بازاریابی محتوا چیست؟ مزایا و کاربرد بازاریابی محتوایی

بازاریابی محتوا چیست
آنچه در این مقاله می خوانید :

آیا کنجکاو هستید که بدانید بازاریابی محتوا چیست؟ بازاریابی محتوا به‌عنوان یکی از قدرتمندترین ابزارها برای جذب و نگه‌داشتن مشتریان به شمار می‌رود. با توجه به افزایش رقابت در بازارها و تغییرات سریع در رفتار مصرف‌کنندگان، برندها و کسب‌وکارها نیاز دارند تا استراتژی‌های نوین و مؤثری را برای برقراری ارتباط با مخاطبان خود ایجاد کنند. بازاریابی محتوا، از طریق تولید محتوای ارزشمند، آموزشی و جذاب، به کسب‌وکارها این امکان را می‌دهد تا نه تنها توجه مخاطبان را جلب کنند بلکه اعتماد و وفاداری آن‌ها را نیز به دست آورند.

در این مقاله آژانس دیجیتال مارکتینگ جینجر، به بررسی اصول و تکنیک‌های بازاریابی محتوا خواهیم پرداخت و نشان خواهیم داد چگونه می‌توانید با استفاده از این استراتژی، برند خود را به مخاطبان معرفی کرده و به یک رهبر در صنعت خود تبدیل شوید. از تولید محتوای خلاقانه و متناسب با نیازهای مخاطبان تا استفاده از پلتفرم‌های دیجیتال برای توزیع محتوا، تمامی مراحل و نکات کلیدی را با هم مرور خواهیم کرد. بازاریابی محتوا نه تنها یک روش تبلیغاتی موثر است، بلکه ابزاری برای ایجاد ارتباطات معنادار و بلندمدت با مشتریان است که می‌تواند به رشد و توسعه کسب‌وکار شما کمک کند.

بازاریابی محتوا چیست؟

بازاریابی محتوا چیست

بازاریابی محتوا یا کانتنت مارکتینگ (Content Marketing) یکی از زیرمجموعه‌های دیجیتال مارکتینگ به شمار می‌رود. هدف بازاریابی محتوا، جلب توجه نسبت به برند است. محتوا بر اساس این هدف، در پلتفرم‌هایی که به احتمال زیاد مخاطبان مورد نظر شما در آن‌ها حضور دارند، تولید شده و به اشتراک گذاشته می‌شود.

به عبارتی دیگر بازاریابی محتوا نوعی بازاریابی درونگرا است که بر ایجاد و توزیع محتوای ارزشمند، مرتبط و جذاب برای جذب و حفظ مخاطبان هدف تمرکز دارد. در بازاریابی محتوا، محتوا به‌عنوان ابزار اصلی برای جذب مخاطب و انتقال پیام‌های بازاریابی به کار می‌رود. این محتوا می‌تواند به‌صورت‌های مختلفی ازجمله مقالات وبلاگ، پست‌های شبکه‌های اجتماعی، ویدیوها، پادکست‌ها، اینفوگرافیک‌ها، کتاب‌های الکترونیکی و گزارش‌ها تولید شود. محتوای تولید شده باید نه تنها جذاب و خلاقانه باشد بلکه باید به نیازها و مسائل مخاطبان پاسخ دهد و ارزش افزوده‌ای برای آن‌ها فراهم کند.

بازاریابی محتوا نیازمند برنامه‌ریزی دقیق و استراتژی‌های منسجم است. از تحلیل و شناسایی مخاطبان هدف گرفته تا تعیین اهداف، تولید محتوا و ارزیابی نتایج، تمامی مراحل باید با دقت و هماهنگی انجام شود. به همین دلیل، داشتن یک استراتژی بازاریابی محتوا مناسب می‌تواند به کسب‌وکارها کمک کند تا به‌صورت پایدار و مداوم در بازار رقابتی امروزی موفق عمل کنند.

تاریخچه بازاریابی محتوایی

گفته می‌شود که اولین محتوای مستند با هدف بازاریابی در سال 1837 John Deere، موسس شرکت صنایع سنگین آمریکا و بزرگ‌ترین تولید کننده ماشین آلات کشاورزی، تولید شده است. جان دیر تصمیم گرفت تا برای جذب مشتریان، 1.5 میلیون نسخه مجله را در چهل کشور جهان توزیع کند.

در سال 1900، Michelin، شرکت چندملیتی لاستیک‌سازی فرانسوی، یک دفترچه راهنمای بسیار بزرگ را به مشتریان خود هدیه کرد تا آن‌ها با مشکلات احتمالی خودروی خود آشنا شده و بتوانند خودشان آن را حل کنند.

در سال 1904، Jell-O، یک برند آمریکایی که انواع دسر، ژلاتین پودری، پودینگ و کرم پای خامه‌ای بدون پخت را ارائه می‌دهد، کتاب‌های آشپزی چاپ کرد و آن‌ها را به‌صورت رایگان در اختیار آشپزهایی در سراسر دنیا قرار داد. نتیجه این روش، کسب سود یک میلیون دلاری برای این شرکت بود. در دهه ۶۰ و ۷۰ میلادی، با گسترش استفاده از تلویزیون‌های خانگی، بازاریابی محتوا گسترده‌تر شد.

موفق‌ترین نمونه‌های کانتنت مارکتینگ

بازاریابی محتوا چیست

آیا زمانی را به خاطر دارید که یک محتوا، شما را به طرفدار دیرینه یک برند یا شرکت خاص تبدیل کرده باشد؟ یک ویدئوی طنز یوتیوبی یا یک پست وبلاگ فوق العاده آموزنده، می‌تواند چنان تاثیر فوق العاده‌ای داشته باشد؛ که هر دو نمونه‌هایی از بازاریابی محتوا هستند. تا اینجا دانستید بازاریابی محتوا چیست و برای داشتن یک Content Marketing موفق می‌توانید از متخصصان مشاوره دیجیتال مارکتینگ بهره ببرید. در ادامه بیایید چند مورد از موفق‌ترین نمونه‌های کانتنت مارکتینگ را بررسی کنیم.

