‌وکارها نیاز دارند تا روش‌های تبلیغات و ارائه خدمات خود را با شرایط جدید سازگار کنند؛ چرا که این، تنها راه پیشی گرفتن از رقبا و موفق شدن است.

مطالعه بیشتر: چت جی پی تی چیست؟ ChatGPT، به عنوان یکی از پیشرفته‌ترین مدل‌های زبانی بزرگ، تحولی عظیم در حوزه‌های مختلف از جمله دیجیتال مارکتینگ ایجاد کرده است. این ابزار هوشمند با توانایی درک و تولید متن‌های طبیعی، به بازاریابان دیجیتال این امکان را می‌دهد تا کارآمدتر و خلاقانه‌تر عمل کنند.

تفاوت بازاریابی سنتی و دیجیتال مارکتینگ در چیست؟

بازاریابی دیجیتال همیشه در حال تغییر و توسعه است و هر نوآوری جدید در دنیای اینترنت، می‌تواند بر آن تاثیر بگذارد؛ در حالی که بازاریابی سنتی به همان شکل گذشته انجام می‌شود. در ادامه به بیان تفاوت این دو بازاریابی می‌پردازیم.

همتای بازاریابی دیجیتال (بازاریابی آنلاین)، بازاریابی سنتی (بازاریابی آفلاین) است. در بازاریابی سنتی، بازاریابی بدون استفاده از رسانه‌های دیجیتال مانند اینترنت انجام می‌شود. برخی از نمونه‌های بازاریابی سنتی عبارت‌اند از: تبلیغات در روزنامه‌ها، تراکت، مجله‌ها، تبلیغات تلویزیونی و رادیویی، بیلبوردهای کنار جاده و بازاریابی حضوری.

در بازاریابی دیجیتال، به‌راحتی می‌توان با کاربران ارتباط برقرار کرد. در صورتی که در بازاریابی سنتی، چنین چیزی امکان‌پذیر نیست. برای مثال، کاربران نمی‌توانند با بیلبورد یا بنر شما ارتباط مستقیم برقرار کنند.

بازاریابی دیجیتال در هر زمان و هر مکان می‌تواند انجام شود. به دلیل استفاده زیاد افراد جامعه از اینترنت، هر زمان که مایل باشید، می‌توانید تبلیغ خود را به کاربر نشان دهید؛ اما در بازاریابی سنتی چنین مزیتی وجود ندارد.

با استفاده از بازاریابی دیجیتال، می‌توان فقط کاربران خاصی را هدف تبلیغات قرار داد؛ اما در بازاریابی سنتی، این کار به سختی ممکن است. به همین دلیل بازاریابی دیجیتال، بازدهی بیشتری نسبت به بازاریابی سنتی دارد.

بازاریابی سنتی گران‌تر از بازاریابی دیجیتال است؛ با این حال، ممکن است برای تبلیغات برخی کالاهای خاص که گروه‌های خاصی از افراد جامعه (مانند افراد مسن) را هدف قرار می‌دهند، مناسب باشد. بازاریابی دیجیتال، انعطاف‌پذیری بیشتری نسبت به بازاریابی سنتی دارد. هر زمان که مایل باشید، می‌توانید استراتژی یا پیام خود را تغییر دهید.

دلیل اهمیت دیجیتال مارکتینگ در چیست؟

در دنیای امروز، با پیشرفت سریع فناوری و افزایش استفاده از اینترنت، شیوه‌های بازاریابی نیز دستخوش تغییرات چشمگیری شده‌اند. بازاریابی دیجیتال به‌عنوان یکی از مهم‌ترین و موثرترین ابزارهای تبلیغاتی، توانسته است جایگاه ویژه‌ای در بین کسب‌وکارها پیدا کند. شما برای استفاده از ابزارهای این بازاریابی می‌توانید از متخصصان مشاوره دیجیتال مارکتینگ بهره ببرید.

این نوع بازاریابی نه تنها به کسب‌وکارها این امکان را می‌دهد که به مخاطبان بیشتری دسترسی پیدا کنند، بلکه با استفاده از روش‌های نوین و کارآمد، می‌توانند به‌طور دقیق‌تر و موثرتری با مشتریان خود در ارتباط باشند. در ادامه، به دلایل اهمیت این نوع بازاریابی و تأثیرات مثبت آن بر کسب‌وکارها خواهیم پرداخت:

  • تحقیقات نشان می‌دهد که تبدیل کاربر به خریدار در بازاریابی آنلاین در مقایسه با بازاریابی آفلاین، ۷۷.۵ برابر بیشتر است.
  • بیش از ۴.۲ میلیارد نفر کاربر در اینترنت حضور دارند؛ بنابراین بازاریابی آنلاین به کسب‌و‌کارها اجازه می‌دهد تا به مخاطبان زیادی در سراسر دنیا دست یابند.
  • راهکارهای بازاریابی آنلاین، مقرون‌به‌صرفه و مناسب برای استارتاپ‌ها هستند.
  • بازاریابی دیجیتال با شخصی‌سازی هدفمند تبلیغات باعث می‌شود تا مشتریان راضی‌تر، خوشحال‌تر و وفادارتری داشته باشیم.
  • بازاریابی دیجیتال، فرصت‌های زیادی را برای تعامل با مشتری فراهم می‌کند.
  • این مارکتینگ به کسب‌وکارهای کوچک کمک می‌کند تا به‌راحتی با کسب‌وکارهای بزرگ رقابت كنند.
  • بازاریابی دیجیتال، انعطاف‌پذیری و مقیاس‌پذیری را برای کمپین‌های بازاریابی آسان می‌کند.
  • امکان تست و بهینه‌سازی استراتژی‌های بازاریابی به سادگی امکان‌پذیر است.