  • پلی لیست Spotify Wrapped

Spotify Wrapped یکی از موفق‌ترین کمپین‌های بازاریابی محتوای برنامه پخش موسیقی است. تقریباً در پایان هر سال، کاربران اسپاتیفای یک پکیج سرگرم‌کننده از تمام موسیقی‌هایی دریافت می‌کنند که در آن سال گوش داده‌اند. این پکیج شخصی‌سازی شده، بر اساس ژانرها، سال‌ها، هنرمندان و موارد دیگر به بخش‌های مختلفی تقسیم می‌شود و اسپاتیفای، با طرح‌های گرافیکی رنگارنگ، آن‌ها را تفکیک می‌کند.

  • تیک تاک DuoLingo

DuoLingo در سراسر جهان به‌عنوان وب‌سایت و برنامه‌ای شناخته می‌شود که به کاربران کمک می‌کند تا زبان جدیدی را یاد بگیرند. مدرک زبان دولینگو حتی در بسیاری از دانشگاه‌های جهان به رسمیت شناخته می‌شود. صفحه DuoLingo بیش از 4.5 میلیون دنبال کننده در تیک تاک به دست آورده که علت آن، ایجاد یک جریان مداوم تولید محتوا است. اگرچه بسیاری از ویدئوها به محصولات و خدمات شرکت اشاره‌ای نمی‌کنند، توانایی این صفحه در ایجاد محتوای طنز و مرتبط با موضوعات روز، به افزایش آگاهی از برند در برنامه کمک کرده است. کاری که بسیاری از برندها برای انجام آن تلاش می‌کنند.

  • مدرسه طراحی Canva

مدرسه طراحی Canva با آموزش نحوه ایجاد تصاویر جذاب با حداقل تجربه طراحی و بدون نرم‌افزارهای پیچیده، محتوای مفید به کاربران خود ارائه می‌کند. همچنین تمام قابلیت‌ها و امکانات طراحی Canva را به‌صورت کاربردی و عملی نشان می‌دهد.

  • تیک تاک Theresa Van Dam (آرایشگر)

Theresa Van Dam یک آرایشگر و سالن‌دار در ایلینوی آمریکا است. اکانت تیک تاک او به خاطر محتواهایی که در آن‌ها نحوه برخورد با مشتریان بی‌ادب را نشان می‌دهد، مشهور شده است. محتوای او اغلب به دلیل مرتبط بودن با هر کسی که تا به حال با مشتریان سرکش سروکار داشته است، مورد تحسین قرار می‌گیرد.

این رویکرد، به‌عنوان یک بازاریابی محتوایی موفق شناخته می‌شود؛ زیرا او به کاربران تیک تاک که معمولا برای سرگرمی ویدئوهایش را می‌بینند، به‌صورت هم‌زمان نمونه کارهای فوق‌العاده حرفه‌ای آرایشگری خود را نیز نشان می‌دهد. این آرایشگر در حال حاضر نزدیک به ۵ میلیون فالور دارد و مشتریان جدید باید از چند ماه قبل، نوبت خود را رزرو کنند.

  • کانال یوتیوب Girl With The Dog

Girl With The Dog یک کانال یوتیوب است که توسط یک آرایشگر حرفه‌ای حیوانات خانگی در انتاریو کانادا به نام ونسا، اداره می‌شود. ونسا در این کانال با ارائه محتوای سرگرم‌کننده برای بینندگان و در عین حال نشان دادن مهارت‌های خود به‌عنوان یک آرایشگر، از بازاریابی محتوای عالی برخوردار است. کانال ونسا در نتیجه تلاش‌های بازاریابی محتوایی‌اش، اکنون ۱.۵ میلیون دنبال کننده دارد. او همچنین توانست پول کافی برای کمک به پناهگاه‌های حیوانات جمع‌آوری کند.

مطالعه کنید: ترجمه ویدیوهای یوتیوب با هوش مصنوعی

  • کانال یوتیوب Crunchyroll Collections

Crunchyroll یک شرکت مستقر در ایالات متحده است که کار تهیه مجوز، توزیع و پخش انیمه در سراسر جهان را انجام می‌دهد. یکی از تکنیک‌های بازاریابی محتوای آنلاین Crunchyroll، بازاریابی از طریق کانال یوتیوبی خود (Crunchyroll Collections) است. این کانال، کلیپ‌ها و ویدئوهای کوتاه از صحنه‌های محبوب انیمه‌های مشهور را با کاربران خود به اشتراک می‌گذارد.

با دانش اینکه بازاریابی چیست، این نوع بازاریابی محتوا، به دلیل درگیر کردن احساس مخاطبان، بازخوردهای زیادی دریافت می‌کند و باعث می‌شود تا این کانال در صدر نتایج جستجوی یوتیوب برای انیمیشن‌های محبوب، نشان داده شود. این کانال، یک اشتراک ماهانه نیز ارائه می‌کند که کاربران با خرید آن می‌توانند به محتواهای بیشتری دسترسی پیدا کنند.

  • بازاریابی ایمیلی واربی پارکر (Warby Parker)

یکی از دلایلی که باعث شده Warby Parker، از دیگر فروشندگان آنلاین عینک متمایز شود، کمپین‌های بازاریابی ایمیلی سرگرم کننده و جذاب آن است. برای مثال، تبلیغات عینک‌هایی با تم کریستالی روشن را با نشان دادن استفاده از این عینک‌ها در تعطیلات تابستانی انجام می‌دهد. فراخوانی‌های دعوت به خرید در ایمیل، به‌راحتی قابل تشخیص هستند. واربی پارکر در طراحی ایمیل‌ها از رنگ‌های گرم و جذاب استفاده می‌کند و از کاربران به‌صورت مستقیم خواسته می‌شود تا حساب‌های رسانه‌های اجتماعی شرکت را دنبال کنند.

  • بازاریابی محتوای وبلاگ Salesforce

Salesforce، یک شرکت نرم‌افزار B2B است که وبلاگی آموزنده و جذاب دارد و محتواهای ارزشمند برای مخاطبان هدف خود فراهم می‌کند. این وبلاگ، طیف گسترده‌ای از موضوعات مرتبط با مدیریت ارتباط با مشتری (CRM)، فروش، بازاریابی و تکنولوژی را پوشش می‌دهد. مقالات تخصصی وبلاگ Salesforce، یک نمونه عالی از بازاریابی محتوای B2B هستند که مخاطبان را آموزش می‌دهند و ارتباط با آن‌ها را حفظ می‌کنند.

  • وبینارهای نوشن (Notion)

با علم به اینکه بازاریابی محتوا چیست، وبینارها، سمینارهای مجازی قدرتمندی هستند که به کسب‌وکارها کمک می‌کنند تا با مخاطبان خود ارتباط برقرار کرده و گنجینه‌ای از اطلاعات ارزشمند را به آن‌ها ارائه دهند. کسب‌وکارها همچنین این امکان را دارند تا محصولات خود را تبلیغ کنند.

نوشن یک ابزار مدیریت پروژه تیمی است که حتی افراد عادی نیز از آن برای مدیریت کارهای روزمره خود استفاده می‌کنند. وبینارهای نوشن در بین کاربران بسیار محبوب هستند زیرا مشاوره کسب‌و‌کار آنلاین در آن‌ها ارائه می‌شود. در حالی که موضوع وبینارهای نوشن حول توصیه‌های تجاری می‌چرخد، نکاتی برای افزایش بهره‌وری، مدیریت کارکنان و همچنین روزمرگی‌های جالب و سرگرم‌کننده دفتر مرکزی نوشن و موارد دیگر نیز در حساب‌های شبکه‌های اجتماعی این پلتفرم، ارائه می‌شوند.

  • بازاریابی محتوای چت‌بات Casper

نمونه‌ای از بازاریابی موثر چت‌بات، ربات معروف و پرحرف Casper است که insomnobot نام دارد. این ربات، راهکار‌های نوآورانه برای یک خواب راحت شبانه ارائه‌ می‌دهد. استفاده از insomnobot به برند Casper این امکان را می‌دهد تا داستان خود را در حین همراهی برای خوابیدن، تعریف کند.

همچنین این ربات با توجه به استراتژی دیجیتال مارکتینگ محتواهای سایت را بررسی می‌کند تا بتواند به سوالات متداولی که توسط مشتریان پرسیده می‌شود، پاسخ دهد. با این حال، کاربران این امکان را دارند تا برای دریافت پاسخ‌های دقیق‌تر، با یک انسان گفتگو کنند.

تفاوت تبلیغات و بازاریابی محتوایی چیست؟

بازاریابی محتوا چیست

تبلیغات و بازاریابی محتوا دو رویکرد متمایز برای تبلیغ محصولات، خدمات یا برندها هستند. با این وجود که هدف هر دو جذب مخاطبان است، اما در استراتژی‌ها، اهداف و روش‌های ارائه متفاوت هستند. در ادامه، تبلیغات و بازاریابی محتوا را به همراه مثال‌هایی برای نشان دادن تفاوت آن‌ها مقایسه می‌کنیم.

  • مقایسه ماهیت و هدف

تبلیغات: تبلیغات شامل تبلیغات پولی از طریق کانال‌های رسانه‌های مختلف مانند تلویزیون، رادیو، چاپ، بنرهای آنلاین، تبلیغات رسانه‌های اجتماعی مانند تبلیغات در یوتیوب، تبلیغات در تلگرام، اینستاگرام و غیره می‌شود. هدف اصلی تبلیغات، ترغیب مستقیم و تحت تاثیر قرار دادن مصرف کنندگان برای انجام اقدامات خاص، مانند خرید، بازدید از یک وب‌سایت یا تماس با یک کسب‌وکار است.

مثال: یک تبلیغ تلویزیونی که یک مدل خودروی جدید را به نمایش می‌گذارد، ویژگی‌های آن را نشان می‌دهد و از بینندگان می‌خواهد برای تست رانندگی به یکی از نمایندگی‌های خودروساز مراجعه کنند.

بازاریابی محتوا: این نوع بازاریابی بر ایجاد و توزیع محتوای ارزشمند برای جذب مخاطب هدف تمرکز دارد. هدف اصلی بازاریابی محتوا، ایجاد آگاهی از برند، ایجاد اعتماد و تقویت روابط بلندمدت با مشتریان بالقوه از طریق ارائه اطلاعات مفید یا سرگرم‌کننده به آن‌ها است.

مثال: یک پست وبلاگی در سایت یک شرکت لوازم آرایشی که نکات و آموزش‌های آرایشی را بدون تبلیغ صریح محصولات، ارائه می‌دهد.

  •  رویکرد و نحوه ارائه

تبلیغات: تبلیغات بر تاکتیک‌های وقفه‌ای برای جلب توجه و ارائه پیام متقاعد کننده در یک زمان یا مکان محدود، متکی است. در تبلیغات اغلب از تصاویری جذاب، شعارهای قانع کننده و پیام‌های مختصر برای ایجاد تأثیری به‌یادماندنی، استفاده می‌شود.

مثال: تبلیغات ۱۵ ثانیه‌ای یوتیوب که قبل از ویدئو پخش می‌شود و با به‌کارگیری صداهای خاص و رنگ‌های جذاب، توجه بینندگان را به سرعت به یک نوشیدنی انرژی‌زا، جلب می‌کند.

بازاریابی محتوا: بازاریابی محتوا، رویکردی ظریف‌تر و آموزنده‌تر را اتخاذ می‌کند و با ارائه محتوای ارزشمند، به علایق، نیازها یا کمبودهای مخاطب می‌پردازد. تمرکز کانتنت مارکتینگ بر ایجاد محتوای جذاب، قابل اشتراک‌گذاری و مفید برای مخاطب است.