ابزارها و کانال‌های دیجیتال مارکتینگ

ابزارها و کانال‌های بازاریابی دیجیتال تنوع بالایی دارند و بر اساس نیاز خود می‌توانید از یک یا چند مورد از آن‌ها استفاده کنید. شما برای انتخاب ابزار مناسب کسب‌و‌کار خود، باید درک و شناخت خوبی از آن‌ها پیدا کنید، سپس استراتژی مارکتینگ خود را طراحی کرده و از این ابزارها و کانال‌ها استفاده کنید.

 

  • وب‌سایت

داشتن وب‌سایت برای هر کسب‌وکاری ضرورت دارد. یک وب‌سایت، چهره آنلاین بیزنس شما را نمایش می‌دهد و امکان دسترسی به آن در هر زمان و مکانی امکان‌پذیر است. وب‌سایت می‌تواند به برند سازی و افزایش اعتبار شما کمک کرده و با ایجاد بستری برای نمایش محصولات یا خدمات شما، مشتریان را قادر سازد تا در مورد کسب‌وکار شما به‌راحتی اطلاعات کسب کنند.

با توجه به اینکه می‌دانید دیجیتال مارکتینگ چیست، یک وب‌سایت می‌تواند به تولید سرنخ (لید) و فروش، گسترش پایگاه مشتریان شما و جمع‌آوری اطلاعات ارزشمند در مورد رفتار کاربران کمک کند. بدون وب‌سایت، شما در خطر عقب افتادن از رقبا و از دست دادن مشتریان بالقوه هستید.

  • بهینه‌سازی موتورهای جستجو (SEO)

سئو یا بهینه‌سازی سایت برای موتورهای جستجو، یک استراتژی بازاریابی دیجیتال است که شامل بهینه سازی محتوا و ساختار یک وب‌سایت برای بهتر دیده شدن و گرفتن رتبه بهتر در صفحات نتایج موتورهای جستجو می‌شود.

هدف اصلی سئو افزایش میزان ترافیک ارگانیک برای یک وب‌سایت است و در آن از تکنیک‌‎های مختلفی در راستای جذاب‌تر کردن سایت و محتوای آن برای موتورهای جستجو مانند گوگل، بینگ و یاهو استفاده می‌شود.

می‌توان گفت به‌طور کلی سئو، فرآیندی است که به‌صورت مداوم باید انجام گیرد. عملیاتی که برای سئو انجام می‌شود، روزانه باید نظارت، آزمایش و اصلاح شود تا نتیجه مورد نظر به دست آید. با توجه به اینکه موتورهای جستجو هر روز نسبت به روز قبل خود کامل‌تر می‌شوند و قوانین خود را به‌روزرسانی می‌کنند، مهم است که متخصصان سئو همواره از آخرین به‌روزرسانی‌ها و بهترین شیوه‌ها مطلع باشند تا بتوانند از رقبای خود پیشی بگیرند.

  • بازاریابی شبکه‌های اجتماعی

شاید بدانید بازاریابی چیست و امروزه بازاریابی شبکه‌های اجتماعی به یک ضرورت برای تمام کسب‌وکارها تبدیل شده است. در گذشته، بیزنس‌های کوچک به دلیل محدودیت بودجه نمی‌توانستند با بیزنس‌های بزرگ رقابت كنند. شبکه‌های اجتماعی ابزاری هستند که باعث شده‌اند تا بیزنس‌های کوچک بتوانند به‌راحتی با بیزنس‌های بزرگ به رقابت بپردازند.

پلتفرم‌های شبکه‌های اجتماعی، نه تنها روشی مقرون به‌صرفه برای تبلیغ محصولات یا خدمات شما، ایجاد آگاهی از برند، تعامل با مشتریان و هدایت ترافیک به وب‌سایت شما ارائه می‌دهند، بلکه آمار‌های ارزشمندی در مورد علایق، رفتارها و ترجیحات مخاطبان ارائه می‌کنند که به شما این امکان را می‌دهد تا استراتژی کلی بازاریابی خود را بهبود بخشید.

با توجه به اینکه می‌دانید دیجیتال مارکتینگ چیست، درک می‌کنید که بدون بازاریابی رسانه‌های اجتماعی، کسب‌وکارها در معرض خطر دیده نشدن و شکست هستند؛ مثلا تبلیغات در اینستاگرام به‌عنوان یکی از شبکه‌های اجتماعی محبوب در ایران، می‌تواند کمک بسیاری به رشد بیزنس شما داشته باشد.

  • بازاریابی موتورهای جستجو (SEM)

برخلاف سئو که کمک می‌کند تا کاربران، شما را به‌صورت ارگانیک (و به‌صورت رایگان) با جستجو در گوگل پیدا کنند، در SEM، به ازای هر کلیکی که روی آگهی شما می‌شود، هزینه پرداخت می‌کنید. مزیت استفاده از بازاریابی موتورهای جستجو این است که تبلیغات شما در بالای نتایج جستجوی ارگانیک نشان داده می‌شود و کاربران بیشتری آن را می‌بینند. در SEM شما مجبور هستید برای هر بار کلیک کردن کاربر روی تبلیغ خود هزینه بپردازید، اما این هزینه ارزش دارد؛ زیرا تبلیغ شما بالاتر از نتایج جستجوی ارگانیک قرار می‌گیرد.