مثال: یک کانال یوتیوب که توسط یک برند پوشاک تناسب اندام اداره می‌شود را تصور کنید. این کانال، روتین تمرین و نکاتی برای رسیدن به تناسب اندام را به اشتراک می‌گذارد. همچنین با ورزشکاران محبوب، مصاحبه می‌کند تا به علاقه‌مندان تناسب اندام، در این زمینه اطلاع‌رسانی کند.

  • کنترل و توزیع

تبلیغات: تبلیغ کنندگان، کنترل کاملی بر محتوا و زمان تبلیغات خود دارند. آن‌ها کانال‌های رسانه‌ای خاصی را انتخاب می‌کنند و جمعیت خاصی را هدف قرار می‌دهند تا اثربخشی را به حداکثر برسانند.

مثال: در تبلیغات و شارژ اکانت گوگل ادز که تخفیف محدودی در فروشگاه آنلاین یک برند لباس را تبلیغ می‌کند و کاربران را بر اساس سن، موقعیت مکانی و علایق آن‌ها هدف قرار می‌دهد.

بازاریابی محتوا: بازاریابان محتوا، انعطاف و آزادی بیشتری در ایجاد و توزیع محتوا دارند. آن‌ها از کانال‌های مختلفی مانند وبلاگ‌ها، رسانه‌های اجتماعی، خبرنامه‌های ایمیل، پادکست‌ها و ویدئوها برای دستیابی و جذب مخاطبان هدف خود استفاده می‌کنند.

مثال: خبرنامه ایمیلی وب‌سایت یک شرکت خدمات باغبانی که نکات تخصصی باغبانی، راهنمای کاشت فصلی و توصیه‌هایی درباره محصولات باغ ارائه می‌کند. این خبرنامه که برای کاربرانی که به باغبانی علاقه نشان داده‌اند، ارسال می‌شود. پس تا کنون متوجه شدید تفاوت تبلیغات و بازاریابی محتوا چیست؟

تفاوت تولید محتوا و بازاریابی محتوا

می‌دانید تولید محتوا چیست؟ تولید محتوا، بخشی از بازاریابی محتواست. به بیان ساده، تولید محتوا یعنی ایجاد محتوایی که برای مخاطبان شما ارزشمند و جذاب باشد. بازاریابی محتوا، توزیع محتوای شما برای افزایش دید و جذب مخاطب است. اگر تولید محتوا را نوشتن مقاله در یک مجله در نظر بگیریم، می‌توانیم بگوییم که بازاریابی محتوا باعث می‌شود آن مقاله در نیویورک تایمز نیز منتشر شود.

شما نمی‌توانید بدون تولید محتوای هدفمند و متمرکز، بازاریابی محتوای موفقی داشته باشید. مقاله شما فقط در صورتی در نیویورک تایمز منتشر می‌شود که برای مطالعه موضوع خود وقت زیادی گذاشته باشید و چیزی ارزشمند و جذاب خلق کنید.

مزایای بازاریابی محتوا در چیست؟

بازاریابی محتوا چیست

بازاریابی محتوا مزایای مختلفی دارد که در کنار سایر استراتژی‌های بازاریابی، عملکرد خود را به نمایش می‌گذارد. در ادامه، برخی از مزایای کلیدی بازاریابی محتوا را بررسی می‌کنیم.

  • افزایش آگاهی از برند

بازاریابی محتوا با ایجاد و توزیع محتوای ارزشمند، باعث می‌شود تا آوازه شما به گوش افراد بیشتری برسد و بهتر دیده شوید. کسب‌وکارهایی که در ارائه محتوای باکیفیت، ثابت‌قدم هستند، در میان مخاطبان هدفشان به‌عنوان متخصص کاربلد در حوزه فعالیت خود، شناخته می‌شوند.

  • تعامل با مخاطب

شما می‌دانید بازاریابی محتوا چیست، بازاریابی محتوا به کسب‌وکارها اجازه می‌دهد تا در سطح عمیق‌تری با مخاطبان خود، درگیر شوند؛ زیرا آن‌ها پیش از انجام بازاریابی محتوایی باید تحقیقات گسترده‌ای انجام دهند تا از نیازها و مشکلات مخاطبان خود آگاه شوند و بر اساس اطلاعاتی که به دست می‌آورند، استراتژی بازاریابی محتوایی خود را پیاده‌سازی کنند.

آن‌ها با ارائه محتوای مفید و آموزنده، اعتماد مخاطبان را جلب خواهند کرد؛ بنابراین کاربران به مرور زمان، روابط خوبی با آن‌ها برقرار می‌کنند که منجر به تعامل دوطرفه می‌شود. چنین مخاطبانی، به احتمال زیاد به مشتریان وفادار و حامیان برند، تبدیل خواهند شد.

  • تولید لید و افزایش فروش

بازاریابی محتوا نقش مهمی در تولید لید و تبدیل آن‌ها به مشتری دارد. لید، عبارت است از افرادی که به نحوی با شما آشنا شده و مایل به استفاده از محصولات و خدماتتان هستند. کسب‌وکارها می‌توانند با ایجاد محتوایی که به کمبودها و نیازهای مخاطبان هدفشان می‌پردازد، لید‌های زیادی را جذب کرده و آن‌ها را به خریدار تبدیل کنند.

آموزنده و متقاعد کننده به ایجاد اعتماد و اعتبار کمک می‌کند و احتمال تبدیل شدن لیدها به مشتریان دائمی را افزایش می‌دهد. البته توجه داشته باشید که در این خصوص، سئو سایت شما می‌تواند تاثیر بسیار زیادی در موفقیت کسب‌وکارتان داشته باشد.

  • بهبود رتبه سایت در موتورهای جستجو

یکی از مهم‌ترین فاکتورهای رتبه‌بندی سایت‌ها در موتورهای جستجو، کیفیت محتوا است. کسب‌وکارها با تولید محتوای باکیفیت و استفاده بهینه از کلمات کلیدی، می‌توانند جایگاه و رتبه خود در موتورهای جستجوی را بهبود بخشند. هنگامی که مشتریان بالقوه به جستجوی اطلاعات مربوط به محصولات یا خدمات خود می‌پردازند، سایت‌هایی که دارای محتوای بهینه‌شده و مفید هستند، در نتایج جستجو ظاهر می‌شوند و کاربر تصمیم می‌گیرد که روی کدام لینک، کلیک کند.

  • مقرون‌به‌صرفه بودن

در مقایسه با تبلیغات سنتی، بازاریابی محتوا می‌تواند تا حد زیادی مقرون‌به‌صرفه باشد. شاید به این فکر کنید که تولید محتوای باکیفیت، نیاز به زمان و تلاش دارد؛ که کاملا حق با شماست؛ اما توزیع آن محتوا از طریق کانال‌های مختلف آنلاین، با هزینه نسبتاً کمتری انجام می‌شود. با گذشت زمان، محتوای شما هنوز هم در دسترس مخاطبان است و بدون متحمل شدن هزینه‌های اضافی، به جذب مشتریان جدید و افزایش بازدید سایت، ادامه می‌دهد.

برخلاف تبلیغات پولی که پس از پایان کمپین تبلیغاتی، فروش متوقف می‌شود، محتوای وب‌سایت و شبکه‌های اجتماعی شما همیشه در دسترس، باقی می‌ماند. این محتواها تا مدت‌ها پس از انتشار، مخاطبان جدیدی را جذب و ترافیک ایجاد می‌کنند.

  • ایجاد اقتدار برند

با شناخت اینکه بازاریابی محتوا چیست، با ارائه مداوم محتوای ارزشمند و آموزنده، کسب‌وکارها می‌توانند خود را به‌عنوان افراد موثر در صنعت خود معرفی کنند. این تکنیک به ایجاد شهرت، اعتماد و اعتبار برند کمک می‌کند.

  • قابلیت ذخیره یا اشتراک‌گذاری

درصورتی‌که محتوای شما به حد کافی جذاب باشد، کاربران به‌راحتی آن را ذخیره می‌کنند و با دوستان خود به اشتراک می‌گذارند. این در حالی است که در تبلیغات سنتی چنین چیزی ممکن نیست. برای مثال هنگامی که مردم یک بنر در خیابان می‌بینند، از کنار آن عبور می‌کنند و شاید دیگر هیچ‌وقت به آنجا باز نگردند.

انواع بازاریابی محتوایی

بازاریابی محتوا یکی از اساسی‌ترین و مؤثرترین استراتژی‌های بازاریابی در دنیای دیجیتال امروز است که به کسب‌وکارها امکان می‌دهد تا با تولید محتوای ارزشمند و مرتبط، مخاطبان خود را جذب کرده و با آن‌ها ارتباط برقرار کنند. با توجه به تنوع و گستردگی پلتفرم‌ها و ابزارهای موجود، بازاریابی محتوا به شکل‌های مختلفی انجام می‌شود که هر کدام از این شکل‌ها می‌تواند نقش مهمی در تحقق اهداف بازاریابی و تقویت برند ایفا کند.

از مقالات وبلاگ و پست‌های شبکه‌های اجتماعی گرفته تا ویدیوهای آموزشی و پادکست‌ها، هر نوع محتوا ویژگی‌ها و کاربردهای خاص خود را دارد. شناخت انواع مختلف بازاریابی محتوا و نحوه استفاده بهینه از آن‌ها می‌تواند به کسب‌وکارها کمک کند تا استراتژی‌های خود را بهبود بخشیده و نتایج بهتری در جذب و نگه‌داشتن مخاطبان به دست آورند. در ادامه، انواع مختلف انواع بازاریابی محتوایی را بررسی می‌کنیم.

  • بازاریابی محتوای آنلاین

بازاریابی محتوا چیست

بازاریابی محتوایی آنلاین به تولید و انتشار محتوا به روش‌های مختلف گفته می‌شود اما در اینجا به‌صورت خاص به تولید محتوا برای صفحات وب‌سایت شما اشاره دارد. در صورتی که از یک استراتژی بازاریابی محتوایی مناسب استفاده کنید، نه تنها در موتورهای جستجو رتبه بهتری می‌گیرید بلکه فروشتان نیز افزایش پیدا خواهد کرد.

  • بازاریابی محتوای رسانه‌های اجتماعی

بازاریابی محتوا چیست

از آنجایی که بیش از ۴ میلیارد نفر از جمعیت جهان از رسانه‌های اجتماعی استفاده می‌کنند، جای تعجب نیست که کسب‌وکارها، سرمایه‌گذاری عظیمی روی بازاریابی رسانه‌های اجتماعی مانند تلگرام، اینستاگرام، پینترست، لینکدین و غیره انجام داده‌اند.

  • بازاریابی محتوای اینفوگرافیک

بازاریابی محتوا چیست

اینفوگرافیک‌ها محتوا و اطلاعات را در قالب گرافیکی مصورسازی می‌کنند که به‌راحتی قابل درک برای همه افراد است. اگر قصد دارید با کمترین جملات با کاربران خود به نحوه تاثیرگذار ارتباط برقرار کنید، اینفوگرافیک، بهترین شیوه بازاریابی محتوایی برای شما به‌حساب می‌آید.

وبلاگ‌ها یکی از قدرتمندترین انواع محتوا هستند. شما با استفاده از ترکیب خلاقانه محتوای متنی، صوتی، تصویری و ویدئویی در وبلاگ خود می‌توانید کارهایی مانند تبلیغ خدمات و محصولات خود را انجام دهید. همچنین با ترغیب کردن کاربران به مطالعه سایر مقالات خود، این فرصت را دارید تا آن‌ها را مدت زمان بیشتری در سایت خود نگه دارید.