این یعنی شما در مقایسه با رقبای خود، فرصت بیشتر و بهتری برای جذب مخاطبان خواهید داشت. درنهایت اگر دانش کافی در طراحی کمپین‌های تبلیغاتی داشته باشید، خیلی زود هزینه‌ای که پرداخت کرده‌اید، به شما بازمی‌گردد و سود زیادی می‌کنید.

  • بازاریابی دیجیتالی با موبایل

کاربران گوشی‌های هوشمند، ۹۰ درصد از زمانی که از تلفن همراه خود استفاده می‌کنند را با برنامه‌ها و بازی‌ها می‌گذرانند. این موضوع باعث شده است تا این برنامه‌ها و بازی‌ها به یک کانال بازاریابی سودآور تبدیل شوند. موبایل، داده‌های کاربران را به روش‌های مختلفی ازجمله ردیابی موقعیت مکانی، استفاده از برنامه‌های مختلف، تاریخچه مرور و فعالیت در رسانه‌های اجتماعی جمع‌آوری می‌کند.

این داده‌ها در بازاریابی دیجیتال موبایل برای ایجاد کمپین‌های تبلیغاتی شخصی‌سازی شده استفاده می‌شوند. به این صورت که تبلیغات شما هنگام استفاده از برنامه‌ها و بازی‌های مختلف، بر اساس علایق، رفتار و مکان شخصی هر کاربر، نشان داده خواهد شد.

به‌عنوان مثال، اگر کاربر مکرراً موضوعات مرتبط با تناسب اندام را جستجو کند یا یک برنامه بدن‌سازی روی موبایل خود نصب داشته باشد، هنگام استفاده از برنامه، تبلیغات خرید وسایل ورزشی یا مکمل‌های بدن‌سازی به او نشان داده می‌شود.

  • بازاریابی ایمیلی

بازاریابی ایمیلی یکی از ابزارهای مهم استراتژی بازاریابی دیجیتال هر کسب‌وکاری است. ایمیل به شما این امکان را می‌دهد تا با مخاطبان هدف خود به شیوه‌ای مقرون‌به‌صرفه ارتباط برقرار کرده و پیام‌های هدفمند و شخصی‌سازی شده را مستقیماً به ایمیل آن‌ها ارسال کنید.

با بازاریابی ایمیلی، می‌توانید مشتریان خود را از آخرین محصولات یا خدمات خود مطلع کرده و تبلیغات و تخفیف‌های منحصربه‌فرد به آن‌ها ارائه دهید. نتایج بازاریابی ایمیلی، به‌راحتی قابل اندازه‌گیری است. علاوه بر این، بازاریابی ایمیلی به شما این امکان را می‌دهد تا در مورد رفتار و ترجیحات مشتری، نتایج ارزشمندی به دست آورید. این نتایج کمک می‌کند تا برنامه‌های بازاریابی خود را بهبود داده و فروش را افزایش دهید. برای درک بهتر این موضوع می‌توانید مقاله ایمیل مارکتینگ چیست را مطالعه کنید.

  • بازاریابی دیجیتال به کمک تبلیغات نمایشی

تبلیغات نمایشی یا Display ads نوعی تبلیغات گرافیکی است که در سایت‌ها و اپلیکیشن‌ها به‌صورت بنر تبلیغاتی منتشر می‌شود. تبلیغ نمایشی به شما این امکان را می‌دهد که از تصاویر، صدا و ویدئو برای انتقال بهتر پیام تبلیغاتی خود استفاده کنید. تفاوت تبلیغات نمایشی با تبلیغات در شبکه جستجوی گوگل، این است که شما کلمات کلیدی را هدف قرار نمی‌دهید.

موفقیت تبلیغات نمایشی به این بستگی دارد که تا چه حد، تبلیغ خود را خوب طراحی می‌کنید تا جذب مشتری را افزایش دهید و از طرفی بدانید که دیجیتال مارکتینگ چیست. یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های تبلیغات نمایشی، توانایی آن در ردیابی کاربران برای هدف‌گیری مجدد است.

به‌عنوان مثال، اگر کاربری از وب‌سایت شما بازدید کرد و خرید انجام نداد، می‌توانید او را با یک کوکی (Cookie: پکیجی از اطلاعات کاربر که در قالب یک فایل متنی توسط وب‌سایت‌ها روی کامپیوتر او ذخیره می‌شود) ردیابی کنید و بعداً با یک تبلیغ نمایشی مرتبط، مجددا کاربر را ترغیب به خرید کنید.

  • بازاریابی وابسته

بازاریابی وابسته یک استراتژی بازاریابی مبتنی بر عملکرد است که در آن تبلیغ‌کننده برای تبلیغ محصولات یا خدمات شخص یا کسب‌وکار دیگری، کمیسیون دریافت می‌کند. انتشار‌دهندگان تبلیغات که همچنین به‌عنوان وابسته، افیلیت یا پارتنر شناخته می‌شوند، افرادی هستند که یک محصول یا خدمت را در وب‌سایتشان برای کاربران خود تبلیغ می‌کنند.