  • بازاریابی محتوای پادکست

بازاریابی محتوا چیست

در دنیایی که افراد، مشغله‌های زیادی دارند، ترجیح می‌دهند که به پادکست‌ها گوش دهند و از این طریق، اطلاعات مورد نظر خود را به دست آورند؛ بنابراین بازاریابی محتوای پادکست، یک استراتژی محتوای قدرتمند برای جذب مخاطبان است. افزایش روزافزون محبوبیت پادکست‌ها، یک فرصت طلایی برای ارتباط با علاقه‌مندان به این نوع محتوا و تبدیل آن‌ها به مشتریان وفادار، به‌حساب می‌آید.

  • بازاریابی محتوای ویدئویی

بازاریابی محتوا چیست

بر اساس تحقیقات Wyzowl (یکی از شرکت‌های موفق در تولید ویدئوی انیمیشنی در مارکت بین المللی) بیش از 73 درصد از کاربران، مایل هستند که قبل از خرید یک محصول یا خدمات آنلاین، از طریق یک ویدئو درباره آن اطلاعات کسب کنند؛ بنابراین، محتوای ویدئویی، به جلب اعتماد مشتریان بالقوه کمک می‌کند. امروزه تبلیغات در یوتیوب یکی از شناخته‌شده‌ترین تبلیغات ویدئویی در سراسر جهان است. شما می‌توانید درباره تغییر عکس پروفایل یوتیوب بیشتر بخوانید.

  • بازاریابی محتوای تبلیغات پولی

بازاریابی محتوا چیست

تبلیغات پولی، به شما این امکان را می‌دهد تا در مکان‌هایی که کاربران بالقوه شما حضور دارند، دیده شوید. روش‌های زیادی برای استفاده از بازاریابی محتوای تبلیغاتی پولی وجود دارد، ازجمله تبلیغات در رسانه‌های اجتماعی، تبلیغات در گوگل، تبلیغات بنری، تبلیغات کلیکی و غیره.

اصول بازاریابی محتوا

بازاریابی محتوا به‌عنوان یکی از قدرتمندترین ابزارهای بازاریابی به کسب‌وکارها این امکان را می‌دهد تا از طریق تولید و توزیع محتوای ارزشمند و مرتبط، مخاطبان خود را جذب کرده و با آن‌ها ارتباط برقرار کنند؛ اما برای دستیابی به موفقیت در این زمینه، تنها تولید محتوا کافی نیست؛ بلکه نیازمند درک و به‌کارگیری اصول و قواعد مشخصی است که بتوانند به بهبود استراتژی‌ها و افزایش تأثیرگذاری محتوا کمک کنند. اگر یاد گرفتید که بازاریابی محتوا چیست، در ادامه، اصولی که در بازاریابی محتوایی خود باید رعایت کنید، عبارت‌اند از:

  • یک نیاز را برآورده کنید.

محتوای شما باید پاسخگوی نیازها یا سوالات مشتری باشد. هرچه درک بهتری از کاربران خود داشته باشید، احتمال بیشتری وجود دارد که آن‌ها به محتوا و خدماتی که ارائه می‌دهید، جذب شوند؛ بنابراین، قبل از تولید محتوا، زمانی را صرف درک آنچه که کاربران می‌خواهند و نیازهای متغیرشان کنید.

  • در تولید محتوا ثابت قدم باشید.

چه در یک مجله ماهانه، محتوا منتشر کنید و چه یک خبرنامه ایمیلی روزانه داشته باشید، باید در ارسال محتواهای خود، تداوم و ثبات قدم داشته باشید. به بیان دیگر باید به آنچه که برنامه‌ریزی کرده‌اید، متعهد بمانید.

  • سبک مشخص خودتان را خلق کنید.

در تولید محتوا می‌توانید سبک خاص خودتان را به کار بگیرید. در ابتدای کار باید با کمی آزمون و خطا به سبک مشخصی برسید. برای مثال ممکن است که متوجه شوید کاربران شما، محتوای طنز را بیشتر دوست دارند. هنگامی که سبک مورد پسند کاربران خود را کشف کردید، به تولید محتوا بر اساس آن، ادامه دهید.

  • موضع روشن داشته باشید.

پیام محتوای شما باید برای کاربران، واضح و روشن باشد. از جانب‌داری در مسائلی که می‌تواند شما و شرکتتان را به‌عنوان یک متخصص نشان دهد، هراسی نداشته باشید.

  • روی مزایا تمرکز کنید نه فروش.

از بحث فروش فاصله بگیرید. کاربران هنگامی که احساس می‌کنند سعی دارید چیزی به آن‌ها بفروشید، ممکن است در برابر آنچه که ارائه می‌دهید، مقاومت نشان دهند. درباره مزایا و ویژگی‌ها صحبت کنید تا کاربران، خودشان تصمیم به خرید از شما بگیرند.

  • در حوزه کاری خود، بهترین باشید.

بهترین شدن، یک شب ممکن نیست اما می‌توانید برای آن تلاش کنید. اگر انتظار دارید مشتریانتان برای محتوای شما وقت بگذارند، باید محتوایی فوق‌العاده به آن‌ها ارائه دهید.

مراحل کانتنت مارکتینگ

در دنیای پرشتاب و پرهیاهوی امروز، جلب توجه مخاطبان و تبدیل آن‌ها به مشتریان وفادار کار آسانی نیست. در این میان، بازاریابی محتوا به‌عنوان ابزاری کارآمد و اثربخش، به یاری کسب‌وکارها آمده است تا با خلق محتوایی ارزشمند و جذاب، مسیر موفقیت را برای آن‌ها هموار کند.

اگر شما نیز به دنبال ارتقای برند خود، افزایش ترافیک وب‌سایتتان و درنهایت، رونق کسب‌وکارتان هستید، بازاریابی محتوا کلید دستیابی به این اهداف خواهد بود. در این راستا، آشنایی با مراحل مختلف این فرآیند، نقشی اساسی در برنامه‌ریزی و اجرای استراتژی محتوا ایفا می‌کند. فهمیدیم که بازاریابی محتوا چیست، پس بیایید مراحل کانتنت مارکتینگ موثر را بررسی کنیم.