تبلیغ‌کننده که گاهی اوقات به‌عنوان تاجر یا برند شناخته می‌شود، اصطلاحی است که برای شخص یا شرکتی که محصول را برای فروش دارد، استفاده می‌شود. شخص ثالث در مثلث بازاریابی وابسته، مصرف کننده است که محصول یا خدمات تبلیغ کننده را با اعتماد به ناشر تبلیغات، خریداری می‌کند. زمانی که بازدیدکننده‌ای از سایت انتشاردهنده تبلیغات روی یک لینک افیلیت مثلاً یک بنر، لوگو یا لینک متنی، کلیک می‌کند، به وب‌سایت تبلیغ‌کننده وارد می‌شود. در صورتی که خرید انجام دهد، تبلیغ‌کننده، پاداش دریافت می‌کند.

  • بازاریابی ویدئویی

بسیاری از افرادی که از کارهای روزمره خود خسته شده‌اند، به ویدئو روی می‌آورند. ویدئو نه تنها برای سرگرمی، بلکه به دلیل مزایای آموزشی که به همراه دارد، برای کاربران جذاب است. با استفاده از ویدئو، می‌توانید اطمینان حاصل کنید که افراد زیادی محتوای شما را تماشا می‌کنند، می‌پسندند و به اشتراک می‌گذارند. با توجه به اینکه ویدئوی شما در معرض دید آنلاین زیادی قرار می‌گیرد، می‌توانید انتظار افزایش رتبه جستجو و ترافیک وب‌سایت خود را داشته باشید.

قبل از استفاده از بازاریابی ویدئویی، باید انواع مختلف ویدئوها برای بازاریابی را بشناسید. شما با نوع محتوای ویدئویی مناسب، می‌توانید مخاطبان خاصی را هدف قرار دهید؛ مانند ویدئوهای برند برای مصرف‌کنندگان در مرحله آگاهی، ویدئوهای مطالعه موردی برای افرادی که در حال بررسی برای خرید هستند، یا ویدئوهای گواهی که افرادی را نشان می‌دهند که از محصول یا خدمات شما سود برده‌اند.

  • بازاریابی پیام‌رسان فوری (IM)

کسب‌وکارها علاوه بر برنامه‌های مختلف پیام‌رسانی، از پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی که دارای سرویس پیام‌رسانی هستند نیز استفاده می‌کنند. پیام‌های فوری به دلیل سرعت بالای پاسخ‌دهی و احساس داشتن یک مکالمه واقعی، نسبت به پیامک و ایمیل، ترجیح داده می‌شود. بازاریابی فوری می‌تواند برای اهداف مختلفی مانند پشتیبانی مشتری، تبلیغات و فروش استفاده شود.

به‌عنوان مثال، یک شرکت می‌تواند از یک ربات چت در وب‌سایت یا صفحه اینستاگرام خود، به منظور ارائه پشتیبانی فوری یا راهنمایی مشتریان در فرآیند خرید استفاده کند و یک آگاهی از برند ایجاد کند. کسب‌وکارها با درک دست اینکه دیجیتال مارکتینگ چیست، باید اطمینان حاصل کنند که اطلاعات ارزشمند و مرتبطی را با این روش به مشتریان ارائه می‌دهند، نه اینکه صرفاً پیام‌های تبلیغاتی را به آن‌ها ارسال کنند.

  • روابط عمومی آنلاین

روابط عمومی آنلاین یک اصطلاح کلی برای استراتژی‌ها و کانال‌های مختلفی است که کسب‌وکارها برای ایجاد آگاهی و تعامل با مشتریان آنلاین از آن استفاده می‌کنند. روابط عمومی آنلاین می‌تواند شامل شناسایی و هدف قرار دادن بینندگان وب‌سایت، مطالعه نیچ (niche) صنعت شما و جستجو و برقراری ارتباط با اینفلوئنسرها و کارشناسان باشد. متخصصان روابط عمومی آنلاین، روندهای دنیای دیجیتال را همیشه رصد و پیگیری می‌کنند. آن‌ها می‌توانند به سرعت این روندها را شناسایی کرده و از آن‌ها بهره ببرند تا کسب‌وکار شما را در کانون توجه نگه دارند.

  • اینفلوئنسر مارکتینگ

اینفلوئنسر مارکتینگ شبیه به بازاریابی وابسته است. یک شرکت با اینفلوئنسرها همکاری می‌کند تا به کاربران هدف خود دسترسی پیدا کند. به‌عنوان مثال، یک شرکت تولید کننده محصولات مراقبت از پوست، محصولاتی را به یک بلاگر اینستاگرام هدیه می‌دهد تا آن‌ها را بررسی کرده و فالوورهای خود را از برند مطلع کند.

  • تبلیغات کلیکی (PPC)

در تبلیغات کلیکی، کاربران تبلیغات شما را در صفحه اول نتایج موتورهای جستجو، سایت‌های مختلف یا شبکه‌های اجتماعی مشاهده کرده و ممکن است روی آن کلیک کنند. در صورتی که تبلیغات شما جذاب و مرتبط باشد، احتمال کلیک کردن کاربر روی آن بالا می‌رود و به ازای هر بار کلیک کاربران، از شما هزینه دریافت می‌شود. محبوب‌ترین سیستم تبلیغات کلیکی، تبلیغات گوگل ادز است. این نوع تبلیغات گوگل، بر مبنای تبلیغ کلمات کلیدی پایه‌گذاری شده‌ و بسیار هوشمندانه عمل می‌کند.

گوگل تبلیغ شما را با کلمه کلیدی مورد نظر شما تطبیق می‌دهد و این تبلیغ در صفحه نتایج جستجو، هنگامی که کاربران آن کلمه را جستجو می‌کنند، نشان داده می‌شود. در گوگل ادز شما به ازای تعداد کلیک‌هایی که می‌خواهید دریافت کنید، مبلغی را به گوگل پرداخت می‌کنید؛ مثلا اگر شما تبلیغ خود را برای ۵۰۰ کلیک سفارش داده باشید، به تعداد ۵۰۰ کلیک از کاربران واقعی مختلف کلیک دریافت می‌کنید. هر زمان که تعداد کلیک‌ها به حد نصاب تعیین شده برسد، تبلیغ شما حذف خواهد شد.

  • تبلیغات همسان

تبلیغات نیتیو (Native Ads) یا تبلیغات همسان یکی از انواع تبلیغات پولی است که از لحاظ ظاهری و ساختاری به سایت نمایش دهنده شباهت دارد. این شباهت باعث می‌شود تا توجه کاربران جلب شود و تبلیغات را نادیده نگیرند. برخلاف تبلیغات سنتی که معمولا مزاحم و اذیت کننده هستند، کاربران با مشاهده تبلیغات نیتیو، احساس خوبی خواهند داشت و تبلیغ برایشان جذاب خواهد بود. تنها چیزی که تبلیغات نیتیو را از سایر انواع تبلیغات متمایز می‌کند این است که باید بتواند با تناژ و سبک تحریریه ثابت وب‌سایت یا برنامه‌ای که در آن تبلیغ انجام می‌شود، هماهنگ شود. همچنین باید بتواند اطلاعاتی را ارائه دهد که مخاطبان هدف وب‌سایت یا برنامه انتظار دارند دریافت کنند.

  • اتوماسیون بازاریابی و فروش

اتوماسیون بازاریابی و فروش، شامل ابزارها و استراتژی‌هایی است که برای ساده‌سازی و خودکارسازی کارهای تکراری، در فرآیند بازاریابی و فروش استفاده می‌شوند. در اتوماسیون بازاریابی از نرم‌افزار یا ربات برای خودکارسازی و بهینه‌سازی کارهایی مانند اجرای کمپین‌های ایمیلی، مدیریت رسانه‌های اجتماعی، تولید لید و تحلیل نتایج استفاده می‌شود.

با خودکار کردن این کارها و استفاده از استراتژی دیجیتال مارکتینگ، بازاریابان می‌توانند کارایی را افزایش داده، محتوای هدفمندتر و شخصی‌سازی‌شده‌تری ارائه دهند و لید‌های بهتری برای تیم‌های فروش ایجاد کنند. از سوی دیگر، اتوماسیون فروش شامل خودکارسازی کارهای فرآیند فروش و پیگیری است. تیم‌های فروش در کنار اینکه باید بدانند دیجیتال مارکتینگ چیست، با خودکارسازی کارها می‌توانند کارایی و بهره‌وری را افزایش دهند و در عین حال، مشتری هم احساس بهتری را تجربه خواهد کرد.

بیایید یک مثال کاربردی از اتوماسیون بازاریابی و فروش در عمل را بررسی کنیم. سایت آمازون از توصیه‌ها و کمپین‌های ایمیلی شخصی‌سازی شده برای افزایش فروش خود استفاده می‌کند. هنگامی که مشتریان، محصولات مورد نظر خود را در آمازون بررسی می‌کنند، این پلتفرم، داده‌هایی مانند سابقه بررسی و رفتار خرید را برای پیشنهاد محصولات دیگری که ممکن است به آن‌ها علاقه‌مند باشند، جمع‌آوری کرده و از آن‌ها استفاده می‌کند.

علاوه بر این، آمازون کمپین‌های ایمیلی هدفمند را با توصیه‌های شخصی‌سازی شده بر اساس سابقه خرید کاربران، برای آن‌ها ارسال می‌کند. این اتوماسیون باعث می‌شود تا آمازون با ارائه محتوای مفید به مشتریان، فروش خود را افزایش دهد؛ در عین حال، بار کاری برای تیم‌های بازاریابی و فروش کاهش پیدا خواهد کرد.

  • بازاریابی درون‌گرا

اکثر کسب‌وکارهای کوچک، زمان، بودجه یا منابع لازم برای سرمایه‌گذاری در استراتژی‌های بازاریابی سنتی مانند تلویزیون، رادیو، تبلیغات چاپی، بیلبوردها و… را ندارند. این موضوع باعث می‌شود بسیاری از صاحبان کسب‌وکار به این فکر کنند که چگونه می‌توانند از طریق وب‌سایت‌های خود لید بیشتری به دست آورند. اینجاست که بازاریابی درون‌گرا وارد عمل می‌شود.