  • مرحله 1: تعریف اهداف SMART

بازاریابی محتوا چیست

تعریف اهداف SMART به این معناست که اهداف شما باید مشخص، قابل اندازه‌گیری، قابل دستیابی، مرتبط و دارای زمان‌بندی باشند. در نتیجه شانس بیشتری برای موفقیت و رسیدن به اهداف خود خواهید داشت.

تعیین اهداف به شما کمک می‌کند تا:

  • از آنچه که می‌خواهید به آن دست پیدا کنید، تصویر واضحی داشته باشید.
  • میزان موفقیت خود را با یک معیار بسنجید.
  • اهدافی تعیین کنید که قابل دستیابی هستند و در میانه راه، دست از تلاش نمی‌کشید.
  • اقدامات غیرضروری که باعث هدر رفتن انرژی شما می‌شوند را حذف کنید.
  • نقطه آغاز و پایان مشخصی در رسیدن به اهدافتان داشته باشید.
  • مرحله 2: تعریف KPI

بازاریابی محتوا چیست

KPI (مخفف: key performance indicators) به معنای شاخص کلیدی عملکرد اهداف شما است. در واقع KPI، معیاری است که با استفاده از آن می‌توانید نتیجه تلاش‌های خود برای رسیدن به اهدافتان را اندازه‌گیری کنید. برخی از نمونه‌های هدف‌گذاری اسمارت و تعریف KPI در بازاریابی محتوایی را در ادامه بررسی می‌کنیم.

هدف اسمارت: افزایش آگاهی از برند

شاخص کلیدی عملکرد:

  • ترافیک سایت
  • فالورهای رسانه‌های اجتماعی
  • تعداد ثبت نام
  • تعداد منشن (توسط مشتریان و پارتنرها)

هدف اسمارت: افزایش درآمد

شاخص کلیدی عملکرد:

  • فروش روزانه
  • ترافیک سایت

هدف اسمارت: تبدیل کاربر به مشتری

شاخص کلیدی عملکرد:

  • نرخ تبدیل (تعداد افرادی که یک محصول را خریده‌اند تقسیم بر تعداد افرادی که از آن بازدید کرده‌اند)
  • نرخ رها شدن سبد خرید (تعداد افرادی که یک محصول را خریده‌اند تقسیم بر تعداد افرادی که سبد خریدشان را رها کرده‌اند)

هدف اسمارتافزایش تعامل کاربران

شاخص کلیدی عملکرد:

  • تعداد لایک
  • تعداد اشتراک گذاری
  • تعداد فالو
  • تعداد منشن
  • تعداد بک لینک
  • مرحله ۳: تصمیم‌گیری در مورد نوع و موضوع محتوا 

بازاریابی محتوا چیست

در مرحله بعد، نوع و موضوع محتوا را انتخاب کنید. این کار را با فکر کردن به مخاطبان هدف و نیازهایشان انجام دهید. پاسخ به سوالات زیر در مورد مخاطبان هدف خود، به شما کمک کند تا در مورد محتوای مناسب برای آن‌ها، تصمیم بگیرید.

  • آن‌ها از شما چه خواسته‌ای دارند؟
  • آن‌ها به دنبال غلبه بر چه چالش‌هایی هستند؟
  • چرا آن‌ها به محصول یا خدمات شما نیاز دارند؟
  • چگونه می‌توانید به موفقیت آن‌ها کمک کنید؟
  • مخاطبانتان اوقات فراغت خود را در کجا می‌گذرانند؟

سپس، تصمیم بگیرید کدام نوع محتوا برای مخاطبانتان مفیدتر است.

  • مرحله ۴: انتخاب کانال‌های توزیع محتوا

بازاریابی محتوا چیست

پس از اینکه در مورد نوع محتوای مناسب تصمیم گرفتید، وقت آن است که کانال‌های توزیع محتوای خود را انتخاب کنید.  برای برخی از انواع محتوا، کانالی که باید با آن کار کنید، واضح است. به‌عنوان مثال، اگر به این نتیجه رسیدید که محتوای ویدئویی برای کاربران شما مناسب‌تر است، کانال‌های توزیع محتوای شما، می‌تواند یوتیوب و یا تبلیغات در اینستاگرام باشد.

  • مرحله ۵: تعیین بودجه

اکنون باید بودجه خود را تعیین کرده و برای خرج کردن آن برنامه‌ریزی کنید.

برای تعیین بودجه، به سوالات زیر پاسخ دهید:

  • آیا برای تولید محتوا به خرید نرم‌افزار یا ابزار خاصی نیاز دارید؟ (برای مثال خرید اشتراک Canva یا دوربینی برای گرفتن عکس‌ها و فیلم‌های با کیفیت بالا)
  • آیا نیاز به استخدام بازاریاب یا تولید کننده محتوا دارید؟
  • آیا نیاز به پرداخت هزینه برای تبلیغات دارید؟
  • آیا برای اندازه‌گیری میزان اثربخشی محتوای خود به ابزار یا منابع خاصی نیاز دارید؟
  • مرحله ۶: تولید و توزیع محتوا

بازاریابی محتوا چیست

محتوای خود را تولید و توزیع کنید تا به دست مخاطبان هدف برسد. برای اطمینان از نظم تولید محتوا، از یک تقویم محتوایی استفاده کنید. تقویم به تیم شما کمک می‌کند تا دید جامعی نسبت به تمام محتواها داشته باشید و همچنین به شما امکان می‌دهد که آن‌ها را زودتر از موعد برنامه‌ریزی کنید.

مرحله ۷: تحلیل و اندازه گیری نتایج

بازاریابی محتوا چیست

درنهایت، نتایج خود را تحلیل و اندازه‌گیری کرده و در صورت لزوم، تغییرات لازم را برای نتیجه‌گیری بهتر، اعمال کنید.برای تعیین موفقیت استراتژی بازاریابی محتوای خود، به اهداف SMART و KPI خود نگاه کنید. آیا به اهداف و KPI های خود دست یافته‌اید؟  برخی از ابزارهای مفید برای تحلیل اثربخشی استراتژی بازاریابی محتوا، عبارت‌اند از:

  • Mention
  • SharedCount
  • HubSpot Marketing Analytics Software
  • HubSpot Social Media Management Software
  • Sprout Social
  • Google Analytics

کمپین Content Marketing

یک کمپین بازاریابی محتوا مانند شروع یک ماجراجویی حماسی و سفری است که به دقت سازمان‌دهی شده تا مخاطبان فعلی و بالقوه شما را برای خرید خدمات و محصولاتتان، تشنه کند. شما یک هدف و چشم‌انداز از خواسته خود دارید. بازاریابی محتوا، اهداف مختلفی می‌تواند داشته باشد، از افزایش آگاهی از برند گرفته تا افزایش فروش یا معرفی کسب‌وکار شما به‌عنوان یک مرجع در صنعت. کمپین بازاریابی محتوا، سلاح مخفی شما برای رسیدن به این اهداف است.

قلب یک کمپین بازاریابی محتوا، در داستان آن قرار دارد. شما باید بتوانید روایت‌های جذابی برای جذاب شدن کمپین خود، ایجاد کنید. برای داشتن یک کمپین بازاریابی محتوایی موفق، بهتر است بدانید تقویم محتوایی چیست و چه تاثیری در اجرای کمپین شما دارد؟

ابزارهای راه اندازی یک کمپین کانتنت مارکتینگ

ابزارهای راه اندازی یک کمپین کانتنت مارکتینگ، متنوع هستند. شما می‌توانید از وبلاگ، وبینار، رسانه‌های اجتماعی یا هر ابزار دیگری که با آن بتوانید به مخاطبان هدف خود دسترسی داشته باشید، برای توزیع انواع محتواها ازجمله محتوای متنی، ویدئویی و صوتی، استفاده کنید. هر کدام از این محتواها، یک بلوک سازنده کمپین شما را تشکیل می‌دهند. شما در حین برگزاری کمپین، داده‌های زیادی را نیز به دست می‌آورید.

این داده‌ها، قطب نما و نقشه راه شما در کمپین‌های بعدی می‌شوند و شما را در چشم‌انداز وسیع کمپین راهنمایی می‌کنند. با استفاده از قدرت تجزیه‌وتحلیل، می‌توانید به‌طور مداوم کمپین‌های خود را اصلاح کرده و بهبود دهید.

بازاریابی محتوایی چه کمکی به کسب‌وکار شما می‌کند؟

بازاریابی محتوا چیست و چه کار می‌کند؟ بازاریابی محتوا، همانند یک نیروگاه پویا است که به رشد و موفقیت کسب‌وکار شما در حوزه دیجیتال کمک می‌کند. دنیایی را تصور کنید که در آن برند شما نه تنها توجه‌ها را به خود جلب می‌کند، بلکه قلب‌ها و ذهن‌ها نیز مجذوب آن می‌شوند. این دقیقاً همان کاری است که بازاریابی محتوا انجام می‌دهد. کانتنت مارکتینگ در جذب مخاطبان هدف، مانند یک نیروی مغناطیسی عمل می‌کند و با ایجاد ارتباطات قوی، از مرزهای بازاریابی سنتی فراتر می‌رود.

با بازاریابی محتوا، کسب‌وکار شما یک تریبون و بستری برای بیان داستان منحصربه‌فرد خود، به دست می‌آورد. این مزیت، به شما امکان می‌دهد تخصص خود را به نمایش گذاشته، بینش‌های ارزشمندی را به اشتراک بگذارید و به نیازهای مخاطبان خود بپردازید. شما با تولید محتوای مفید و قانع‌کننده، به منبعی قابل اعتماد و الهام‌بخش تبدیل می‌شوید.

اما مزایای بازاریابی محتوا، به همین‌جا ختم نمی‌شود. کانتنت مارکتینگ دروازه‌ای برای گسترش دسترسی شما به مشتریان بالقوه و افزایش آگاهی از برند است. با ایجاد و توزیع استراتژیک محتوا در کانال‌های مختلف، به درآمدی می‌رسید که قبلا هرگز فکرش را نمی‌کردید.

علاوه بر این، بازاریابی محتوا، باعث می‌شود تا روابط شما با مشتریان تقویت شود و تعامل بیشتری با آن‌ها داشته باشید تا بتوانید نیازهای همواره در حال تغییر آن‌ها را کشف کنید. کاربران زمانی که می‌بینند شما برای مشکلات آن‌ها راهکارهای مفید ارائه می‌کنید، به شما اعتماد خواهند کرد.

سخن پایانی

ما در این مقاله از آژانس دیجیتال مارکتینگ جینجر، توضیح دادیم که بازاریابی محتوایی چیست و مزایا و کاربردهای آن را شناختیم. همچنین دانستیم که کسب‌وکار شما تنها در صورتی موفق خواهد شد که استراتژی بازاریابی محتوای خوبی داشته باشید و از کانال‌های مناسب برای رساندن محتوا به مخاطبان هدف خود استفاده کنید.

علاوه‌ بر این، باید به‌طور مداوم نتایج تلاش‌های خود را رصد کرده و در صورت نیاز، تغییراتی انجام دهید تا به نتایج بهتری دست پیدا کنید و یک آگاهی از برند خلق کنید. امیدوار هستیم که این مطلب برای شما مفید بوده باشد. اگر در زمینه بازاریابی محتوایی سوالی دارید، از ما بپرسید. کارشناسان جینجر در اسرع وقت به شما پاسخ خواهند داد.

 

امتیاز این صفحه

جدید ترین مقالات :

میزان پیشرفت خواندن شما

زمان مطالعه: 19 دقیقه

میزان پیشرفت خواندن شما

زمان مطالعه: 19 دقیقه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فرم را به صورت کامل پر کنید تا همکاران ما با شما تماس بگیرند.

اطلاعات شما با موفقیت ثبت شد.

 همکاران ما در سریع ترین زمان ممکن با شما تماس می‌گیرند.