بازاریابی درون‌گرا روشی برای جذب و راضی کردن مشتریان آنلاین از طریق محتوا است که در آن از تکنیک‌های سئو، وبلاگ نویسی، بازاریابی رسانه‌های اجتماعی و موارد دیگر استفاده می‌شود. بازاریابی درون‌گرا بر اساس این ایده است که شما می‌توانید با خلق محتوای ارزشمند و مفید، کاربران را به بازدید از کسب‌وکار آنلاین خود ترغیب کنید. با پیاده‌سازی این استراتژی، کسب‌وکارها می‌توانند اعتماد ایجاد کنند که خود منجر به فرصت‌های فروش بیشتر می‌شود.

  • محتوای حمایت شده یا دارای اسپانسر

محتوای حمایت‌شده یا دارای اسپانسر، نوعی محتوای تبلیغاتی است که توسط فرد یا رسانه دیگری منتشر می‌شود. این محتوا از لحاظ نوع و سبک، به محتواهای معمولی انتشار دهنده تبلیغات شباهت دارد. محتوای حمایت‌شده بسیار طبیعی‌تر از سایر انواع تبلیغات آنلاین که ممکن است در وب‌سایت‌ها یا دیگر پلتفرم‌ها ببینید، به نظر می‌رسد. معمولا زمانی که برندها می‌خواهند خودشان را به مخاطبان جدید معرفی کنند و اعتبارشان را افزایش دهند، از محتوای حمایت شده در پست‌های شبکه‌های اجتماعی پیج‌هایی که مخاطبان هدفشان دنبال کرده‌اند، استفاده می‌کنند. درواقع می‌توان گفت که محتوای حمایت شده، نوعی تبلیغات نیتیو است که پیش‌تر درباره آن صحبت کردیم.

تکنیک‌های بازاریابی دیجیتال

محبوبیت و اهمیت فناوری در دنیای کسب‌وکار در دهه گذشته بسیار افزایش یافته است؛ به همین دلیل نیز، تکنیک‌های بسیار زیادی برای بازاریابی دیجیتال ابداع شده‌ است. در صورتی که بتوانید از این تکنیک‌ها، خلاقانه استفاده کنید، نظر مخاطبان زیادی را به خود جلب خواهید کرد. تا کنون درباره اینکه دیجیتال مارکتینگ چیست صحبت شد در ادامه محبوب‌ترین تکنیک‌های بازاریابی دیجیتال عبارت‌اند از:

  • بازاریابی محتوا
  • بازاریابی از طریق رسانه‌های اجتماعی
  • بازاریابی ایمیلی
  • بهینه‌سازی موتور جستجو (سئو)
  • تبلیغات وب
  • بازاریابی وابسته
  • بازاریابی موتورهای جستجو (SEM)
  • اتوماسیون بازاریابی
  • تبلیغات کلیکی
  • بهینه‌سازی نرخ تبدیل
  • هدف‌گیری مجدد رفتاری

مزایا و معایب مارکتینگ آنلاین

در عصر دیجیتالی کنونی، مفهوم بازاریابی به شدت به سمت آنلاین گرایش داشته است. با پیشرفت روزافزون فناوری و انتشار گسترده اینترنت، مارکتینگ آنلاین به یکی از اساسی‌ترین ابزارهای ارتباطی و تبلیغاتی تبدیل شده است.

ویژگی‌های منحصربه‌فرد این رویکرد نه تنها به کسب‌وکارها این امکان را می‌دهد که به گستره‌ای بزرگ از مخاطبان دسترسی داشته باشند، بلکه با ابزارهای قدرتمند تحلیل داده و هدف‌گذاری دقیق، می‌توانند تأثیرات بیشتری را در بازار به دست آورند و آن‌ها را به شاخص کلیدی عملکرد خود نزدیک کند. در اینجا به بررسی این مزایا و معایب دیجیتال مارکتینگ و نقش آن‌ها در بهبود عملکرد کسب‌وکارها خواهیم پرداخت.

  • مزایا

در دنیای امروز که شاهد رشد فزاینده استفاده از اینترنت و پلتفرم‌های دیجیتال هستیم، بازاریابی آنلاین به ابزاری حیاتی برای بقا و پیشرفت کسب‌وکارها تبدیل شده است. برخلاف روش‌های سنتی بازاریابی، مانند تبلیغات تلویزیونی یا چاپی، بازاریابی دیجیتال مزایای متعددی را برای کسب‌وکارها به ارمغان می‌آورد که در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  • بازاریابی آنلاین به شما این فرصت را می‌دهد که نتایج را به دقت، اندازه‌گیری و پیگیری کنید.
  • مارکتینگ آنلاین این امکان را فراهم می‌کند تا گروه خاصی از کاربران را هدف‌گذاری کنید. در بازاریابی آنلاین با استفاده از تکنیک‌های مختلف می‌توان کاربرانی با سن، جنسیت، موقعیت مکانی، علایق و رفتارهای خرید خاصی را هدف قرار داد؛ بنابراین، نتایج بهتری به دست خواهد آمد.
  • هزینه بازاریابی اینترنتی در مقایسه با بازاریابی سنتی، بسیار ارزان‌تر است. برخی از کانال‌های بازاریابی آنلاین حتی رایگان هستند، مانند تعاملات ساده در رسانه‌های اجتماعی یا ارسال ایمیل.
  • بازاریابی آنلاین همچنین به شما امکان می‌دهد در هر زمانی بلافاصله به گزارش‌های تحلیلی دسترسی داشته باشید. در حالی که در مورد بازاریابی سنتی، جمع‌آوری داده‌ها و نتایج هفته‌ها (یا حتی بیشتر) طول می‌کشد و چندان دقیق هم نیست.
  • آنلاین مارکتینگ همچنین امکان انجام تست A/B، به‌طور هم‌زمان، بر اساس نوع مخاطب را فراهم می‌کند.
  • حضور مداوم در فضای دیجیتال و ارائه محتوای ارزشمند باعث افزایش شناخت برند و اعتماد مشتریان به کسب‌وکار می‌شود.
  • دیجیتال مارکتینگ به شما امکان می‌دهد تا به طور مستقیم با مشتریان خود تعامل داشته باشید و بازخورد آن‌ها را دریافت کنید.
  • معایب

این نوع مارکتینگ به‌عنوان یک ابزار پرقدرت در بازاریابی، هرچند مزایای بسیاری دارد، اما معایب خاص خود را نیز داراست:

  • اعتمادسازی بدون تعامل چهره به چهره، به زمان بیشتری نسبت به بازاریابی سنتی نیاز دارد.
  • حضور گسترده تبلیغات آنلاین باعث شده که فضای رقابتی بسیار پرشور شود و کسب‌وکارها باید تلاش بیشتری برای جلب توجه مخاطبان خود بکنند.
  • فناوری‌ها و الگوریتم‌های موتور جستجو و شبکه‌های اجتماعی به سرعت تغییر می‌کنند که این موضوع نیازمند به‌روز بودن و پیگیری مداوم است.
  • برای بهره‌وری بالا در دیجیتال مارکتینگ، نیاز به آشنایی با ابزارها و تکنیک‌های پیچیده‌ای مانند SEO، PPC و تحلیل داده‌ها وجود دارد که برای برخی کسب‌وکارها ممکن است چالش بر باشد.
  • انجام صحیح بازاریابی آنلاین نیاز به دانش فنی دارد؛ زیرا کمپین‌های آنلاین معمولاً با ابزارهای آنلاین خاصی ایجاد می‌شوند.
  • مسدودکننده‌های تبلیغات می‌توانند دسترسی برخی مخاطبان به تبلیغات شما را محدود کنند.
  • ممکن است کاربر عادات داشته باشد که بدون مشاهده تبلیغات آن را ببندد. این عادت کاربران می‌تواند اثربخشی بازاریابی آنلاین را کمرنگ کند.

SWOT چیست؟ شما با تحلیل SWOT کسب‌وکار خود و بررسی معایب و مزایای بازاریابی آنلاین می‌توانید به یک استراتژی درست برای فعالیت آنلاین خود برسید که تهدیدهای پیش رو را به فرصت تبدیل کند.

قیف فروش در بازاریابی آنلاین

قیف فروش (Growth Hacking) در دیجیتال مارکتینگ یک روش استراتژیک است که با استفاده از تجزیه‌وتحلیل داده‌ها، آزمایش‌های مداوم و استفاده از ابزارهای دیجیتال، به منظور افزایش سریع و کارآمد تعداد کاربران، مشتریان و فروش محصولات یا خدمات، اقدام می‌کند.

این رویکرد به دنبال رشد سریع و پایدار است و معمولاً در استارتاپ‌ها و شرکت‌های کوچک استفاده می‌شود، اما در چند سال اخیر توجه بیشتری از سوی شرکت‌های بزرگ نیز به خود جلب کرده است. قیف فروش بازاریابی دیجیتال، چارچوبی است که مراحل هدایت کاربران به سایت شما را تا زمانی که این کاربران به مشتری تبدیل شوند، دنبال می‌کند.

چهار مرحله اصلی در قیف بازاریابی دیجیتال وجود دارد که عبارت‌اند از:

  • مرحله اول قیف فروش: آگاهی

آگاهی زمانی اتفاق می‌افتد که کاربر برای اولین بار از کسب‌وکار یا وب‌سایت شما مطلع می‌شود. آگاهی می‌تواند به روش‌های مختلفی ایجاد شود ازجمله: جستجوی ارگانیک، رسانه‌های اجتماعی، بازاریابی دهان‌به‌دهان، ایمیل مارکتینگ، اخبار، لینک‌هایی از یک وب‌سایت دیگر و غیره.

  • مرحله دوم قیف فروش: ایجاد علاقه

در طول این مرحله، بازدیدکننده شروع به خواندن چند صفحه در وب‌سایت شما می‌کند، او محتواهای تولید شده شما را کاوش کرده و در مورد شرکت شما و آنچه ارائه می‌دهید اطلاعات بیشتری کسب می‌کند. اگر محتوای شما کاربردی باشد احتمالا در این مرحله علاقه کاربر نسبت به کسب‌وکار شما افزایش خواهد یافت.

  • مرحله سوم قیف فروش: ارزیابی

ارزیابی زمانی اتفاق می‌افتد که بازدیدکننده تصمیم می‌گیرد زمان بیشتری را صرف بررسی سایت و حتی پیوستن به اشتراک ایمیل سایت شما کند.

  • مرحله چهارم قیف فروش: تبدیل

فرآیند تبدیل بازدیدکننده به خریدار ممکن است کمی زمان‌بر باشد، یا سریعا رخ دهد. این موضوع معمولاً به چیزی که می‌فروشید، قیمت و نوع خدمات شما بستگی دارد.

مزیت دیجیتال مارکتینگ برای کسب‌وکارها

مشاوره بازاریابی دیجیتال به کسب‌وکارها اجازه می‌دهد تا مخاطبان خاصی را بر اساس علایق و رفتار، هدف قرار دهند که منجر به استفاده کارآمدتر از منابع بازاریابی و فروش بیشتر می‌شود. علاوه بر این، نتایج بازاریابی دیجیتال قابل اندازه‌گیری هستند که به شما این امکان را می‌دهد تا کمپین‌های بازاریابی خود را به‌راحتی تحلیل کرده و استراتژی‌های خود را بر اساس آن تنظیم کنید.

این بدان معناست که کسب‌وکارها می‌توانند فعالیت‌های بازاریابی خود را برای اطمینان از دستیابی به مخاطبان مناسب و ایجاد نتایج مطلوب، بهینه کنند. علاوه بر این، بازاریابی دیجیتال باعث می‌شود که کسب‌وکارها بتوانند خدمات بهتری به مشتری ارائه کرده و او را به برند وفادار کنند. با همه این مزایا، جای تعجب نیست که چرا کسب‌وکارهای بزرگ و کوچک برای رشد برند، افزایش درآمد و پیشی گرفتن از رقبا، به بازاریابی دیجیتال روی می‌آورند.

  • بازاریابی دیجیتال B2B

بازاریابی دیجیتال B2B به بازار آنلاینی اشاره دارد که در آن کسب‌و‌کارها، خریداران کالاها و خدمات از سایر کسب‌و‌کارها هستند. مهم‌ترین کانال‌ها و ابزارهای بازاریابی دیجیتال B2B عبارت‌اند از سئو، بازاریابی محتوا، بازاریابی رسانه‌های اجتماعی همچون تبلیغات در تلگرام و اینستاگرام و….

  • بازاریابی دیجیتال B2C

بازاریابی دیجیتال B2C به بازار آنلاینی اشاره دارد که در آن کاربران عادی، خریداران کالاها و خدمات از سایر کسب‌و‌کارها هستند. مهم‌ترین کانال‌ها و ابزارهای بازاریابی دیجیتال B2C عبارت‌اند از بازاریابی شبکه‌های اجتماعی، بازاریابی ایمیلی، بازاریابی موتورهای جستجو و تبلیغات موبایلی.

دیجیتال مارکتر شدن را از کجا شروع کنیم؟

دیجیتال مارکتر یک حرفه‌ای است که در زمینه مارکتینگ دیجیتال فعالیت می‌کند. وظیفه اصلی یک دیجیتال مارکتر شامل طراحی، اجرا و بهبود استراتژی‌های بازاریابی در فضای دیجیتال است. این فرد مسئول برندینگ، ارتباط با مشتری، جذب ترافیک و افزایش فروش از طریق کانال‌های دیجیتال مانند وب‌سایت، رسانه‌های اجتماعی، ایمیل مارکتینگ، محتوا بازاریابی و سایر روش‌های آنلاین است.

این حرفه‌ای با استفاده از داده‌ها و تحلیل‌های مداوم، به بهبود و بهینه‌سازی کمپین‌ها و استراتژی‌های مارکتینگ می‌پردازد تا به تحقق اهداف کسب‌وکار کمک کند و نتایج قابل اندازه‌گیری و قابل مشاهده‌ای را ارائه دهد. برای دیجیتال مارکتر شدن، مراحل زیر را دنبال کنید:

  • استراتژی دیجیتال مارکتینگرا تدوین کنید.
  • یاد بگیرید چگونه از ابزارهای کلیدی بازاریابی دیجیتال استفاده کنید.
  • چندین پروژه بازاریابی دیجیتال انجام دهید.
  • رزومه بازاریابی دیجیتال خود را بسازید.
  • تیم سازی و شبکه‌سازی کنید.

کلام پایانی

درنهایت، می‌توان گفت که دیجیتال مارکتینگ چیست؟ دیجیتال مارکتینگ به‌عنوان یکی از ابزارهای حیاتی در دنیای کسب‌وکارهای امروزی، نه تنها امکانات جدیدی را برای ارتباط با مشتریان فراهم می‌کند بلکه به شرکت‌ها این امکان را می‌دهد که با استفاده از داده‌های آماری و تحلیلی، استراتژی‌های دقیق‌تری برای رسیدن به هدف‌های خود اتخاذ کنند.

از این رو، پیشرفت در بازاریابی دیجیتال نه تنها به بهبود عملکرد کسب‌وکارها کمک می‌کند بلکه نقش بنیادینی در ایجاد ارتباطات موثر با مشتریان و ایجاد تجربه بهتر برای آن‌ها نیز دارد. شما می‌توانید با توجه به فضاهای آنلاین و الگوریتم های گوگل در سئو، کسب‌وکار خود را ارتقا دهید.

امتیاز این صفحه

جدید ترین مقالات :

میزان پیشرفت خواندن شما

زمان مطالعه: 18 دقیقه

میزان پیشرفت خواندن شما

زمان مطالعه: 18 دقیقه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فرم را به صورت کامل پر کنید تا همکاران ما با شما تماس بگیرند.

اطلاعات شما با موفقیت ثبت شد.

 همکاران ما در سریع ترین زمان ممکن با شما تماس می‌گیرند.